Atanas Trică, debut oficial la Steaua chiar împotriva tatălui său. Eugen Trică s-a temut de fii-su: ”Am zis: «Tocmai mie să-mi dea gol.»” Ce l-a sfătuit înainte să aleagă clubul din Ghencea și motivul pentru care n-au mai vorbit în ultimul timp

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 15:32 Liga 2

Meciul din prima etapă a noului sezon de Liga 2 Steaua – Metaloglobus (scor 1-1) a produs și un duel interesant pe stadionul din Ghencea.

Pentru prima dată într-un joc oficial, Eugen Trică (46 de ani), antrenorul din această vară al echipei Metaloglobus, a fost adversar al fiului său Atanas Ioan Trică (18 ani), împrumutat în această campanie de transferuri de Steaua de la Universitatea Craiova.

Atanas Trică a debutat la Steaua chiar într-un meci în care l-a avut ca adversar pe tatăl său, Eugen Trică

Trică junior a debutat oficial la Steaua pe finalul partidei cu Metaloglobus. În minutul 68 al partidei a fost introdus pe teren de Daniel Oprița în locul bulgarului Tsvetelin Chunchukov, când scorul era deja egal, 1-1

Urmărit de pe margine de tatăl său, Eugen Trică, adversar în acest meci, iar din tribună de mama sa, Lorena Balaci, fiica fostului fotbalist-geniu Ilie Balaci, Atanas nu a reușit să-și creeze nicio fază periculoasă la poarta apărată de Gavrilaș. Antrenorul Metaloglobusului a și explicat de ce, însă, totodată, a spus că s-a și temut de fiul său.

”Atanas a intrat și când am reușit să închid jocul foarte bine, nu prea a avut spații. Este un jucător bun. Dacă se pregătește, va prinde și echipa la Steaua. Așa cred eu, pentru că este un jucător foarte talentat. Mi-a fost frică, la un moment dat, când a intrat. Am zis: «Tocmai mie să-mi dea gol.»”, a spus Eugen Trică la microfonul DigiSport, la finalul partidei din Ghencea.

Eugen Trică și-a încurajat fiul să aleagă Steaua: ”Acum, totul depinde de el, să se impună”

Atanas Trică îi calcă pe urme tatălui său. Atacantul craiovean de 18 ani, împliniți la 9 iulie, a evoluat mai întâi pentru Universitatea Craiova, iar acum, în această vară, a semnat cu Steaua, echipa Clubului Sportiv al Armatei.

Trică senior a spus că și-a sfătuit fiul să aleagă Steaua, însă recunoaște că mai are de muncit pentru a reuși să fie titular la clubul din Ghencea.

”Bineînțeles. El și-a dorit foarte mult, în primul rând, să ajungă la Steaua. Știa de istoria acestui club, știa că este un club foarte mare. Era bine pentru el. Drept dovadă că a și ajuns. Acum, totul depinde de el, să se impună, să prindă un tricou de titular. Pentru că este foarte greu să joci aici. Sunt jucători de valoare”, a declarat Eugen Trică.

N-au vorbit în săptămâna dinaintea meciului direct

La finalul meciului în care a debutat pentru Steaua, chiar împotriva tatălui său, Atanas Trică a spus că Eugen a încercat să afle prin intermediul său anumite detalii din tactica gândită de Daniel Oprița, însă nu și-a trădat actualul antrenor, ba chiar a preferat să nu vorbească în ultima săptămână cu părintele său.

”N-am vorbit de lunea trecută la telefon și acum doar câteva cuvinte despre meci. După meci, acum, nu.
Ca nu se interpretează, el mă întreabă, m-a mai întrebat diferite lucruri, cum stau la cornere. Eu n-am vrut să dau din casă și am decis să nu mai vorbim o săptămână”, a spus Atanas Trică, potrivit DigiSport.

Atanas Trică, nepotul marelui Ilie Balaci, a debutat în Liga 1 în tricoul echipei Universitatea Craiova, pe finalul jocului cu Academica Clinceni (scor 0-0), desfășurat pe stadionul ”Ion Oblemenco” în data de 26 mai 2021, în sezonul 2020-2021. În ediția trecută a primei ligi, 2021-2022, a mai prins 23 de minute în tricoul Craiovei în trei jocuri, cu Dinamo (6-1 în ”Ștefan cel Mare”, când a și marcat ultimul gol al partidei), ”FC U” Craiova (2-0) și CS Mioveni (3-0). În rest a evoluat pentru echipa secundă a Universității, din Liga 3, unde a avut mai multe prezențe și goluri marcate. În această vară a fost împrumutat la Steaua, unde speră să devină titular în Liga 2.

Eugen Trică a jucat în cariera sa pentru U Craiova, Steaua, Litex Lovech (Bulgaria), Maccabi Tel Aviv (Israel), CSKA Sofia (Bulgaria), CFR Cluj, Anorthosis Famagusta (Cipru) și Concordia Chiajna, retrăgându-se din fotbal în 2011. Fostul atacant are peste 400 de meciuri în carieră și 4 jocuri la echipa națională, iar din 2012 și-a început cariera de antrenor, printre echipele conduse numărându-se Juventus București, CFR Cluj, UTA, Metalul Reșița, Sportul Snagov, ”FC U” Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și, din această vară, Metaloglobus București.

Eugen și Atanas au mai fost adversari, însă într-un amical

Acest meci nu este însă primul în care Eugen Trică și Atanas Trică s-au întâlnit ca adversari. A mai fost unul, însă nu oficial, ci un amical.

În octombrie 2021, pe când Eugen Trică era antrenorul echipei Viitorul Pandurii, iar Atanas Trică era la U Craiova, cele două formații s-au întâlnit într-un amical desfășurat cu porţile închise la cantonamentul din Lunca Jiului al clubului din Liga 1.

Cu 4-0 s-a impus U Craiova atunci, meci în care Laurenţiu Reghecampf l-a utilizat chiar ca titular pe Atanas (nr. 17), iar acesta a înscris golul de 3-0, în minutul 77.

Foto: George Filip, Eduard Vînătoru (Mediafax Foto), Universitatea Craiova și capturi DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingerul-pazitor-roscat-din-poarta-metaloglobusului-george-gavrilas-a-fost-omul-meciului-cu-steaua-stiam-unde-bate-remus-i-am-si-spus-inainte-19240241

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-stadionul-steaua-impanzit-cu-mesaje-impotriva-conducerii-clubului-si-a-ministrului-apararii-suporterii-cer-demisii-dupa-ce-echipa-n-a-obtinut-dreptul-de-promovare-nici-in-noul-sezon-19240224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-a-inscris-contra-stelei-si-motivat-de-injuraturile-primite-de-la-suporteri-pana-la-urma-de-asta-e-frumos-fotbalul-capitanul-metaloglobusului-vrea-echipa-din-ghencea-i-19240188

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagirea-s-a-citit-in-discursul-lui-daniel-oprita-dupa-steaua-metaloglobus-antrenorul-traieste-cu-regretul-ca-echipa-n-a-invins-trebuia-sa-castigam-la-cel-putin-doua-goluri-19240185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-debut-cu-remiza-in-ghencea-ca-antrenor-la-metaloglobus-punctul-obtinut-de-noi-este-nemeritat-ce-l-a-nemultumit-la-jucatorii-sai-si-reactia-sa-despre-lipsa-dreptului-de-19240172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-a-anulat-victoria-stelei-la-debutul-in-liga-2-cu-metaloglobus-cum-a-comentat-penalty-ul-ratat-in-minutul-903-si-mesajul-pentru-colegi-si-suporeri-reactie-elegant-19240168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-2000-partida-din-ghencea-pune-punct-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-19240083

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă