Ca la noi, la nimeni! Alexandru Pelici, sub presiune după doar 90 de minute. A fost ”înghesuit” înaintea jocului cu CS Mioveni: ”Nu există răbdare în vocabularul fotbalului românesc”

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 15:02 Liga 2
Ca la noi, la nimeni! Alexandru Pelici, sub presiune după doar 90 de minute. A fost ”înghesuit” înaintea jocului cu CS Mioveni: ”Nu există răbdare în vocabularul fotbalului românesc”

Surprinzător sau nu, presiune e deja pe Alexandru Pelici la Campionii FC Argeș, după un singur meci, după o primă etapă de Liga 2, 0-0 cu Viitorul Pandurii. Înaintea partidei din runda a 2-a, cu CS Mioveni, antrenorul a fost mai mult ”încolțit” cu întrebări legate de remiza cu gorjenii.

Campionii FC Argeș va juca la Mioveni duelul cu CS Mioveni, pentru că acolo dispută partidele de pe teren propriu în acest sezon.

Alexandru Pelici, sub presiune la Campionii FC Argeș după doar un meci

O parte din conferința de presă, organizată înaintea partidei, a fost axată pe scoaterea în evidență, de către cei prezenți în sală, a imaginii jocului în sine a confruntării cu Viitorul Pandurii, de ce nu a reușit Campionii FC Argeș să învingă.

Alexandru Pelici a anunțat că are nevoie de timp, mai ales că o parte din lotul care a retrogradat a fost schimbat și e necesară formarea unei echipe în adevăratul sens al cuvântului. E presiune, aparent, pe antrenor încă după primele 90 de minute, care are de tras serios pentru a pune pe linia de plutire clubul și să reușească să îl readucă repede în prima ligă.

Alexandru Pelici a prefațat partida Campionii FC Argeș – CS Mioveni

Referitor la partida cu CS Mioveni, abordată mai mult sub formă de paranteză, Pelici e convins că jucătorii vor arăta mai bine, mai ales că a lucrat la aspectele din partida cu Viitorul Pandurii care nu i-au plăcut. Deciziile luate în ultimii metri nu au fost cele mai bune în confruntarea cu gruparea din Târgu Jiu, iar acum vrea să vadă mai multă inspirație în momentele importante.

O etapă care aduce în față un derby al Argeșului, știm ce înseamnă acest derby. Orice derby naște ambiții pe măsură. Ne dorim să câștigăm, să încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a reuși. Acum, toți jucătorii sunt apți, mai puțin Tofan, care a avut ceva probleme medicale după jocul cu Pandurii. Sperăm ca la ora jocului să fie toți jucătorii apți, să aliniem cel mai bun prim 11.

Cu siguranță ne-a lăsat un gust amar meciul trecut, pentru că nu am câștigat cu Viitorul Pandurii. Sperăm să corectăm ce e de corectat și să luăm cele trei puncte acum. Va fi un meci interesant, pentru că e un derby local.

Jucătorii vor încerca să dea totul, să arate că sunt mai buni ca Mioveni. Am văzut jocul Mioveniului cu Buzău, a făcut un meci bun, un rezultat bun, o felicit. Cu siguranță, cu aceeași determinare, va juca și împotriva noastră, dar sperăm să câștigăm.

Știu ce avem de făcut în reconstrucția unei echipe, sunt pași de făcut. Nu avem nici două luni de când muncim, nu am ajuns la o relație perfectă în timpul jocului. Dar, s-au făcut pași importați în formarea unei echipei, să tragem la aceeași căruță. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost sezonul trecut, nu e problema mea. Trebuie să trecem peste ce s-a întâmplat, să găsim soluții, de aceea am venit.

Nu există răbdare în vocabularul fotbalului românesc, oamenii sunt dezamăgiți de retrogradare, sunt sub spectrul unei dezamăgiri, și-au pierdut răbdarea. Sunt suporteri care își doresc multe, noi de dorim la fel, suntem primii care își doresc rezultate. A fost o onoare să venim aici, încercăm să aducem Argeșul în prima ligă”, a declarat Alexandru Pelici.

Alexandru Pelici vrea să crească ritmul de joc al Campionii FC Argeș

Alexandru Pelici a făcut o analiză a luptei pentru promovare din perspectiva echipei Campionii FC Argeș, fiind conștient că e nevoie de o creștere a nivelului de joc în rundele următoare din sezonul regular.

Vrea ca încrederea să fie păstrată pentru că, până la urmă, s-a scurs doar un joc din Liga 2.

Mai sunt 18 jocuri, mai sunt puncte puse în joc. Ne dorim să câștigăm toate meciurile, dar trebuie să credem, să fim optimiști. Dacă ne îngropăm după primul obstacol, e clar că nu o să revenim foarte bine.

Nu am ce să le reproșez jucătorilor pentru cum au jucat cu Târgu Jiu, au avut atitudine. E clar că nu au luat cele mai bune decizii în anumite situații, am avut două-trei situații foarte mari, să se termine 2-0, 3-0, iar azi am fi fost mai relaxați pentru că aveam trei puncte. Ne dorim ca jocul să crească, să eliminăm greșelile, să găsim soluții în ultimii 30 de metri”, a mai spus Pelici.

Campionii FC Argeș a încheiat campania de achiziții

În etapa a 2-a, Campionii FC Argeș va evolua, așadar, în jocul care încheie runda, acasă, cu CS Mioveni, marți. În etapa a 3-a, piteștenii vor evolua pe terenul Tunariului.

Pelici a declarat că echipa sa nu va mai face achiziții:

Nu cred că va mai veni cineva, sunt jucătorii care se antrenează cu noi și nu cred că vom mai face transferuri. Găsim soluțiile în ceea ce avem acum în curte”.

Foto: Campionii FC Argeș și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-a-trecut-de-vointa-lupac-in-turul-2-al-cupei-romaniei-19279750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-a-trecut-de-somuz-falticeni-in-primul-joc-din-cupa-19279747

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivan-fustar-declaratii-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19279743

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-s-a-intarit-serios-si-viseaza-din-nou-la-liga-2-19279738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-chica-rosa-s-a-intors-la-gloria-buzau-19279718

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă