Argeșul lui Neagoe a dat de pământ cu Ceahlăul lui Pustai, în primul meci din play-off pentru piteșteni și este aproape salvată de la retrogradarea din Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 06 Apr. 2024, 15:12 Liga 2
Argeșul lui Neagoe a dat de pământ cu Ceahlăul lui Pustai, în primul meci din play-off pentru piteșteni și este aproape salvată de la retrogradarea din Liga 2

Campionii FC Argeș a început în forță play-out-ul Ligii 2, cu o victorie categorică în fața Ceahlăului, în etapa a 2-a, după ce în prima a stat.

Trupa lui Eugen Neagoe s-a impus cu un sec 4-1 (1-0), la Mioveni, în fața unei trupe nemțene aflată într-un picaj vertiginos după ratarea la mustață a play-off-ului.

Piteștenii au condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat în minutul 36 de Petrișor Petrescu, iar în repriza secundă au mai punctat de trei ori, prin Valentin Buhăcianu (53), Ionuț Balaur (61) și Esteban Orozco (80), golul Ceahlăului fiind semnat de uruguayanul Sergio Cortelezzi (55), cel despre care finanțatorul Măzărianu spunea la finalul sezonului regular că nu mai are ce să caute la Piatra Neamț, dar care joacă în continuare la echipă!

Primă repriză anostă la Mioveni, între Argeș și Ceahlăul

Prima repriză a fost modestă, fără prea multe ocazii, echipa lui Eugen Neagoe, cu o posesie mai bună, având inițiativa.

Argeșul lui Neagoe a deschis scorul la prima fază mai importantă. Debutantul Alexandru Dinoci a recuperat un balon la 25 de metri de poarta adversă, a trimis în stânga la Buhăcianu, acesta a centrat perfect în fața porții, de unde Petrișor Petrescu (foto, bucurându-se) a deviat în plasă, din 3 metri.

Nemulțumit de jocul elevilor săi, Cristian Pustai a mutat imediat după golul primit, trimițându-i în teren pe Moraru și Oltean în locul lui Bacalu și Savu, deși la cum a jucat echipa sa ar fi trebuit să schimbe mai mult de jumătate dintre titulari.

Inexistentă pe teren, Ceahlăul a avut reacție abia în prelungirile primei reprize, când Azdren Llullaku l-a găsit la post pe portarul Cătălin Straton, cu un șut de la marginea careului.

Recital piteștean după pauză

Profitând de apatia adversarilor, Argeșul și-a făcut meciul ușor și a punctat pentru 2-0 la scurt timp după pauză. În minutul 53, defensiva nemțeană a dormit la o aruncare de la margine lungă de pe partea stângă, Valentin Buhăcianu s-a trezit cu balonul la picior la trei metri de poarta lui Barna și nu a iertat, majorând avantajul piteștenilor.

Intrat la pauză, Sergio Cortelezzi i-a readus în joc pe nemțeni (55), cu un șut din patru metri, după o centrare a lui Alex Buziuc din partea dreaptă, însă reușita uruguayanului s-a dovedit a fi un simplu foc de paie.

Echipa lui Eugen Neagoe a refăcut rapid diferența de două goluri prin Ionuț Balaur, în minutul 61, cu o lovitură de cap din careu, după un corner bătut de pe dreapta de Petrișor Petrescu.

Nemțenii s-au prăbușit total și au primit o nouă lovitură în minutul 80, de la Esteban Orozco, acesta închizând tabela cu o lovitură de cap din câțiva metri, după o centrare perfectă a debutantului Adelin Mircea.

Ceahlăul înregistrează cel mai sever eșec din acest sezon

Ceahlăul s-a trezit abia în ultimele minute, când a ratat trei bune ocazii prin Patrick Petre (90), Matei Moraru și Azdren Llullaku (90+3), de fiecare dată portarul Cătălin Straton salvând spectaculos, de pe linia porții.

Victorie fără dubii a Argeșului, cu 4-1 (1-0), iar elevii lui Eugen Neagoe acumulează 27 de puncte și sunt aproape salvați de la retrogradare.

În cădere liberă după ratarea play-off-ului, Ceahlăul suferă la Mioveni al doilea eșec consecutiv, bifând cea mai severă înfrângere din acest sezon, prima la trei goluri diferență și prima cu patru goluri primite. Trupa nemțeană este deja matematic salvată încă de la finalul sezonului regular.

În etapa viitoare, a 3-a, Ceahlăul va sta, în timp ce argeșenii vor juca în deplasare cu CSM Alexandria, echipă retrogradată matematic din acest weekend.

CAMPIONII FC ARGEŞ – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 4-1

Petrișor Petrescu 36′, Valentin Buhăcianu 53′, Ionuț Balaur 61′, Esteban Orozco 80′ / Sergio Cortelezzi 55′

CFC Argeș: Straton – Esteban Orozco, Balaur, M. Tudose – Tofan (cpt.)(Dulcea 64′), Dinoci (Andr. Șerban 78′), I. Nortey, Borța – P. Petrescu, Bg. Rusu (M. Angelov 64′), Buhăcianu (A. Mircea 72′)
Rezerve neutilizate: G. Micle – Haită, Mitoi, R. Ciuciulete, Y. Pîrvu
Antrenor: Eugen Neagoe

ACSM Ceahlăul: Barna – Pedro Albino, Core, Taraduda, Bacalu (Mat. Moraru 39′) – Jalbă (P. Petre 64′), Forizs (Cortelezzi 46′) – M. Savu (Tud. Oltean 39′), Neicuțescu, Llullaku (cpt.) – Buziuc (Al. Anton 72′)
Rezerve neutilizate: Krell – Larrauri, Petkov, D. Benga
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş). Arbitru central: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Biro Tamaș Kopriva și Zsolt Kopriva (ambii din Carei – Satu Mare). Arbitru de rezervă: Ștefăniță Dănilă (Otopeni – Ilfov). Observator arbitri: Gheorghe Moise (Bucureşti). Delegat joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-intalneste-corvinul-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

Narcis POHOAȚĂ 06 Apr. 2024, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă