Corvinul Hunedoara a făcut spectacol cu Campionii FC Argeș, într-un meci amical! Victorie la scor și moral crescut pentru debutul în Liga 2

Andrei PASCU 19 Jul. 2023, 13:39 Liga 2

Campionii FC Argeș și Corvinul Hunedoara, două dintre echipele care vor evolua în Liga 2 în sezonul 2023/2024, una retrogradată din SuperLiga României, alta promovată din Liga 3, au disputat un meci amical, miercuri, în cadrul Bazei Sportive Valea Iașiului (Argeș).

S-a impus la diferență mare Corvinul Hunedoara, poate surprinzător, scor 4-1, după 2-0 la pauză pentru gruparea pregătită de Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara, victorie la scor cu Campionii FC Argeș

Nou-promovata din Liga 3 în Liga 2 se bazează pe omogenitate în stagiunea care va începe în primele zile ale lunii august, pe când Campionii FC Argeș a fost nevoită să facă foarte multe schimbări la nivelul lotului. Strategia lui Florin Maxim pare una bună, pentru că victoria cu piteștenii dă echipei, cu siguranță, un plus important de moral.

Meciul nu a arătat bine pentru Campionii FC Argeș încă din start, pentru că liderul Costinel Tofan s-a accidentat încă din minutul 2 și a fost înlocuit, conform informațiilor oferite de trupa pregătită de Alexandru Pelici. A intrat în locul său Ionuț Rădescu.

Nicolae Pîrvulescu a fost cel care a modificat primul tabela până la pauză, fotbalistul Corvinului punctând în minutul 25, din centrarea lui Flavius Iacob. Apoi, după nu foarte mult timp, Alexandru Neacșa a mărit diferența, 2-0, în minutul 36.

Campionii FC Argeș și Corvinul Hunedoara au avut câte un penalty

Scorul s-a menținut pentru minute bune după reluarea părții secunde, iar Campionii FC Argeș părea că revine în meci în minutul 78, când Florian Haită a marcat de la 11 metri, după o lovitură de pedeapsă scoasă tot de el. S-a făcut 3-1 pentru Corvinul Hunedoara în minutul 85, când Andrei Hergheligiu a marcat și el de la punctul cu var, după un fault al portarului Micle asupra lui Lupu.

După numai trei minute, nou-promovata în Liga 2 a dus scorul la 4-1, când și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Rafael Pocioian.

Corvinul Hunedoara: Lefter (Blaga 64) – Iacob (Lupuşor 87), Elton (Pop 64), Lică (Manolache 57), Velisar (A. Nicolae 87) – Mitran (Pocioan 57), Neacşa (cpt.)(Lupu 57), Hrezdac (Chindriş 46), Antonov (Bradu 67), Nic. Pîrvulescu (S. Ion 85) – M. Coman (Hergheligiu 73)
Antrenor: Florin Maxim

Campionii FC Argeș: Straton (Micle 70) – Tofan (Rădescu 6), Turda (cpt.)(Balaur 65), Scarlatache (Grigore 53), Rizzi (Dulcea 46) – Boboc, Balgiu (Lazăr 46), Buhăcianu (Bertrand 65), Bujor (Panait 46) – Pîrvu (Haită 46), Rusu (Angelov 65)
Antrenor: Alexandru Pelici

Alexandru Pelici, după eșecul cu Corvinul: ”Au fost cu un pas în fața noastră”

După eșecul cu Corvinul, antrenorul Alexandru Pelici s-a declarat dezamăgit de evoluția elevilor săi și speră ca acest meci să fie o învățătură pentru ei.

”Am întâlnit o echipă bună, agresivă, omogenă, una dintre formațiile care ar putea fi surprizele acestei ediții de campionat. În momentul în care pierzi la scorul acesta, pot spune că nu a mers nimic, deși în anumite momente de joc puteam deschide noi scorul, puteam să revenim, puteam să egalăm. Am făcut foarte multe greșeli personale. E clar că ei au fost cu un pas în fața noastră, din punct de vedere al prospețimii și al forței. O echipă foarte agresivă, cu un presing foarte bun, care pleacă bine pe tranziții pozitive. Un meci din care avem foarte multe de învățat, din care ne putem da seama de lacunele noastre. Nu e bine că am pierdut, însă sperăm să putem repara greșelile până la începerea campionatului. E un semnal de alarmă, asta o să ne aștepte la liga a doua, meciuri cu îndârjire mare, cu încărcătură, cu agresivitate, Dacă nu suntem pregătiți să răspundem la fel, nu putem intra pe teren și adversarul să se dea la o parte. Trebuie să punem osul la muncă și să evităm greșelile personale. Astăzi, cel puțin două, dacă nu trei din cele patru goluri încasate, au fost greșeli personale foarte mari”, a spus Pelici.

Florin Maxim, după victoria cu Argeșul: ”Am fost concentraţi, lucizi şi maturi în majoritatea momentelor de joc”

De partea cealaltă, antrenorul Corvinului, Florin Maxim, s-a declarat, utilizând clișeele obișnuite, mulțumit de modul în care jucătorii săi s-au impus de o manieră categorică în acest test.

”Un joc plăcut, dinamic, chiar dacă s-a disputat pe o căldură aproape insuportabilă, dar băieţii au depus un efort considerabil. Mă bucur că am pus în practic tot ceea ce am lucrat la antrenamente şi băieţii au avut linişte, răbdare, în construcţie, la fazele fixe. Un meci foarte bun de pregătire. Am marcat de patru ori pentru că am fost concentraţi, lucizi şi maturi în majoritatea momentelor de joc. Mă bucur foarte mult că nu avem accidentaţi, e o perioadă cu antrenamente grele, duble, mai ales pe aceste temperaturi, dar chiar nu am ce să le reproşez băieţilor. Uşor-uşor, începem să arătăm cum îmi doresc”, a spus Maxim, care a vorbit și despre jocul defensiv al echipei sale: ”Avem soluţii suficiente acolo, chiar stăm bine la acest capitol, toţi s-au pregătit bine şi, sincer, nu îmi e teamă să încep cu niciunl dintre ei. Cred că arătăm bine şi pe flancuri, cu Iacob şi Velisar, care au împins jocul mai tot timpul în jumătatea adversă, la fel, la mijloc am controlat jocul. Şi cei intraţi în actul secund au făcut-o foarte bine, semn că avem concurenţă, îşi doresc să arate ce pot. Merită felicitat şi Rafa (n.r. – Pocioian) a intrat, din nou, foarte bine, deşi are o misiune grea în acea zonă a terenului, nu pot să spun că e o surpriză, pentru că îi ştiu potenţialul. Are încredere, are personalitate şi asta m-a determinat să îl şi folosesc.”

Campionii FC Argeș, al doilea eșec în amicale 

Campionii FC Argeș a finalizat stagiul de pregătire de la Curtea de Argeș zilele trecute. A disputat trei partide de verificare în timpul cantonamentului, cu U Craiova 1948 SA (scor 0-3), SCM Râmnicu Vâlcea (scor 2-0) și duelul cu CS Tunari (scor 2-0).

După testul cu Corvinul Hunedoara, vor urma amicale cu CSM Slatina (22 iulie), CS Mioveni (26 iulie) și Unirea Bascov (29 iulie). Alexandru Pelici va încerca să facă reglajele necesare până la startul noului sezon de Liga 2, pentru că în cantonament s-a bazat pe o perioadă de acumulare.

Corvinul Hunedoara, a treia victorie în amicale

Corvinul Hunedoara, aflată ea acum în cantonament la Curtea de Argeș, a mai jucat trei amicale și a mai bifat victorii în două. Pe primul l-a pierdut cu 2-1 în fața UTA-ei, după care hunedorenii au trecut de CSC Dumbrăvița, scor 2-0, și ACS Muscelul Câmpulung Elite, scor 1-0.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-la-concordia-erik-lincar-si-gabi-tamas-sunt-in-conflict-dupa-ce-fundasul-n-a-fost-de-acord-cu-o-regula-impusa-de-antrenor-principalul-a-amenintat-ca-demisioneaza-19277533

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intre-sufar-pentru-rapid-si-vreau-sa-preiau-chindia-cum-a-balansat-noul-sponsor-al-lui-dinamo-intre-trei-cluburi-in-mai-putin-de-noua-ani-campion-la-propuneri-d-19277528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-doua-noi-achizitii-19277522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-cedat-in-amicalul-cu-macedonenii-de-la-fk-sileks-19277512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-invinsa-de-olimpic-zarnesti-19277508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-mai-renuntat-la-un-jucator-19277493

Andrei PASCU 19 Jul. 2023, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă