Cătălin Golofca și-a reziliat contractul cu Chindia și până al finalul sezonului mai poate juca doar la o singură echipă. Despărțirea, negociată cu cineva și semnată de altcineva

Bogdan ISTRATE 12 Jan. 2024, 15:21 Liga 2
Cătălin Golofca și-a reziliat contractul cu Chindia și până al finalul sezonului mai poate juca doar la o singură echipă. Despărțirea, negociată cu cineva și semnată de altcineva

Telenovela dintre Chindia și Cătălin Golofca s-a încheiat astăzi, 12 ianuarie 2024, la prima vedere!

Jucătorul a devenit liber de contract, dar are puține variante pentru partea a doua a sezonului, după ce a evoluat deja la două echipe în actuala stagiune, FC Botoșani și Chindia Târgoviște. În plan intern, conform regulamentului, mai are doar opțiunea de a se întoarce la Botoșani!

UPDATE: După articolul publicat de Liga2.ro, Chindia a anunțat oficial despărțirea de Cătălin Golofca, Alberto Călin, cât și de Alex Militaru.

Mijlocașul Militaru (20 de ani), împrumutat de la Poli Iași, unul dintre jucătorii cu care Dragoș Militaru, primul antrenor al echipei în acest sezon, a colaborat la Unirea Dej și i-a luat la Chindia, a fost utilizat în primele patru etape, de fiecare dată din postura de rezervă. A strâns 111 minute. A fost utilizat și în Cupa României, în 3 meciuri, de fiecare dată ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit.

”Mulțumim, Cătălin Golofca, Alex Militaru și Alberto Călin!
Clubul Chindia Târgoviște a ajuns la un acord pentru rezilierea contractelor pe cale amiabilă cu Cătălin Golofca, Alex Militaru și Alberto Călin.
Le dorim mult succes în carieră!”, a sunat anunțul Chindiei.

Cătălin Golofca s-a despărțit de Chindia

Atacantul campion cu CFR Cluj în 2020 fusese șicanat de antrenorul Chindiei, Diego Longo, apoi amenințat cu amenda de către președintele Lorin Petrescu, totul după meciul cu Concordia Chiajna, din 3 decembrie. ”Are salariu mare și nu-l merită. Să-și găsească altă echipă”, ar fi transmis atunci Longo și Petrescu, primul intrat în vacanță cu o săptămână înaintea echipei, iar al doilea demisionar din 12 decembrie din funcția executivă, dar președinte la Chindia și azi, câtă vreme nu s-a găsit un înlocuitor.

De o săptămână, Golofca, precum și Marc, Prejmerean, Plămadă, Manolache și alți jucători, caută soluții de reziliere a contractelor cu echipa din Târgoviște, aflată într-o situație incertă. Fostul atacant al echipelor Rapid CFR Suceava, FC Botoșani, FCSB, CFR Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost primul care a ajuns la un acord.

Golofca reclamase Chindia la FRF pentru neplata salariilor.

Jucătorul din Suceava a început sezonul la FC Botoșani, în prima ligă, iar apoi a semnat cu Chindia, pentru care a evoluat în 12 meciuri din Liga 2, opt ca titular, de șapte ori a fost înlocuit și a înscris 2 goluri, ambele cu Progresul Spartac (3-0). A jucat pentru Chindia și în trei meciuri din cele cinci din acest sezon al Cupei României, de fiecare dată intrând ca titular și de tot atâtea ori fiind schimbat, și a marcat un gol, în 3-0 cu Phoenix Buziaș.

Marcel Ghergu decide, Lorin Petrescu semnează!

În ultimele zile, fostul președinte al clubului, Marcel Ghergu, a fost prezent de dimineață până seară la sediul clubului, pentru a-și pregăti revenirea în funcția de conducere, agreat până la urmă de asociați, ca și singura soluție, de avarie sau de… play-off!

Toate discuțiile din 2024 dintre foști jucători sau antrenori, furnizori mai vechi sau actuali, dar și componenți ai echipei care vor să plece, au fost purtate exclusiv cu Marcel Ghergu, din informațiile Liga2.ro. ”Toate deciziile sunt la Ghergu, Lorin Petrescu e chemat de la firma lui să vină să semneze actele. Cât o mai semna… Până se va face modificarea la Judecătorie”, vorbesc sursele noastre.

Golofca a fost cel care a propus rezilierea contractului cu plata doar a drepturilor salariale la zi, care ar trebui achitate în câteva săptămâni. Ghergu a aprobat, iar Petrescu a semnat documentele, câteva ore mai târziu. ”E o poziție stânjenitoare, ar trebui să plece singur”, transmit aceleași surse, pentru Liga2.ro.

Conferință de presă la Chindia, luni la prânz

Oficialii Chindiei au de gând să organizeze luni, la ora 12:00, la stadion, o conferință de presă în care să apară și fostul președinte, dar și nou conducător, Marcel Ghergu.

Întâlnirea cu presa nu a fost anunțată în mod oficial până la momentul redactării acestui material. Chindia a făcut o singură informare oficial în aproape două săptămâni scurse din noul an, legată de reunirea lotului, programată luni, 15 ianuarie, de la ora 13:00, la stadionul ”Eugen Popescu”.

  • Chindia s-a mai despărțit în această iarnă de Alberto Călin, pe care îl avea împrumut de la U Craiova și care a fost cedat la CSM Alexandria. La finalul anului trecut, Andrei Șerban a fost declarat liber de contract de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, însă clubul a făcut recurs, în speranța că-l va recâștiga.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-financiare-in-liga-2-si-liga-3-19297290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/cristian-cherchez-la-prima-experienta-ca-antrenor-19297153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-ghergu-s-a-intors-la-chindia-19297039

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

Bogdan ISTRATE 12 Jan. 2024, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă