Astra își îndreaptă atenția către Liga 3 după eșecul cu Unirea Constanța. Marian Costea, resemnat: ”Șansele de salvare au scăzut la zero.” Președintele infirmă zvonurile retragerii din campionat

Andrei PASCU 05 Mar. 2022, 18:18 Liga 2
Astra își îndreaptă atenția către Liga 3 după eșecul cu Unirea Constanța. Marian Costea, resemnat: ”Șansele de salvare au scăzut la zero.” Președintele infirmă zvonurile retragerii din campionat

Astra a ajuns la a treia înfrângere la rând în Liga 2. Deși spera la un rezultat bun, ținând cont de faptul că a întâlnit o formație apropiată de ea în ierarhia campionatului, Unirea Constanța, fosta campioană a României a cedat cu 2-3, într-un meci disputat în etapa a 18-a.

Marian Costea: ”Șansele de salvare au scăzut la zero”

Președintele Marian Costea pare că a renunțat să mai spere chiar și la un miracol în privința salvării de la retrogradare, așa cum spunea în perioada de pregătire de iarnă, declarând la finalul jocului că Astra va face totul să strângă puncte, dar că, la cum se prezintă situația cu o etapă rămasă de jucat din sezonul regular, nu mai are mari speranțe.

Singura condiție ca Astra să mai creadă măcar la unul din locurile de baraj e ca cineva să se retragă din campionat. O variantă poate chiar fantezistă, dar singura condiție la care mai speră conducătorul.

”Mi-am pus din ianuarie mari speranțe în toți jucătorii pe care i-am adus și am zis că lotul e mult peste cel din tur, numai că determinarea nu mai e aceeași. Șansele noastre au scăzut la zero.

Meciul a fost decisiv pentru noi, mai avem șanse să ajungem la baraj, dar așa… noi ne vom onora prezența în continuare și vom lupta pentru fiecare punct, oricum. Nu se știe ce se întâmplă, se retrage o echipă, se fac 25 de echipe, nu se știe. Ne vom juca șansa până la sfârșit”, a spus Marian Costea la Sport Total FM.

  • Astra, cu Unirea Constanța: Mih. Cotolan – Gab. Matei (cpt.), Paliu, Firțulescu, Tib. Giuroiu, Banu, Buliga, I. Zaharia, Brăilă, Gavîrliță, Sg. Negruț.
    Rezerve: Vad. Dumitru – M. Telcean, Gîșă, Iul. Ilie, Cocîrlă, Pahonțu, Dr. Ad. Grigore.

Marian Costea a negat vehement retragerea Astrei din campionat

Marian Costea s-a enervat când a fost întrebat despre posibilitatea ca Astra să se retragă din campionat cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, așa cum imediat după eșecul cu Unirea Constanța au titrat TelekomSport și GSP.

Conducătorul a negat pe un ton ridicat această posibilitate, spunând că totul e doar o invenție din partea anumitor oameni.

(N.r. – E posibil să vă retrageți din campionat după meciul cu Unirea Constanța? ”Nu e adevărat, domnilor! De la cine apar aceste vești? Nu e adevărat, nu ne retragem! Nu există așa ceva, respectăm… chiar dacă am fost loviți și pe drept și pe nedrept, respectăm competiția. Respectăm competiția, nu ne retragem!”, a mai afirmat Costea.

O retragere din campionat chiar și cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, în care se joacă doar meciuri tur, însemna anularea tuturor rezultatelor înregistrate de Astra în acest campionat.

Astra, ”lanterna roșie” a Ligii 2

Astra ocupă ultimul loc în Liga 2 după 18 meciuri, cu – 1 punct. Distanța față de echipa clasată imediat deasupra, Dacia Unirea Brăila, e de trei puncte. Apoi, pe 18, se află Dunărea Călărași, cu 7 puncte.

În ultima rundă din sezonul regular, Astra va întâlni Politehnica Iași, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-s-au-impotmolit-in-mocirla-fk-miercurea-ciuc-i-a-aplicat-cel-mai-dur-esec-selimbarului-pe-terenul-de-la-avrig-si-urca-pe-loc-de-play-off-19221924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-la-limita-cu-dacia-unirea-braila-florin-fabian-nu-a-fost-tocmai-bucuros-toata-lumea-se-astepta-la-un-scor-fluviu-19221901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ko-in-trei-minute-fc-brasov-s-a-prabusit-cu-metaloglobus-calin-moldovan-e-inexplicabil-inceputul-de-joc-am-luat-doua-goluri-pe-greseli-19221853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-nu-e-incantata-in-toate-privintele-dupa-ce-a-zdrobit-dunarea-calarasi-ilie-lemnaru-atrage-atentia-e-dificil-sa-ma-exprim-unele-echipe-fac-figuratie-nu-trebuie-sa-ne-culcam-19221849

Andrei PASCU 05 Mar. 2022, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă