Au căzut la pace după verdictul CNSL! Călin Moldovan, pe punctul să preia FC Brașov. Antrenorul fusese dat la o parte în momentul cesionării locului de la Corona

Adi MARICA 16 Nov. 2021, 14:05 Liga 2
Au căzut la pace după verdictul CNSL! Călin Moldovan, pe punctul să preia FC Brașov. Antrenorul fusese dat la o parte în momentul cesionării locului de la Corona

După ce, săptămâna trecută, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a dat verdict favorabil în cazul memoriilor depuse de antrenorii Călin Moldovan, Liviu Negoiță, Adrian Szabo, dar și de jucătorii Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru împotriva FC Brașov, se pare că sunt șanse mari ca cel puțin o parte dintre aceste litigii să fie stinse.

Antrenorul principal Călin Moldovan, cel care a promovat Corona în Liga 2 și care în momentul cesionării locului în campionat către FC Brașov a fost dat la o parte, are șanse mari să fie repus în drepturi. ”Sunt discuții, deocamdată nu am semnat”, spune Călin Moldovan.

Noul FC Brașov trebuie să încheie contracte cu toți cei zece antrenori sau jucători cu valabilitate din vară, din momentul în care s-a produs cesionarea locului în Liga 2, de la 29 iunie 2021, să achite restanțele și, dacă nu se dorește păstrarea acestora în continuare la club, să ajungă la un acord privind rezilierea.

Ilie Stan și Andrei Șanta au condus FC Brașov în acest sezon

FC Brașov a început sezon cu Ilie Stan antrenor, iar după jocul din etapa a 9-a a fost dat afară cu scandal, primarul Allen Coliban convingându-l să semneze rezilierea, însă clubul nu s-a ținut de promisiune în privința achitării obligațiilor financiare, astfel că ”principalul” a anunțat că apelează la comisiile FRF pentru a-și primi banii.

În ultimele patru etape, echipa a fost condusă de Andrei Șanta, antrenor cu portari atât în mandatul lui Moldovan la Corona, cât și al lui Stan la FC Brașov.

FC Brașov are șapte înfrângeri consecutive în campionat și se află pe locul 16, cu 9 puncte, iar în runda a 14-a joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 12:30, cu Poli Timișoara (locul 15, 11 puncte).

Călin Moldovan, prezent la amicalul Brașovului cu CS Universitatea Alba Iulia

Până la meciul cu Poli Timișoara, FC Brașov joacă astăzi, pe stadionul Tineretului, un meci amical cu CS Universitatea Alba Iulia, liderul Ligii a 4-a Alba, grupare care este condusă de ginerele lui Ioan Mărginean, Bogdan Duma.

La joc asistă și Călin Moldovan, alături de președintele Ioan Mărginean, semn că cele două părți sunt la un pas să bată palma.

Moldovan și Mărginean au avut și în trecut discuții, după demiterea lui Ilie Stan, pentru ca fostul antrenor al Coronei să preia FC Brașov, însă atunci nu s-a ajuns la un acord, primul preferând să aștepte verdictul CNSL.

Altfel, sub comanda lui Andrei Șanta se antrenează de ieri și fundașul Dan Panait, rechemat în lot după ce în ultima perioadă s-a pregătit sub comanda lui Romeo Surdu, Casian Maghici și Florin Drăghici, membri ai vechiului staff al echipei, alături de alți jucători trecuți pe lista neagră: Bruno Vasiu, Marian Codrea, Vlad Motroc și Gheorghe Anton.

Foto principal: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-proportii-pentru-fc-brasov-cnsl-le-a-dat-dreptate-fotbalistilor-si-antrenorilor-lasati-in-aer-dupa-cesionarea-cu-corona-19209806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-fc-brasov-bagati-in-sedinta-de-ioan-marginean-principalul-vinovat-sunt-eu-dar-ei-trebuie-sa-demonstreze-ca-sunt-sau-vor-sa-fie-fotbalisti-asteptarile-de-la-ultime-19209702

Adi MARICA 16 Nov. 2021, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă