Ceahlăul iese din avarie cu o conducere cu trei președinți! ”Clubul s-a născut ca Pasărea Pheonix din cenușă, poate deveni Superman-ul acestei Ligi a 2-a, cum e Kryptonita pentru un Superman”

Marius ANGHEL 01 Jul. 2023, 13:40 Liga 2

ACSM Ceahlăul a promovat în Liga 2 după mai multe încercări eșuate și primii pași pe care i-a făcut apoi a fost să semneze un nou contract cu antrenorul care a reușit performanța, Cristian Pustai, iar după aceea să-și instaleze o conducere administrativă complexă.

Principalul finanțator al clubului, Anton Măzărianu, a prezentat, într-o conferință de presă, doi noi președinți la Ceahlăul, cât și un director de marketing. Și al treilea președinte, cel superior ierarhic celor nou-veniți, a fost prezent la conferință.

Anton Măzărianu: ”Încercăm în Liga a 2-a să avem o structură foarte, foarte bine organizată, cu oameni profesioniști”

”Se vrea o structură foarte bine organizată, cu oameni profesioniști. Noul nivel cere mai mulți oameni care să aducă plus valoare clubului”, a transmis Ceahlăul despre aceste numiri în conducerea administrativă.

Cel care a prezentat noii conducători a fost finanțatorul clubului, Anton Măzărianu. ”Încercăm, de data aceasta, în Liga a 2-a, să avem o structură foarte, foarte bine organizată, cu oameni profesioniști. Nu că nu am fi avut oameni profesioniști până acum, dar am funcționat în regim de avarie pentru a încerca să trecem peste perioada mai dificilă pe care am avut-o în sezonul trecut, în special din punct de vedere al lipsei finanțărilor în cadrul clubului”, a spus Măzărianu, ca apoi să-i prezinte pe rând pe cei patru aflați în dreapta și stânga sa.

Din schemă a fost sărit Relu Damian, cel pe care Măzărianu îl prezenta în vara trecută, la începutul sezonului de Liga 3, drept director sportiv cu atribuții de președinte executiv. Damian este în cărți, din informațiile ProSport, să fie numit manager general la Campionii FC Argeș, echipă tot din Liga 2, unde a promovat Ceahlăul.

Daniel Mahu Moisii rămâne președintele CD al ACSM Ceahlăul și se va ocupa de dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori

Al treilea prezentat a fost Daniel Mahu Moisii, sau Bobi Manu, cum i-a spus Măzărianu. El este, ierarhic, președintele președinților de la Ceahlăul. A fost și rămâne în continuare președintele Consiliului Director al clubului și va fi responsabil cu Centrul de Copii și Juniori, unul care se dorește restructurat și care să formeze jucători care să scrie istorie în fotbalul românesc, după cum a transmis finanțatorul.

Manu a stat la masă în margine și a fost îmbrăcat într-un tricou alb, cu firma expusă la vedere în fața camerelor care au luat imagini. ”Mă bucur că am fost desemnat ca persoană care să se ocupe de Centrul de Copii și Juniori. Antrenez la acel nivel de foarte mulți ani și grupele mele au făcut performanțe foarte bune în cadrul Centrului de Copii și Juniori, așa că nu pot decât să mă bucur că eu sunt cel care va dezvolta Centrul de Copii și Juniori. În continuare le voi oferi sprijin domnilor Anton și Mitran, ca să-i aduc la zi cu toate problemele clubului, după care voi încerca să dezvolt cât mai bine Centrul de Copii și Juniori. Bineînțeles că va trebui să facem un parteneriat cu cluburile din Piatra Neamț, în special cu LPS, ca să putem să atragem cât mai mulți copii la club”, a afirmat Mahu Moisii.

Cătălin Anton a fost numit președinte. A mai activat în fotbal doar la FC Botoșani

Primul prezentat și căruia i-a fost dat pentru început cuvântul a fost Cătălin Ducu Anton, instalat ca președinte la Ceahlăul. El a activat în ultimii șapte ani la FC Botoșani, în ultimii ani ca președinte / director executiv, după cum singur a specificat. A fost la Botoșani, pentru început, director de marketing.

”A venit momentul unei alte provocări. Această încercare, provocare deosebită și cred că va fi o aventură fascinantă alături de colegii mei și cetățenii acestui oraș. (…) Vom face tot ceea ce este omenește posibil, ceea ce ține de personalitățile noastre, de capacitatea noastră de a conlucra, pentru a imprima motivație jucătorilor și pentru a organiza un sistem bazat pe solidaritate și responsabilitate socială”, a spus, printre altele, Cătălin Anton, care a vorbit despre obiectivul de a califica echipa în play-off și de a ataca promovarea în prima ligă.

Anton, la prima sa conferință de presă la Ceahlăul, ca nou-venit, s-a prezentat într-un tricou negru, cu mânecă scurtă, cu guler și peste el, scos afară, a avut un lânțișor cu o cruce aurie.

”Sarcinile și responsabilitățile fiecăruia dintre noi se bazează pe accesarea de resurse corespunzătoare acestui nivel de fotbal modern. Și sunt convins că aceste resurse vor fi asigurate de către firmele sponsor ale domnului Măzărianu și, bineînțeles, de către toate entitățile legitim interesate de acest fenoment, cum ar fi, probabil, dau câteva exemple doar, Primăria Piatra Neamț, care am înțeles că a fost alături de echipă întotdeauna, de către Consiliul Județean, comunitatea oamenilor de afaceri, care trebuie să se implice mai mult. Fără solidaritate socială, performanța nu se poate face. Deci, vă spun, fac acum o paralelă, o licență poetică poate, sau ca cinefil împătimit. Ceahlăul Piatra Neamț s-a născut ca Pasărea Pheonix din cenușă, Ceahlăul Piatra Neamț poate deveni Superman-ul acestei Ligi a 2-a. Cum e Kryptonita pentru un Superman, deci cea care poate să îi scadă performanțele, este foarte clară neasigurarea de resurse financiare. Trebuie să fim conștienți că 90 la sută din toate problemele din fotbal sunt legate de bani. Fără bani nu se poate face nimic. Veniturile în fotbal pot veni din mai multe clase de venituri. Una dintre cele mai importante clase este aceea dată de ticketing, de vânzarea de bilete. Este necesată participarea câtor mai mulți spectatori la spectacolul fotbalistic. Fără public, fotbalul nu are sens. Pentru că fotbalul, în esență, este un spectacol. Spectacolul acesta generează foarte multe cheltuieli. Cheltuieli care pot fi acoperite și din participarea fiecărui cetățean al urbei la acest spectacol”, a mai spus Cătălin Anton.

Marin Mitran s-a întors la Ceahlăul după trei ani. Spune că accederea în play-off nu este deloc ușoară

Al treilea președinte de la Ceahlăul, executiv, cel mai inferior ca nivel valoric, este Marin Mitran, cel căruia primarul din Brașov nu a mai dorit să-i prelungească contractul la FC Brașov, club unde a activat în ultimul sezon, în funcția de președinte.

Mitran s-a întors la clubul unde a mai fost în sezonul 2019-2020, pe aceeași funcție, și unde nu a stat prea mult timp. Între timp a mai trecut, tot un sezon, pe la FC Buzău (actuala Gloria Buzău), unde a fost director sportiv.

”Eu nu mă mai prezint, gata. Eu mă știu, gata, nu… pe mine mă știți”, s-a alintat Mitran în momentul în care a fost pus de Măzărianu să se prezinte în fața presei. ”Îmi pare bine că sunt aici, la Piatra Neamț. Am venit acasă. Chiar sunt foarte fericit. Mulțumesc domnului Măzărianu că m-a cooptat în stafful echipei. E o mândrie, e o fericire. Știam că Ceahlăul Piatra Neamț va promova în Liga 2, eram unul dintre cei mai optimiști. Am avut încredere și s-a adeverit ceea ce am spus de un an de zile. Eu sunt un pic mai reținut în afirmări, pentru că cunosc foarte bine Liga a 2-a acum. Am trei ani la rând (n.r. – are doi ani, unul la Buzău și altul la Brașov), chiar cu echipe foarte bune, cu bugete destul de bune și nu am reușit niciodată să prind play-off-ul. Am ratat de fiecare dată play-off-ul în ultima etapă. Sunt optimist, am încredere, avem un obiectiv și întotdeauna am spus, și când am fost prima oară la Ceahlăul, că pentru noi numai locul 1 contează. Și contractul așa mi l-am făcut și atunci, cu locul 1. Nu am prins locul 1 și am plecat (n.r. – echipa a terminat pe locul 3 în Seria 1, din 16 echipe, în sezonul întrerupt de pandemie după 16 etape). Va fi un campionat foarte greu, foarte dificil, contra unor echipe cu bugete foarte mari, au salarii de 8.000 de euro, propun 6-5.000. Înseamnă că vom avea o luptă crâncenă. Dar noi ne bazăm pe forțele noastre, ca manageri, ca conducători, având experiența ultimilor ani și prin relațiile, contactele și tot ce se întâmplă în lumea fotbalului, vorbesc de mine acum, încercăm să aducem jucători de valoare, fără pretenții foarte mari, să-i integrăm și să facem un lot foarte competitiv. Și sunt convins de asta, că așa va fi. Celelalte lucruri, ca obiectiv, vor fi foarte grele”, a declarat Marin Mitran, cel care la Brașov vorbea mereu despre aducerea de sponsori, însă clubul a trăit în special din finanțarea de la bugetul local și, cu toate acestea, a rămas cu salarii restante și a ajuns să aibă interdicție la transferuri pentru litigii cu foști jucători plecați cu scandal.

Mitran s-a prezentat la conferință într-un costum negru, cu dungi și la cămașă albă desfăcută la gât.

Director de marketing a fost numit Claudiu Găman, fost adjunct al inspectorului sef I în Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă ”Petrodava” al Judeţului Neamţ 

În fine, Claudiu Găman a fost adus la clubul din Piatra Neamț ca director de marketing, funcție pe care a ocupat-o în trecut, la FC Botoșani, și președintele Cătălin Anton.

”Am urmărit în ultima perioadă cu interes evoluția echipei Ceahlăul. Este un proiect frumos și de aceea am acceptat propunerea domnului Măzărianu de a veni în echipă. (…) Cred că, împreună cu cei prezenți aici, vom reuși să avem succes în tot ceea ce ne-am propus. Avem o strategie de marketing în lucru și sper să o ducem la bun sfârșit”, a precizat Claudiu Găman.

Acesta a fost îmbrăcat cel mai elegant la această conferință de presă, într-un costum bleu, cu cămașă albă, cravată și batistă de buzunar la piept.

Privind CV-ul său, expus personal în prezentarea pe care și-a făcut-o, Găman pare să fi fost adus la Ceahlăul pentru a stabiliza o situație de urgență! ”Sunt absolvent al Facultății de Inginer Pompier, absolvent al Facultății de Științe Economice, am Master în Management public, Master în Securitate la incendii și am și studiile doctorale cu o temă de suflet pentru mine și care avea tangențe și cu activitatea pe care o desfășuram: Hazarde naturale generatoare de situaţii de urgenţă în arealul văii Bistriţei. După cum o parte dintre dumneavoastră știți, 25 de ani mi-am desfășurat activitatea în domeniul situațiilor de urgență, am fost în comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență și în anul 2020 am trecut în rezervă”, a spus Găman, care în data de 13 februarie a împlinit 50 de ani.

Conferința de presă organizată de ACSM Ceahlăul în care au vorbit cei enumerați mai sus:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-basarabean-din-liga-3-si-un-bulgar-prin-prima-liga-a-tarii-vecine-noile-achizitii-ale-ceahlaului-echipa-lui-pustai-si-a-mai-stabilit-un-adversar-pentru-amicale-19276468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-incepe-cantonamentul-de-la-brasov-cu-un-amical-de-lux-cu-cfr-cluj-programul-complet-al-jocurilor-test-ale-trupei-lui-cristian-pustai-19276355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-prelungit-contractul-cu-csm-ceahlaul-19274698

Marius ANGHEL 01 Jul. 2023, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă