Câți jucători au rămas la Chindia pentru partea a doua a Ligii 2: situație foarte delicată, unii sunt accidentați, alții au depus memorii, iar unul a dispărut!

Bogdan ISTRATE 15 Feb. 2024, 14:38 Liga 2
Câți jucători au rămas la Chindia pentru partea a doua a Ligii 2: situație foarte delicată, unii sunt accidentați, alții au depus memorii, iar unul a dispărut!

Chindia Târgoviște se confruntă cu o situație critică la nivelul lotului, cu o săptămână înainte de reluarea campionatului Ligii 2.

Echipa ocupă locul 11 după 15 etape, cu șanse reale de a prinde play-off-ul, însă cu condiția să meargă perfect în cele patru etape rămase de disputat în sezonul regular. Unde programul nu ar fi chiar dificil: acasă cu Metaloglobus și Alexandria și deplasări la Dej și Șelimbăr.

Totuși, în condițiile în care mai multe litigii apăsătoare cu foștii jucători au fost stinse, dispărând, pentru moment, teama unei depunctări, problema cea mare este subțirimea lotului valid, atât valoric, cât și numeric, după valul de plecări din această pauză de iarnă, dar și după problemele medicale apărute.

Lot subțire pentru Chindia înaintea relării campionatului Ligii 2

Liga2.ro a analizat cazul special al Chindiei, pornită drept favorită la promovare la începutul campionatului, unul în care opt echipe nu au drept de accedere în Liga 1, iar una, Progresul Spartac, era ca și retrogradată din start. În momentul de față, Diego Longo se poate baza pe numai 20 de oameni, 3 portari și 17 jucători de câmp.

Lotul care ar putea fi trecut mâine pe foaie, dacă s-ar juca primul meci oficial din 2024 este următorul: I. Popescu, Contra, Brînzea (portari), Romeo, Fl. Plămadă, Ius. Cristea, Ad. Ioniță, Boțogan, Fedele, Matiș, Rob. Moldoveanu, Zivkovic, C. Dinu, Memolla, I. Albu, Bogaciuc, Zamfir, Oct. Ursu, Max. Cojocaru, Rz. Iorga (jucători de câmp).

Dintre ei, jucători precum Zivkovic, Zamfir, Ursu sau Cristea au prins puține minute – sau deloc, cazul ultimului – în cele 15 etape de campionat disputate până acum. Alții, Iorga, Memolla și Contra, abia au ajuns la Târgoviște! Ar mai fi și Chamed, însă acesta vine după un an în care a fost accidentat, are câteva antrenamente susținute și posibil că nu va fi disponibil prea curând.

Andrei Marc nu mai joacă în acest sezon!

Printre puținii jucători cu evoluții constant bune la Chindia, Andrei Marc a suferit o intervenție chirurgicală după accidentarea din ianuarie și va rata, cel mai probil, a doua parte a sezonului.

Clubul nu a făcut niciun anunț oficial despre situația fundașului de 30 de ani, care a fost integralist în 14 din 15 jocuri de campionat.

În ultimele zile s-au accidentat și doi U21, Tache și Anișorac, însă cei doi ar putea fi recuperați până la ora meciului cu Metaloglobus, primul joc oficial din 2024.

Mustapha Jah a dispărut, Gneba are multe kilograme în plus!

Mustapha Jah, fotbalist împrumutat de la CFR Cluj la scurt timp după numirea lui Vasile Miriuță pe banca tehnică și care a evoluat 105 minute în tricoul Chindiei, nu a fost prezent la reunirea lotului, iar oficiali din club spun că pur și simplu a dispărut.

Ultimul contact cu el l-a avut antrenorul Diego Longo, căruia i-ar fi trimis o forografie pe WhatsApp cu un picior umflat. Al lui sau al altcuiva, nu știe decât Jah!

Celălalt jucător venit odată cu Jah, tot de la CFR, Ricky Gneba, s-a prezentat la stadion abia vinerea trecută, la aproape o lună de la reunirea lotului. A efectuat un antrenament separat cu Longo, după cum a detaliat antrenorul la Columna TV. Gneba nu va intra însă în planurile pentru campionat. ”Are cu 10kg mai mult decât ar trebui”, a explicat Longo.

Altfel, trei dintre cei activi la Chindia, măcar în acest moment, Dinu, Moldoveanu și Ioniță, au depus memorii pentru a-și primi restanțele salariale, câștigând in corpore litigiile, la instanța de fond, CNSL.

Ca un amănunt amuzant, numele lui Cornel Dinu – căpitanul Chindiei – a fost omis inițial din lista jucătorilor care au evoluat în amicalul cu SR Brașov (5-0), postată pe pagina de Facebook a clubului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-luat-un-jucator-lasat-in-afara-lotului-de-csm-resita-19299656

Bogdan ISTRATE 15 Feb. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă