Ceahlăul oferă noi informații despre starea lui Stejărel Vișinar. Fundașul are triplă fractură: ”Este necesară reconstrucția gleznei, tendoane, ligamente, oase.” Cât poate să lipsească de pe teren căpitanul nemțenilor

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2023, 12:47 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a avut parte de un meci de coșmar la ultima reprezentanție din acest an. În debutul partidei din deplasare cu Unirea Slobozia, nemțenii l-au pierdut pe Stejărel Vișinar (25 ani), căpitanul suferind o accidentare gravă la glezna stângă în urma unei intervenții avute asupra lui Christ Afalna, în încercarea atacantului ialomițenilor de a pătrunde în careu pe partea stângă de atac.

Fundașul central al Ceahlăului s-a ales cu piciorul rupt, a fost transportat la spitalul din Slobozia, iar de acolo tot cu ambulanța a fost dus la Piatra Neamț, urmând să fie operat săptămâna viitoare, dar la Cluj-Napoca.

Meciul a continuat, iar nemțenii au cedat cu scorul de 1-2 (0-1), deși au făcut o partidă bună, ratând însă ocazii foarte clare, între care și un penalty.

Stejărel Vișinar va fi operat la Cluj-Napoca după accidentarea gravă suferită în meciul de la Slobozia. ”Este necesară reconstrucția gleznei, tendoane, ligamente, oase”

Primele informații despre starea lui Vișinar au fost oferite imediat după meci de către antrenorul Cristian Pustai, care a dezvăluit că jucătorul său are o triplă fractură.

Ulterior, clubul Ceahlăul a revenit cu noi informații despre starea căpitanului său, Potrivit kinetoterapeutului Cosmin Stan, Vișinar va fi operat marți, la Cluj-Napoca.

”Stejărel Vișinar va fi operat marți la Cluj-Napoca de domnul doctor Răzvan Melinte, de la Spitalul MedLife. I-am transmis informațiile necesare, iar diagnosticul pus este fractură gleznă, deci este necesară reconstrucția gleznei, tendoane, ligamente, oase. Are piciorul în ghips și va rămâne sub analgezice. Cât despre revenirea pe terenul de joc, după ce a văzut pe imagini, domnul doctor crede că perioada de recuperare va fi de cinci luni, dar după operație vom ști mai exact. Chiar vreau să evit să-mi dau cu părerea fiindcă ”Viși” este unul de-al nostru și-mi doresc să se recupereze foarte bine cât mai repede posibil și să revină pe teren”, a declarat kinetoterapeutul clubului ACSM Ceahlăul.

Ceahlăul, despre Vișinar: ”A uimit calmul cu care a suportat totul”

Nemțenii sunt convinși că Vișinar va reveni și mai puternic după accidentare, amintind de gestul de încurajare pentru colegii săi făcut de căpitan de pe targă, în momentul în care era urcat în ambulanță.

”Înainte de părăsi terenul în ambulanță, căpitanul CSM Ceahlăul a transmis colegilor din ambiția sa. S-a ridicat de pe targă, cu pumnii în aer, și a strigat: ”HAIDEEEE BĂ CÂȘTIGAȚI! HAIDEEEE”. A uimit calmul cu care a suportat totul, liniștea cu care a comunicat mereu cu cei din jurul său și tăria de a trata fiecare moment cu bărbăție, deși situația sa era extraordinar de dificilă. Sunt însă semne clare că Stejărel Vișinar va avea capacitatea de a lupta pentru a se recupera foarte bine și pentru a reveni și mai puternic pe terenul de fotbal”, a precizat Ceahlăul în anunțul în care informează despre starea jucătorului.

”Îi dorim căpitanului nostru să aibă parte de o operație reușită și de o recuperare rapidă și foarte bine făcută pentru a putea să revină pe terenul de fotbal. Toată suflarea galben-negrilor îl așteaptă din nou în vestiar, pe terenul de antrenament și-n meciurile oficiale”, a mai scris Ceahlăul.

Președintele Ceahlăului, Cătălin Anton, crede că Afalna trebuia eliminat la faza accidentării lui Vișinar, deși fundașul a faultat!

Președintele clubului Ceahlăul, Cătălin Anton, spune că atacantul Unirii Slobozia, Christ Afalna, ar fi trebuit eliminat la acea fază, iar lovitura liberă din care echipa gazdă a deschis scorul trebuia acordată Ceahlăului.

Probabil afectat de accidentarea gravă a lui Vișinar, Anton e de părere că Afalna a faultat la acea fază, nu Vișinar! Realitatea este că fundașul a fost cel care a lovit și, spre ghinionul lui, a rămas cu piciorul în gazon și apoi și-a prins piciorul sub el, în alunecare.

”A fost fault în atac și, în plus, după rezultatul accidentării trebuie cartonaș roșu acordat jucătorului de la Slobozia. Nu spune nimeni că a fost intenție, dar trebuia eliminat. În schimb, decizia arbitrului a fost lovitură liberă pentru Slobozia, din care s-a deschis și scorul. Păcat că nu am reușit o victorie, fiindcă am fi meritat cu vârf și îndesat să câștigăm la Slobozia. Vreau să transmit pe această cale mulțumiri celor care ne-au fost alături la Slobozia și ne-au ajutat. Vreau să mulțumesc personalului medical prezent la stadion, celor de la spital și persoanelor care au înțeles că Stejărel Vișinar trebuie transportat cu ambulanța la Piatra Neamț. De asemenea, vreau să-i mulțumesc preotului Paul Anastase (n.r. – tatăl portarului echipei Ceahlăul, David Anastase) pentru implicare, fiindcă ne-a ajutat la spital și nu numai”, a declarat Cătălin Anton, președintele CSM Ceahlăul.

  • Fundașul născut la Suceava a evoluat în acest sezon în 13 meciuri din cele 15 de campionat pentru Ceahlăul, în primele 12 fiind integralist. Stejărel Vișinar a mai jucat în Liga 2 într-un singur sezon, în 2018-2019, în 15 partide pentru Aerostar Bacău, când a și înscris un gol. La Ceahlăul a ajuns în ianuarie 2023, iar în cariera sa a mai jucat pentru Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava, pentru ambele evoluând în Liga 3.

https://www.youtube.com/watch?v=HAJev3qRH9Q&t=2s

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video și captură foto: Prima Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-unirea-slobozia-ceahlaul-2-1-19295224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihalcea-s-ar-fi-multumit-si-cu-un-egal-din-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2023, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă