Capitolul la care Ceahlăul își dorea să se dezvolte, dar funcționează ”în regim de avarie”. ”Facem tot posibilul să menținem, să dezvoltăm, în măsura în care putem. Costurile sunt foarte mari”

Marius ANGHEL 26 Dec. 2023, 15:14 Liga 2
Capitolul la care Ceahlăul își dorea să se dezvolte, dar funcționează ”în regim de avarie”. ”Facem tot posibilul să menținem, să dezvoltăm, în măsura în care putem. Costurile sunt foarte mari”

ACSM Ceahlăul a reușit în vară, după mai mulți ani petrecuți în Liga 3, să promoveze în Liga 2 și să readucă municipiul Piatra Neamț și, totodată, județul Neamț cel puțin la nivelul eșalonului secund după o pauză de șapte ani. Noul club nu a avut susținerea autorităților locale sau celor județene, așa cum a avut cel care a fost mulți ani în prima ligă, ci a fost sprijinit în primul rând de cel care îi este și acum principal finanțator, Anton Măzărianu, directorul general al unui grup de firme din Neamț.

Noul Ceahlăul țintește o accedere în play-off-ul Ligii 2, iar apoi o promovare în prima ligă, deci are obiective îndrăznețe încă din primul sezon de la accederea în anticamera fotbalului românesc, cu toate că nu are o bază solidă pe care să fie construit.

Centrul de Copiii și Juniori al clubului Ceahlăul funcționează în ”regim de avarie”!

Recunoaște chiar Măzărianu, care spune că nu își permite în acest moment să susțină financiar, așa cum și-ar dori și cum ar fi normal, și dezolvarea unei academii a clubului nemțean, astfel că, acest segment, al copiilor și juniorilor, funcționează în ”regim de avarie”.

Fără sprijin din partea Primăriei Municipiului Piatra Neamț sau a Consiliului Județean Neamț, cu toate că clubul a solicitat ajutor, inclusiv prin proiecte depuse, omul de afaceri face tot ce poate în această perioadă pentru a asigura o liniște financiară.

”Un plan al meu era să dezvoltăm și Centrul de Copii și Juniori, dar cheltuielile sunt foarte mari. Vom face tot posibilul să menținem, să dezvoltăm, în măsura în care putem, dar nu la un nivel astfel încât să ne gândim la o Academie. Atâta timp cât nu avem niciun sprijin de nicăieri. Deocamdată o să funcționăm în regim de avarie, cu ceea ce trebuie, ceea ce putem. Costurile sunt foarte mari cu copii și juniorii. E vorba de echipament la sute de copii, antrenori la sute de copii, adică nu e așa de simplu”, a spus Anton Măzărianu într-o prezență la emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, a televiziunii locale Monitor TV.

Centrul de Copii și Juniori al clubului Ceahlăul este condus de Daniel Mahu Moisii (foto text, în dreapta, alături de Măzărianu).

  • ACSM Ceahlăul nu apare în clasamentul clasificării academiilor de fotbal din România, întocmit de FRF pe 2023, unde, de exemplu, se află LPS Piatra Neamț, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pe locul 56, cu un punctaj de 45.4.

Anton Măzărianu nu ia în calcul să vândă jucătorii de la Ceahlăul care au oferte

Însă, pe de altă parte, Anton Măzărianu spune că nu va apela, în acest moment, la vânzarea de jucători de la prima echipă pentru a putea face rost de bani pentru club. Admite că există oferte pentru anumiți jucători.

”Astea sunt tot timpul, dar nu se iau în calcul, oricum. O echipă de Liga a 2-a, mai ales din partea superioară a clasamentului, prezintă interes pentru oricine dorește să investească pentru a o avea în Liga 1 și atunci e clar să sunt oferte. Exclud să vindem ceva”, a răspuns Măzărianu, întrebat dacă există oferte pentru jucătorii din lotul lui Cristian Pustai.

Ceahlăul iernează pe locul 9 în Liga 2, după 15 etape, cu 22 de puncte acumulate, fiind la egalitate cu Steaua (locul 7), Concordia Chiajna (8) și FK Miercurea Ciuc (10). Ultimul loc calificabil în play-off, 6, este ocupat acum de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte, iar din sezonul regular mai sunt de jucat patru etape, începând cu ultimul weekend al lunii februarie 2024.

Măzărianu: ”Ca o echipă, așa se întâmplă și-n familie, numai unită poate trece cu bine peste greutăți”

În Ajunul Crăciunului, Anton Măzărianu, finanțatorul clubului Ceahlăul, a avut un mesaj public, prin intermediul paginii de Facebook a echipei, pentru suporteri.

”Sărbătorile de iarnă sunt mereu momentul perfect să simțim căldura familiei, să ne adunăm în jurul celor dragi. Sărbătorile de iarnă sunt clipe în care zâmbetele copiilor, și nu numai, reprezintă marea bucurie a vieții.
La fel ca într-o echipă de fotbal unită, suntem cu toții parte dintr-un joc mare numit viață. Ca o echipă, care trece împreună prin victorii și înfrângeri, așa se întâmplă și-n familie, care numai unită poate trece cu bine peste greutăți. Esențial este să ne susținem reciproc la fiecare pas. La fel cum suporterii aduc pasiune în tribune, așa și voi să aduceți entuziasmul și energia în viața celor dragi.
Suntem actori importanți în propriile noastre reprezentații, iar în noul an, să avem parte de reușite frumoase, momente de fair-play și succese pe măsura eforturilor.
Va dorim ca această perioadă să vă aducă liniște sufletească, să vă bucurați de momente speciale alături de cei dragi și să începeți noul an cu entuziasm și determinare.
Vă mulțumesc pentru fiecare cuvânt, fiecare zâmbet și fiecare amintire frumoasă pe care le-am împărtășit împreună în acest an.
Crăciun Fericit și un An Nou plin de realizări și bucurii!”, a transmis Măzărianu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-vrea-intariri-in-fiecare-compartiment-la-ceahlaul-19296515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nu-stie-nici-acum-de-ce-marin-mitran-a-fost-dat-afara-de-la-ceahlaul-19296438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-despre-fiica-sa-si-echipa-liverpool-19296404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-plusuri-si-minusuri-in-prima-parte-a-sezonului-ligii-2-19296018

Marius ANGHEL 26 Dec. 2023, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă