Marius Burcă a dezvăluit ce buget are Metaloglobus și pe ce loc în topul salariilor se află frații Herea. Modelul cărei echipe ajunse în Liga 1 îl apreciază și urmează: ”Se poate și cu puțini bani”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2021, 15:28 Liga 2

Metaloglobus București vrea să dea lovitura în acest sezon de Liga 2, iar la finalul său să promoveze pentru prima dată în istoria sa în Liga 1. Un prim pas pe care îl face în 2021 spre pătrunderea în play-off-ul în care se va da lupta finală pentru accederea în elită îl va avea la Ploiești, acolo unde, astăzi, de la ora 19:00, întâlnește Petrolul, una dintre contracandidate.

Trupa din cartierul Pantelimon este la al doilea sezon consecutiv de Liga 2 în care este una dintre echipele puternice ale campionatului, de temut, cu toate că dispune de un buget mult inferior cluburilor cu nume, precum Rapid, Petrolul sau ”U” Cluj.

Marius Burcă, despre bugetul clubului Metaloglobus: ”Suntem tot pe acolo cum l-a avut Clinceniul când a promovat”

Invitat, luni, la ProSport LIVE, președintele Metaloglobusului, Marius Burcă, a vorbit despre situația financiară a clubului patronat de Imad Mohamad Kassas, un om de afaceri de origine siriană stabilit de mulți ani în România.

Burcă spune că Metaloglobus are acum un buget asemănător celui pe care l-a avut Academica Clinceni în sezonul în care reușea promovarea în Liga 1. De altfel, conducătorul bucureștenilor speră ca echipa sa să și reușească performanța ilfovenilor. E convins că s-ar fi bătut pentru prima ligă și în sezonul trecut, însă oprirea campionatului din cauza pandemiei i-a stopat ascensiunea.

”Acum vreo doi ani de zile, când nimeni nu-i dădea nicio șansă echipei din Clinceni, a promovat și a făcut-o cu un buget de 450-500 de mii de euro, și a avut un buget foarte mic. Înțeleg că și acum are un buget mic și, iată, că fac rezultate foarte bune, din punctul meu de vedere. Deci se poate și cu puțini bani.

Și noi suntem tot pe acolo cu bugetul, la fel cum l-a avut Clinceniul. Bugetul de salarii este mic, foarte mic, pe la jumătatea celui total.

În vară am reușit să păstrez 80 și ceva la sută din echipa care, dacă ar fi mers campionatul normal, cu Marius Măldărășanu alături, cred că ne-am fi bătut tot în față, la primele locuri. În momentul în care am bătut palma cu marea majoritate a jucătorilor nu s-a pus problema banilor. Au rămas pentru familie, pentru echipă, pentru ce a însemnat spiritul Metaloglobus cu un an în urmă, cel puțin. Așa că, nu sunt foarte mari salariile la noi. Știu sigur că au avut oferte mult mai mari jucătorii”, a spus Marius Burcă la ProSport LIVE.

Dintre frații Herea, Claudiu are salariul mai mare, însă nici acesta nu este jucătorul cu cei mai mulți bani primiți la Metaloglobus

Președintele Metaloglobusului spune că lotul actual este precum o familie, motiv pentru care mulți dintre jucători au preferat să rămână la club, deși au avut oferte mai bănoase.

Inclusiv frații Herea, vedetele echipei, au ales să continue, deși nu au un salariu mare. Nici măcar nu sunt cei mai bine plătiți jucători de la Metaloglobus, după cum a dezvăluit Marius Burcă.

”Frații Herea nici măcar nu au cele mai mari salarii de la Metaloglobus. Undeva al patrulea, al cincilea salariu îl are Ovidiu și undeva al doilea, al treilea îl are Claudiu. El are mai mult. Să știți că, în momentul în care am negociat, am negociat la pachet, ca să zic așa, cel care a lăsat de fiecare dată de la el și cel care și-a susținut fratele a fost Ovidiu. La pus pe Claudiu pe primul plan de fiecare dată. E fratele mai mare, a câștigat mult mai mulți bani din fotbal. De fiecare dată l-a pus pe primul loc pe Claudiu și e un lucru foarte frumos. Dacă am bătut palma în 5 minute cu Ovidiu, să spun așa, la Claudiu a durat 10 minute. A negociat el și pentru Claudiu”, a dezvăluit Burcă la ProSport LIVE.

  • Ovidiu Herea (36 de ani la 26 martie) joacă la Metaloglobus din vara lui 2018, acum fiind la al treilea sezon în tricoul bucureștenilor, pentru care în această ediție de Liga 2 are 13 meciuri disputate în campionat și 7 goluri marcate, fiind golgheterul echipei.
  • Claudiu Herea (31 de ani la 16 martie) a semnat cu Metaloglobus la începutul anului 2019, după o scurtă experiență la Petrolul, iar acum este tot la al treilea sezon în tricoul echipei din cartierul Pantelimon. În această ediție de campionat are 12 meciuri jucate și 4 goluri înscrise.

Metaloglobus poate urca pe loc de play-off cu o victorie la Ploiești

Metaloglobus joacă astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul ”Ilie Oană”, cu Petrolul Ploiești, în ultimul meci al etapei a 16-a a Ligii 2.

Bucureștenii ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 13 meciuri. Tot 12 puncte au și Petrolul (locul 9, 14 meciuri), SCM Gloria Buzău (locul 10, 15 meciuri) și Farul Constanța (locul 1, 14 meciuri). Ploieștenii au cel mai bun golaveraj dintre cele patru echipe, în acest moment.

Ultimele două clasate pe locurile care duc în play-off sunt în acest moment Dunărea Călărași și FK Csikszereda, ambele cu câte 24 de puncte.

Metaloglobus mai are de jucat în sezonul regular cu Petrolul (deplasare), Aerostar Bacău (acasă), ASU Politehnica Timișoara (deplasare), SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare) și Rapid (acasă).

Ediția ProSport LIVE cu Marius Burcă invitat o poți urmări mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=9BYdAz8yQBs&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-burca-inainte-ca-metaloglobus-sa-joace-cu-petrolul-si-sa-inceapa-atacul-pentru-play-off-sunt-emotii-foarte-mari-ce-spune-despre-arbitri-inainte-de-partida-de-la-ploiesti-si-19170865

https://liga2.prosport.ro/special/oferta-valorica-a-ligii-2-din-ultimul-deceniu-uta-a-dat-cei-mai-multi-jucatori-spre-liga-1-prin-transfer-urmata-de-chindia-mioveni-si-petrolul-19170908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-va-intra-pe-teren-cu-metaloglobus-doar-cu-gandul-la-victorie-viorel-moldovan-trebuie-sa-jucam-fara-teama-cum-am-facut-o-cu-iasi-caracterizarea-facuta-de-antreno-19170867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-iar-apoi-le-urmeaza-dunarea-calarasi-farul-19170265

Marius ANGHEL 23 Feb. 2021, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă