Argeșul protestează în cor față de arbitraj și programările meciurilor din play-off. Totul, înaintea derby-ului local cu CS Mioveni. Ionuț Badea a avut replică și pentru Erik Lincar

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 11:46 Liga 2
Argeșul protestează în cor față de arbitraj și programările meciurilor din play-off. Totul, înaintea derby-ului local cu CS Mioveni. Ionuț Badea a avut replică și pentru Erik Lincar

Piteștenii nu au liniște nici la aproape o săptămână distanță de la meciul pe care Campionii FC Argeș l-a desfășurat la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul, pe care l-a încheiat la egalitate, scor 0-0, după ce o repriză a jucat în inferioritate numerică. Analiza făcută de Ion Crăciunescu centralului partidei a dat apă la moară alb-violeților, care, acum, înainte derby-ului local cu CS Mioveni, ies din nou public și atrag atenție asupra corectitudinii arbitrilor în aceste meciuri de play-off ca niște finale care stabilesc promovatele în Liga 1.

De această dată, directorul executiv Bogdan Stoica și antrenorul Ionuț Badea și-au spus nemulțumirile prin intermediul site-ului oficial al clubului, după ce la începutul săptămânii președintele Cristian Gentea făcea declarații publice în care amenința jucătorii și le dădea ultimatum în cazul în care nu câștigă următoarea partidă, derby-ul local cu CS Mioveni.

Bogdan Stoica și Ionuț Badea protestează în cor: ”Sacrificiul jucătorilor nu-l poate compensa nimeni. Sunt doar cinci meciuri şi orice detaliu contează”

Nemulțumirea este legată de faptul că Argeșul a evoluat în inferioritate din minutul 48 în meciul cu Turris Oltul, după ce arbitrul Lucian Rusandu l-a eliminat pe mijlocașul Andrei Panait, decizia dovedindu-se una controversată și considerată total eronată de fostul arbitru internațional și șef CCA Ion Crăciunescu.

”Nici nu mai contează dacă a fost greşeală sau rea intenţie la eliminarea lui Panait, pentru că echipa FC Argeş a fost privată timp de o repriză de un om în teren. Sacrificiul jucătorilor nu-l poate compensa nimeni. Faptul că n-am pierdut şi am câştigat un punct, este rezultatul unei munci de echipă, dar privată de ceea ce ar fi trebuit să facem în teren 11 la 11. Noi, antrenorii, muncim, facem strategii, gândim şi punem presiune pe jucători. Sunt chestiuni normale. Sunt doar cinci meciuri şi orice detaliu contează. Ne dorim ca arbitrajele să fie corecte, pentru că la primul meci, maestrul Ion Crăciunescu a avut o reacţie mai mult decât dură la adresa centralului partidei, coleg de-al său. Nu se poate să avem gol anulat pe nedrept (n.r. – la această fază cu golul anulat, Crăciunescu a dat credit arbitrilor) şi eliminare de o asemenea manieră”, au spus, în cor, Bogdan Stoica și Ionuț Badea, potrivit fcarges-pitesti.ro.

Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș au remizat, scor 0-0, în meciul de debut al lor în play-off-ul Ligii 2, totodată și meciul de deschidere al acestui turneu de promovare în Liga 1. Foto: Turris Oltul Turnu Măgurele

Argeșenii nemulțumiți și de programările meciurilor din play-off. ”Avem nevoie de această egalitate în drepturi”

Tot în cor, fără să-și asume unul dintre ei această declarație, Bogdan Stoica şi Ionuţ Badea și-au spus nemulțumirea și față de FRF și deținătorii drepturilor TV din Liga 2, privind programarea acestor meciuri din play-off.

Directorul executiv şi antrenorul echipei Campionii FC Argeș vor ca distanța dintre meciuri să nu mai fie atât de mare pentru unele echipe, iar pentru altele să fie mică. De exemplu, în prima etapă a play-off-ului, Argeșul a jucat vineri, în timp ce Mioveni a jucat marți. Meciul direct dintre aceste echipe va avea loc tot într-o zi de marți. Piteștenii au la dispoziție 11 zile să pregătească această întâlnire, în timp ce Mioveniul are șapte zile.

”Vrem echidistanţă în programarea jocurilor, pentru că în joc sunt destinele unor cluburi foarte importante. Noi fiind ultimul meci al etapei a doua, ne dorim ca meciul cu Rapid, din etapa a treia a play-off-ului, să-l jucăm tot la un interval de 7 zile, pentru a avea şi noi o săptămână de pregătire, precum a avut şi Mioveniul după jocul de marți seară cu Rapid. Avem nevoie de această egalitate în drepturi şi e normal să cerem acest lucru în condiţiile în care nu avem meciuri intermediare”, au spus Bogdan Stoica şi Ionuţ Badea.

Primele două etape din play-off au avut meciurile programate la distanțe mari între ele. Dacă în prima rundă s-a jucat vineri, meciul de sâmbătă a fost anulat, iar ultimul a fost pus marți, în runda a doua partidele sunt stabilite în zilele de joi – sâmbătă – marți. Bineînțeles că aceste programări aduc o diferență majoră de timp disponibil de pregătire între meciuri, deci și nemulțumiri ale cluburilor.

Ionuț Badea, replică pentru Erik Lincar: ”Dacă tot ne-a ştiut jocul, mă mir cum de s-a terminat 0-0!”

Ionuț Badea a ţinut să-i dea replica şi antrenorului echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, Erik Lincar, după declaraţiile acestuia de la finalul jocului de vinerea trecută.

”Legat de domnul Lincar, cred că fiecare ar trebui să-şi vadă de echipa lui. A spus după meci că ne-a citit jocul… El a citit şi că luăm cartonaş roşu şi că jucăm în zece oameni timp de o repriză… Dacă tot ne-a ştiut jocul, mă mir cum de s-a terminat 0-0! Nu cred că a pregătit meciul la 0-0, dacă tot ne-a citit aşa… Mai ales că ne-a şi scos mingea din poartă domnul arbitru…”, a spus Badea.

”Am reușit să rezolvăm această superioritate, am avut câteva situații de a marca și nu am reușit să băgăm mingea în poartă. Nu știu dacă ați văzut, dar adversarul nu a avut niciun șut pe poartă, și mai ales după prima repriză, când, zic eu, am citit foarte bine jocul Argeșului, i-am blocat foarte bine, am pus presiune pe ei în unele momente. E adevărat că și căldura e un factor și, mai ales după o perioadă de patru luni de inactivitate, energia se cam duce”, a spus Erik Lincar la finalul meciului cu Campionii FC Argeș.

Ionuț Badea e nemulțumit de arbitraj și programul meciurilor din play-off. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Și CS Mioveni a avut jucători eliminat tot în debutul reprizei secunde. Claudiu Niculescu a contestat și el arbitrajul

Nemulțumit de arbitraj a fost și Claudiu Niculescu, după meciul dintre CS Mioveni și Rapid, încheiat tot la egalitate, scor 0-0. Antrenorul argeșenilor a contestat anumite decizii luate de Adrian Cojocaru, spunând că cei care erau mai vocali erau ascultați. Și Mioveni a avut jucător eliminat în partida cu giuleștenii, pe Raul Costin, în minutul 57.

”Am început mult mai bine repriza secundă, dar, din păcate, arbitrul ne-a tăiat elanul (n.r. – prin eliminarea lui Raul Costin, consideră de Niculescu nedreaptă). Acum nu aș vrea să fiu foarte vehement în declarații, dar mie, de acolo, de pe margine, mi s-a părut extrem de ușor acordat cartonașul roșu. Plus alte decizii pe care le-a luat cu, așa, foarte mare ușurință, în special pentru cine are bașii mai puternici, cine strigă mai tare, cam acela primește fault, o lovitură liberă sau un aut. Păcat, pentru că am fost două echipe care am încercat să jucăm fotbal. În momentul în care arbitrul îți taie elanul, la începutul reprizei secunde și este nevoit să joci 35-40 de minute cu un om în minus împotriva Rapidului e foarte greu”, a spus Niculescu.

Campionii FC Argeș și CS Mioveni se pregătesc acum de derby-ul local, derby-ul Argeșului. Meciul are loc sâmbătă, 14 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești. În sezonul regulat, la Mioveni, în tur, echipa galben-verde s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (45+1, 59 – penalty). În retur, la Pitești, cele două echipe au remizat. A deschis scorul Răzvan Matiș (81) pentru alb-violeți, în timp ce Raul Costin a egalat în minutul 90.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-argesului-au-primit-ultimatum-dupa-egalul-cu-turris-oltul-inaintea-derby-ului-cu-cs-mioveni-treziti-va-cat-nu-e-prea-tarziu-este-ultima-voastra-sansa-ati-obtinut-pentru-voi-m-19137975

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lucian-rusandu-pus-la-zid-de-ion-craciunescu-dupa-eliminarea-dictata-in-meciul-turris-oltul-arges-tot-timpul-sta-la-soapta-eu-mi-as-rupe-carnetul-daca-as-da-un-asa-rosu-poti-sa-te-duci-19137863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-anunt-despre-situatia-echipei-petrolul-derby-ul-cu-rapid-se-joaca-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-debuteaza-la-arad-de-joi-19138487

 

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă