Căpitanul Politehnicii Iași a tras concluziile după prima parte a sezonului. Florin Plămadă: ”Locul 12 este dezamăgitor, dar nu asta e adevărata față a lui Poli.” Fundașul este convins că echipa va arăta mai bine în 2022

Narcis POHOAȚĂ 31 Dec. 2021, 14:09 Liga 2

Politehnica Iași a încheiat anul 2021 pe un modest loc 12 de Liga 2, după un parcurs oscilant, seriile bune de meciuri și de rezultate alternând cu cele slabe. Paradoxal, elevii lui Costel Enache s-au descurcat mai bine pe teren străin în prima parte a campionatului, patru din cele șase victorii fiind obținute în deplasare. Ieșenii au câștigat acasă doar cu Universitatea Cluj și Unirea Slobozia, au remizat cu Unirea Dej, celelalte partide fiind pierdute.

La final de an, căpitanul Politehnicii, stoperul Florin Plămadă (29 de ani), unul dintre cei mai constanți jucători ieșeni în prima parte a sezonului, a tras concluziile după primele 16 runde.

Florin Plămadă, căpitanul Politehnicii Iași, trage concluzii la final de an

Fotbalistul Iașiului crede că Poli a fost trasă în jos de evoluțiile modeste de pe teren propriu și este convins că echipa va arăta mai bine în 2022.

Florin, cum ai caracteriza prima parte a campionatului?
A fost o primă parte destul de dezechilibrată, nu am avut momente în care să spunem că ne-am revenit din acel început cu trei înfrângeri. Am avut și jocuri bune, dar și mai puțin reușite. Nu am avut continuitate în rezultate și sunt de părere că asta e principala problemă a echipei.

Ați încheiat anul pe un dezamăgitor loc 12.
Da, locul 12 este dezamăgitor. Sigur nu asta e adevărata față a Politehnicii, nu trebuie să fie asta. Dar dacă atâtea puncte am reușit, trebuie să ne privim în ochi și să vedem ce putem face în continuare, pentru că doar pe teren putem câștiga punctele. Și să urcăm în clasament.

”Speram la trei-patru puncte în plus”

În ciuda problemelor din debutul campionatului, te așteptai la o clasare superioară? Vă gândeați la play-off?
Mă așteptam la minimum trei-patru puncte în plus față de ce avem, însă, din păcate, pe final nu am reușit să câștigăm în ultimele trei meciuri și ne-am ales doar cu câte un punct. Era foarte greu la început, dar noi totuși speram să fim în buza play-off-ului, de ce nu chiar pe un loc de play-off. Dar am pierdut foarte multe puncte pe teren propriu și asta ne-a costat foarte scump.

De unde această diferență între meciurile de pe teren propriu și cele din deplasare, în ceea ce privește rezultatele?
Afară suntem în primele trei echipe la numărul de puncte, în schimb pe teren propriu nu am câștigat decât două meciuri. Nu știu, sincer, de unde această diferență. Probabil suntem încărcați mental pe teren propriu, altfel nu îmi explic. Plus că începem foarte slab jocurile pe treren propriu. Sper ca în 2022 să găsim rezolvarea și cheia, să nu mai pierdem puncte acasă.

Pentru tine, personal, cum a fost prima parte a sezonului?
Mă bucur că am avut continuitate și am reușit să joc, pentru că mi-au lipsit meciurile, minutele. Venisem după un an în care am jucat puțin, plus jumătate de an cu acea pandemie, deci practic veneam după un an și jumătate în care am jucat foarte puțin. Asta deși am fost în medii foarte bune, am lucrat foarte bine, dar nu se compară jocul, meciurile tari cu antrenamentele. A fost un an destul de bun, dar se putea și mai bine. E bine că am o bază de la care să urc în continuare. Am avut ceva probleme, dar minore, capul spart în prima etapă, o fisură la un deget, dar am reușit să joc cu o orteză.

”Trebuie să arătăm o altă față decât până acum. Eu, personal, nu mă gândesc la retrogradare”

Cel mai bun meci de până acum în acest sezon?
Cel mai bun meci mi s-a părut cel de acasă cu Universitatea Cluj, câștigat cu 2-0. Mi-a plăcut cum s-a comportat echipa, am arătat că suntem un grup unit, o echipă campactă, matură. Iar cel mai slab joc a fost tot acasă, cel cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, un meci de dat uitătrii. Dar un meci din care ar trebui să învățăm. Eu sunt de părere că poziția din clasament se datorează jocurilor foarte modeste de pe teren propriu.

Poate arăta Poli Iași mai bine anul viitor?
Sigur că poate arăta mai bine, însă totul depinde doar de noi, de ce strategie vom aborda, de ce se va întâmpla în continuare, de modul cum ne vom pregăti până la meciurile oficiale.

Poate avea Poli Iași emoții în privința menținerii în Liga a 2-a, ținând cont de faptul că sunteți la un singur punct de baraj?
În mod normal nu ar trebui să-și facă griji Politehnica Iași, însă meciurile se vor disputa pe teren. Nu contează că noi suntem Politehnica Iași, trebuie să abordăm toate meciurile la victorie, să scoatem maximum de puncte din cele trei meciuri rămase din sezonul regulat și apoi vom vedea. Noi sperăm să reușim să urcăm în clasament. Trebuie să jucăm, să câștigăm aceste partide, să arătăm o altă față decât până acum și să nu avem emoții legate de retrogradare. Eu, personal, nu mă gândesc la retrogradare.

Un gând pentru suporterii Politehnicii Iași la final de an?
Le doresc suporterilor un an nou cât mai bun, să fie în continuare alături de Politehnica Iași, pentru că este echipa suporterilor, echipa orașului. Și multă putere de muncă în 2022! Iar eu îmi doresc sănătate mie și celor apropiați, să avem putere de muncă. Asta e cel mai important. Iar pe plan fotbalistic, cât mai multe puncte cu Politehnica Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-stabilit-unde-va-efectua-cantonamentul-de-iarna-terenul-din-copou-protejat-cu-o-folie-si-incalzit-cu-ajutorul-instalatiei-de-degivrare-19215097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-trage-cu-ochiul-la-echipele-din-liga-1-ce-jucatori-ar-putea-aduce-de-la-dinamo-si-islandezul-dorit-de-costel-enache-19214985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-incheie-anul-fara-nicio-datorie-privind-sezonul-in-curs-ba-chiar-are-si-bani-ramasi-in-cont-autoritatile-locale-pompeaza-in-club-florin-briaur-vorbeste-de-normalitate-19214944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-extrema-urgenta-intarirea-compartimentului-ofensiv-este-prioritatea-zero-in-aceasta-iarna-la-poli-iasi-19214767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-motivul-pentru-care-poli-iasi-le-a-propus-mai-multor-jucatori-reducerea-salariilor-e-o-anomalie-de-sistem-alexandru-stan-si-marian-stoenac-greu-de-induplecat-sa-renunte-19214637

Narcis POHOAȚĂ 31 Dec. 2021, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă