Ceahlăul mizează pe sud-americani în ofensivă! După peruan, echipa nemțeană își ia și un atacant uruguayan. A jucat în Italia și Elveția

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2023, 16:32 Liga 2

La două zile după ce l-a prezentat oficial pe peruanul Pier Larrauri, un mijlocaș ofensiv în vârstă de 29 de ani pe care fostul său club l-a anunțat la echipa din Piatra Neamț însă de la începutul săptămânii trecute, ACSM Ceahlăul a perfectat încă nouă achiziție din America de Sud!

Din informațiile Liga2.ro, clubul nemțean l-a adus în compartimentul ofensiv, acolo de unde i-a ”curățat” pe curând pe Cătălin Ștefănescu, Robert Ciobanu și Josemar Agostinho, pe atacantul uruguayan Sergio Cortelezzi.

Atacant uruguayan la Ceahlăul

În vârstă de 29 de ani, Sergio Martin Cortelezzi Ferreyra, pe numele său complet, a ajuns din postura de jucător liber de contract sub Pietricica, ținând cont că aducerea sa a avut loc după ce perioada de transferuri s-a încheiat, și a semnat un angajanment pe un sezon, cu opțiune de prelungire, urmând să fie prezentat oficial în scurt timp, din informațiile noastre.

Născut la data de 9 septembrie 1994, Cortelezzi este născut în orașul Florida, din Uruguay și are și cetățenie italiană, la fel ca Pier Larrauri, recenta achiziție a clubului.

Sergio Cortelezzi a jucat doar în Italia și Elveția. În ultimul sezon a evoluat pentru Bellinzona

Noul atacant al Ceahlăului a făcut junioratul la National Montevideo, iar în carieră a mai trecut pe la formațiile Lecce, Clodiense (ambele din Italia), FC Lugano, Chiasso, Le Mont, FC Wil, Bellinzona și Yverdon Sport (toate din Elveția).

Pe site-urile de specialitate, Cortelezzi a jucat ultima dată la Bellinzona, ultimul meci avându-l în mai 2023, echipă pentru care a marcat 8 goluri în 24 de partide în sezonul trecut al ligii secunde din Elveția!

  • Ceahlăul, locul 5 în Liga 2 după cinci etape, cu 9 puncte, joacă marți, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște (locul 10, 6 puncte), în etapa a 6-a. Dacă Pier Larrauri este legitimatși poate face parte din lot, rămâne de văzut dacă Sergio Cortelezzi va fi și el disponibil de joc.

Foto: eco dello sportșiYverdon Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-victorie-spectaculoasa-in-amicalul-cu-poli-iasi-19284396

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-din-peru-pentru-ceahlaul-19283962

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2023, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă