Bogdan Argeș Vintilă e istorie la Campionii FC Argeș, Alexandru Pelici este noul antrenor al echipei piteștene

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 23:32 Liga 2
Bogdan Argeș Vintilă e istorie la Campionii FC Argeș, Alexandru Pelici este noul antrenor al echipei piteștene

Campionii FC Argeș începe să se miște și în privința schimbărilor la nivelul băncii tehnice, după retrogradarea în Liga 2. Asta, după ce, până acum, a anunțat oficial că s-a despărțit de nu mai puțin de 16 jucători, ultimul dintre aceștia fiind Andreias Calcan.

Clubul piteștean a comunicat miercuri, 21 iunie, că a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu antrenorul Bogdan Argeș Vintilă, dar și că înlocuitorul acestuia este Alexandru Pelici.

Liga2.ro anunța încă din data de 9 iunie că Vintilă nu mai este dorit și că Pelici este la o semnătură de Campionii FC Argeș.

Bogdan Argeș Vintilă s-a despărțit de Campionii FC Argeș

Bogdan Argeș Vintilă (51 de ani) a preluat Campionii FC Argeș în martie 2023, la startul play-out-ului SuperLigii, când echipa se afla într-un moment dificil.

Era penultima în clasament, cu 14 puncte, după înjumătățire. Cu el la conducere s-au obținut zece puncte și cu totalul de 24 s-a urcat în chiar ultima rundă pe antepenultimul loc, peste Chindia Târgoviște, astfel că s-a evitat retrogradarea directă și s-a mers în barajul de menținere cu Dinamo. După un tur de coșmar contra ”câinilor”, 1-6 pe Arena Națională, victoria cu 4-2 din retur, la Mioveni, nu a mai schimbat nimic, fiindcă echipa a retrogradat în Liga 2.

Vintilă mai avea un an de contract cu Argeșul, însă nu a mai fost dorit în continuare pe banca tehnică. Rezilierea amiabilă a avut loc abia acum.

”Clubul nostru și Bogdan Argeș Vintilă au ajuns astăzi la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă.
Îi mulțumim pentru că a venit într-un moment dificil și pentru munca depusă. Îi dorim mult succes în următoarele provocări. Mereu unul dintre noi!”, a transmis clubul piteștean.

Alexandru Pelici revine ca antrenor principal după experiența la România U19. A preluat Campionii FC Argeș

În schimbul său, pe banca tehnică a alb-violeților a fost instalat Alexandru Pelici (49 de ani), antrenor liber de contract după ce s-a despărțit de naționala U19 a României de la începutul lunii mai a acestui an. Atunci spunea că vrea să continue ca antrenor de echipă de club.

”Clubul FC Argeș și Alexandru Pelici au ajuns la un acord pentru postul de antrenor principal al grupării din Trivale. Ultima oară, Alexandru Pelici a fost selecționerul reprezentativei U19 a României. Înainte de experiența ca selecționer, acesta a stat pe banca lui CS Mioveni, cu care a obținut promovarea în prima ligă.

Și-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia. Are în palmares încă două promovări, cu Voința Sibiu și Hermannstadt, cu cei din urmă disputând chiar o finală de Cupa României, în 2018, pe când echipa evolua în Liga 2”, a transmis Campionii FC Argeș.

Piteștenii au optat și pentru Pelici datorită faptul că acesta cunoaște foarte bine stadionul din Mioveni, acolo unde își va disputa echipa meciurile de acum înainte, până când noul ”Nicolae Dobrin” va fi gata. CS Mioveni este ultima echipă de club pe care a condus-o timișoreanul, formație pe care a promovat-o și a menținut-o un sezon în prima ligă.

În 2021, Alexandru Pelici reușea cu CS Mioveni a treia promovare în prima ligă din carieră.

  • Ca antrenor, Alexandru Pelici a condus Apulum Alba Iulia, FCM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, CSMȘ Reșița, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni, FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara, CSM Reșița, iar între 2022 și 2023 a fost selecționer al naționalei U19 a României.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-la-o-semnatura-sa-preia-o-echipa-din-liga-2-si-sa-fie-adversar-in-noul-sezon-cu-fostul-sau-colaborator-andrei-prepelita-sunt-in-drum-spre-club-si-continui-discutiile-19275623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-oficial-noua-conducere-administrativa-si-tehnica-presedintele-cj-dambovita-pornim-la-targoviste-reconstructia-micului-ajax-surpriza-un-italian-cunoscut-in-19275599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-este-noul-antrenor-al-gloriei-buzau-a-semnat-contractul-asumandu-si-obiectivul-de-a-promova-direct-19275553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-confirmat-o-noua-despartire-19275536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-vintila-este-out-de-la-campionii-fc-arges-iar-in-locul-sau-este-favorit-un-antrenor-fost-selectioner-jucatorii-doriti-in-continuare-la-clubul-din-trivale-exclusiv-19274677

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă