Avancronica play-off-ului Ligii 2 făcută de FRF! Petrolul e văzută drept favorita să obțină trofeul de campioană, despre Steaua crede că va încurca mult calculele echipelor cu drept de promovare. Cum sunt descrise șansele celorlalte patru cluburi

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 15:02 Liga 2
Avancronica play-off-ului Ligii 2 făcută de FRF! Petrolul e văzută drept favorita să obțină trofeul de campioană, despre Steaua crede că va încurca mult calculele echipelor cu drept de promovare. Cum sunt descrise șansele celorlalte patru cluburi

Sezonul regular al Ligii 2 s-a încheiat în weekendul trecut, atunci când am aflat ultimele două echipe calificate în play-off. Concordia Chiajna și Unirea Slobozia au obținut biletele pentru grupa de promovare, alăturându-se, astfel, celor de la Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt și Steaua. Trebuie precizat faptul că dintre acestea șase, Steaua nu poate promova în Liga 1, însă regulamentul FRF nu-i interzice să evolueze în play-off, turneu format chiar pentru a determina echipele care merg în prima ligă în sezonul următor.

În play-off, echipele vor intra cu punctajul acumulat în cele 19 meciuri din sezonul regular și vor juca în total zece meciuri de fiecare, tur-retur cu toți adversarii.

La final, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.

FRF o vede pe Petrolul cu un ”avantaj în plan mental” în fața adversarelor din play-off. Steaua nu are drept de promovare

După finalul sezonului regular, respectiv înainte de startul play-off-ului, Federația Română de Fotbal a publicat pe site-ul ei oficial o avancronică a acestui turneu de promovare, iar modul în care federația vede actuala situație din clasament este una extrem de importantă.

Din start, FRF informează că Steaua nu are drept de promovare și explică ce se întâmplă în situația în care aceasta va termina play-off-ul pe o poziție direct promovabilă sau de baraj. În acest moment, echipa din Ghencea ocupă locul 4, care duce la barajul cu ocupanta locului 7 la finalul play-out-ului din Liga 1.

Despre liderul Petrolul, echipă care are un avans de șapte puncte față de a doua clasată ”U” Cluj și pe care o va întâlni pe teren propriu în chiar prima etapă din play-off, FRF crede că are un ”avantaj moral care poate cântări mult”, având în vedere că în sezonul regular a învins ”5 din cele 6 rivale de acum la promovare”. Este o mică eroare comisă de FRF privind adversarele învinse și pe care le va reîntâlni acum în play-off. Adversarele sunt într-un număr de cinci, iar cele pe care le-a învins sunt patru dintre ele (2-0 la Unirea Slobozia, 2-0 acasă cu Steaua, 1-0 acasă cu Concordia și 1-0 acasă cu ”U” Cluj), cu excepția celor de la FC Hermannstadt (0-1 la Mediaș).

”Prahova, în avans pentru trofeul de campioană L2

Cu CSA Steaua fără drept de promovare, locul acesteia în cazul în care se va clasa pe o poziție de promovare directă (primele două locuri) sau de baraj (locurile 3-4) va fi luat de următoarea echipă clasată cu drept de promovare.

Debutul de play-off ne propune duelul primelor două poziții, Petrolul vs U Cluj, iar un rezultat pozitiv pentru prahoveni ar consolida și mai mult statutul lor de favoriți la promovarea directă. “Lupii galbeni”, pregătiți de Nae Constantin, au avut 16 victorii din 19 meciuri în sezonul regular și au dominat această fază a competiției.

Acum au, la start de play-off, 8 puncte avans față de primul loc de baraj, ocupat de Hermannstadt. În plus, au învins în sezonul regular 5 din cele 6 rivale de acum la promovare, deci au și acest avantaj care poate cântări mult în plan mental”, scrie FRF în avancronică.

”U” Cluj și FC Hermanstadt se bat pentru locul 2 direct promovabil, prevede FRF

În ceea ce le privește pe celelalte echipe de pe podiumul Ligii 2, ”U” Cluj și FC Hermanstadt, despărțire de un punct înainte de startul play-off-ului, FRF anticipează că acestea se vor lupta între ele pentru locul al doilea direct promovabil. Se subînțelege că Petrolul ar termina pe locul 1.

”Cursă în doi pentru locul doi?

Cu cel mai valoros lot potrivit transfermarkt.com, cotat 5,48 milioane euro, sibienii lui Marius Măldărășanu încep play-off-ul pe teren propriu, contra Unirii Slobozia, calificată în ultima rundă pentru acest nivel al sezonului.

Hermannstadt și U Cluj sunt despărțite de un singur punct în clasament, iar formația lui Erik Lincar va avea probabil în cealaltă trupă din Ardeal tocmai rivala directă la un loc de promovare directă.

În iarnă, Hermannstadt s-a întărit cu Blejdea, Hora, Iliev sau D. Paraschiv, în vreme ce Universitatea a acontat un lot masiv de jucători cu experiență la nivel de Liga 1, printre care Romario Pires, Roberto Romeo, Ely Fernandes, Fl. Ilie, I. Filip sau Paul Pârvulescu”, e părerea FRF.

”U” Cluj are 42 de puncte, iar FC Hermannstadt are 41. Cele două echipe s-au întâlnit recent în campionat, în a doua etapă programată în acest an, penultima a sezonului regular, iar clujenii s-au impus în deplasare, la Mediaș, de o manieră mult mai clară decât a arătat-o scorul, 2-0.

FRF: ”Steaua va încurca mult calculele formațiilor cu drept de promovare”

FRF e sigură că Steaua va reuși să încurce din echipele aflate în lupta pentru promovare, dar și că Unirea Slobozia și Concordia Chiajna, formații antrenate de Adrian Mihalcea, respectiv Ianis Zicu, nu vor fi victime sigure.

”Chiajna și Slobozia vin pe turnantă

Cu siguranță CSA Steaua, prin lotul valoros și antrenorul Daniel Oprița, va încurca mult calculele formațiilor cu drept de promovare. Iar Chiajna și Slobozia nu au de ce, în vreo secundă, să fie scoase din ecuația promovării în Liga 1!

Ilfovenii sunt în prezent la doar 6 puncte de locul doi, care asigură promovarea directă, spre exemplu! Practic, având în vedere situația CSA Steaua, sunt 5 echipe care se bat pentru cele 4 locuri cu implicații la promovare, fie promovarea automată, fie baraj pentru promovare!

Chiajna e considerată ca având al patrulea cel mai valoros lot din play-off, iar efectele numirii noului antrenor, Ianis Zicu, pot duce la un parcurs pozitiv care să modifice oricând topul. Concordia debutează în play-off pe teren propriu, cu CSA Steaua, iar o victorie poate complica și mai mult calculele interesante la vârful ierarhiei!

Unirea Slobozia a prins pe ultima sută de metri acest play-off, dar ambițiile antrenorului Adrian Mihalcea nu sunt niciodată mici! “Echipă de autor”, cum se spune, Unirea Slobozia a avut a treia defensivă din sezonul regular, după Petrolul și Chiajna, iar asta spune multe despre cât de incomodă e formația ialomițeană!”, mai opinează FRF despre lupta din play-off-ul Ligii 2.

Programul etapei 1 a play-off-ului Liga 2:

sâmbătă, 19 martie 2022, ora 17:30
Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj
duminică, 20 martie 2022, ora 11:30
FC Hermannstadt – Unirea Slobozia
luni, 21 martie 2022, ora 18:00
Concordia Chiajna – Steaua

Clasamentul play-off-ului Ligii 2:

Petrolul Ploiești – 49 puncte
Universitatea Cluj – 42
FC Hermannstadt – 41
Steaua București – 37
Concordia Chiajna – 36
Unirea Slobozia – 33

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-play-off-ului-ligii-2-petrolul-u-cluj-se-joaca-in-prima-etapa-19223256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-la-a-noua-achizitie-din-prima-liga-in-2022-ardelenii-considera-ca-au-dat-o-lovitura-pe-piata-transferurilor-si-ca-si-au-luat-unul-dintre-cei-mai-buni-fundasi-din-li-19223408

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă