Argeșul are doar varianta victoriei la Piatra Neamț pentru a mai spera la play-off. Eugen Neagoe menajează ineficacitatea atacanților săi și e încrezător înaintea partidei cu Ceahlăul

Marius ANGHEL 21 Nov. 2023, 13:35 Liga 2
Argeșul are doar varianta victoriei la Piatra Neamț pentru a mai spera la play-off. Eugen Neagoe menajează ineficacitatea atacanților săi și e încrezător înaintea partidei cu Ceahlăul

Campionii FC Argeș joacă joi, de la ora 19:30, la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, un meci extrem de important pentru menținerea în lupta pentru accederea în play-off. Trupa piteșteană întâlnește un adversar direct pentru accederea în Top 6, și, având în vedere situația sa din clasament, nu-și permite niciun pas greșit.

Două etape au mai rămas de desfășurat în 2023, altele patru în primăvara anului 2024, până la încheierea sezonului regular, iar CFC Argeș nu o duce deloc bine în clasament. Un eșec sau o remiză la Piatra Neamț va mări și mai mult distanța față de poziția a 6-a, ultima calificabilă în play-off.

Despre acest meci au vorbit într-o conferință de presă antrenorul Eugen Neagoe și portarul Cătălin Straton.

Eugen Neagoe, însă marcat de ultimele două eșecuri suferite cu CFC Argeș: ”Nu mi s-a mai întâmplat până acum să primesc gol doar din corner”

Eugen Neagoe a început conferința prin a vorbi despre perioada de pauză din campionat, generată de acțiunile echipelor naționale, în care a avut timp să lucreze mai mult cu jucătorii, dar și despre precedentele două meciuri, în care Argeșul a pierdut de fiecare dată, 0-1 la Concordia Chiajna și 0-1 acasă cu Unirea Slobozia.

”Am avut o perioadă în care am putut să lucrăm. Din păcate, nu am avut toți jucătorii la dispoziție: patru sunt plecați la echipele naționale și abia mâine vom fi împreună (n.r. – este vorba despre Mario Tudose, Patrick Dulcea, Dorian Bertrand și Esteban Orozco). Vor ajunge direct la Piatra Neamț cei care au fost plecați. Dar, sigur, am avut aceste zile la dispoziție și cred eu că am reușit, împreună cu băieții, să înțelegem ce s-a întâmplat la ultimele două jocuri pe care le-am pierdut, din păcate pentru noi. Cu toate că eu spun că am jucat mai bine decât adversarii noștri, i-am dominat, inclusiv pe cei de la Chiajna, inclusiv ultimul joc, cu Slobozia. Ne-am creat multe ocazii de a marca, dar, din păcate, nu am reușit să înscrie și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și la Chiajna, să primim gol din corner. Am pierdut două jocuri în care adversarii noștri nu au șutat spre poarta noastră, dar acele cornere, care ne-au pus mari probleme, sunt lucruri pe care le antrenăm. Înaintea fiecărui joc am avut două zile în care fazele fixe au fost pregătite în cel mai mic detaliu, dar golurile pe care le-am primit de când lucrăm împreună, în cele patru jocuri, sunt trei luate din corner. Nu mi s-a mai întâmplat până acum să primesc gol doar din corner. Sigur, nu vreau să primim goluri deloc, dar cred eu că și băieții au și trebuie să aibă o concentrare și mai mare, responsabilitate și mai mare decât am avut până acum, să evităm aceste greșeli care ne-au creat neplăceri, chiar dacă au fost momente în care ne-am dominat adversarii, când am fost mult peste ei, dar, din păcate, rezultatul nu a fost de partea noastră.

Sper ca ultimele două jocuri pe care le mai avem de disputat în acest an să reușim să le câștigăm, dar și în urma unui joc bun mi-aș dori, nu numai să câștigăm întâmplător. Nu sunt adeptul la a câștiga jocuri doar să ne bazăm pe noroc, să dăm vina pe divinitate ș.a.m.d. (…)”, a spus Neagoe, care chiar după numirea sa pe banca tehnică a avut parte de o altă pauză în campionat în care a putut să-și cunoască jucătorii și să le transmită cerințele sale.

Neagoe nu a identificat problemele care au adus echipa în actuala situație, dar oricum nu le-ar spune!

După 13 etape desfășurate în acest sezon, în ultimele patru antrenor fiind Eugen Neagoe, Campionii FC Argeș se află abia pe locul 15 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate, la cinci puncte sub poziția a șasea, ocupată de Concordia Chiajna, ultima care duce în play-off. În plus, argeșenii au și rezultatul direct contra Concordiei în defavoare.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat șase etape, dintre care patru vor avea loc în primăvara anului viitor.

”Nu vreau să arunc vina în altă parte, nici asupra celor care au fost înaintea mea aici, nici doar înspre jucători. Sigură că sunt probleme, atâta timp cât nu suntem acolo unde ne dorim, acolo unde speră și suporterii noștri, unde sperăm și noi, unde ne dorim și noi, și oamenii care iubesc această echipă, inclusiv conducătorii. Sunt ceva probleme, unde sunt. Acum, și dacă aș fi găsit acele probleme și aș știi unde sunt, vă dați seama nu aș putea să spun, cu părere de rău, presei, toate lucrurile pe care le-am descoperit noi, lucrurile care nu merg. Dar încercăm și vom face tot ce depinde de noi, de mine, să remediem aceste lucruri. Așa cum am promis, îmi doresc și voi face tot ce depinde de mine, ca FC Argeș să arate din ce în ce mai bine, ca la FC Argeș să construim o echipă puternică”, a spus antrenorul Argeșului, care probabil uită că ceea ce transmite public nu o face în primul rând pentru presă, ci pentru suporterii echipei la care activează.

”De când am ajuns noi la echipă, din 10 octombrie, dacă nu greșesc, până astăzi, echipa s-a pregătit așa cum trebuie să se pregătească o echipă profesionistă, o echipă de Liga 1 cu pretenții foarte-foarte mari. Deci la acest nivel s-a pregătit echipa noastră. Nu aș vrea să intru în detalii vizavi de ce s-a întâmplat aici înainte de venirea noastră”, a spus Neagoe, pus să acorde o notă de la 1 la 10 echipei, a modului în care este pregătită din punct de vedere fizic în acest moment.

Atacanții Argeșului, menajați. ”Toată echipa este vinovată”

Antrenorul trupei piteștene a vorbit în special despre golurile primite din corner, trei în cele patru jocuri disputate sub conducerea sa. Însă nici în atac nu strălucește CFC Argeș, fiindcă tot în ultimele patru jocuri a marcat de trei ori, în ultimele două chiar deloc.

Asta, în ciuda faptului că echipa are în atac jucători cu mare experiență și care în precedentele sezoane ale Ligii 2 au marcat de multe ori pentru fostele lor formații. Aici sunt de remarcat Valentin Buhăcianu, Bogdan Rusu și Milcho Angelov. Bulgarul are cinci goluri înscrise pentru alb-violeți în 13 meciuri, Rusu are două goluri date în tot atâtea jocuri, iar Buhăcianu nu a înscris niciodată în cele 13 partide în care a fost utilizat.

”Este foarte adevărat. Nu am reușit să marcăm goluri, chiar dacă ne-am creat situații mai bune de a marca, și la Chiajna și cu Slobozia. Este vina noastră, dar acum nu aș putea să dau vina doar pe un jucător. Ok, știu, cu toții ne aruncăm privirea spre atacanți, sunt primii vinovați. Nu. În momentul în care nu marchezi goluri, toată echipa este vinovată. Acei atacanți trebuie susținuți și vină avem doar cu toții”, a spus Neagoe despre acest aspect.

Despre meciul cu Ceahlăul: ”Putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă”

Despre meciul cu Ceahlăul, Eugen Neagoe a spus că jucătorii săi au arătat că pot să se lupte cu orice adversar, astfel că își dorește cele trei puncte din deplasarea de la Piatra Neamț.

”Ceahlăul este o echipă bună, cu jucători buni, cu un antrenor cu o experiență foarte mare, și la nivelul Ligii 1, nu doar la Liga 2. Cristi Pustai este un antrenor valoros. Dar și noi putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă. S-a demonstrat acest lucru. Mă rog, chiar dacă rezultatele nu au fost cele dorite de noi. Dar echipa a arătat că poate să se lupte cu orice adversar. Sigur că îmi doresc să practicăm un joc bun și îmi doresc să reușim să revenim la Pitești cu cele trei puncte. Acum rămâne de văzut dacă vom și reuși acest lucru”, a declarat antrenorul echipei din Pitești.

Neagoe nu se va baza la acest meci pe Alexandru Răuță, Cristian Balgiu și Josip Mihalic, toți accidentați, în timp ce despre cei patru jucători convocați la echipele naționale spune că vor fi în lot joi.

”Sincer, am făcut toate scenariile posibile, dar, în acest moment, ne gândim, și eu, și jucătorii, doar la jocul pe care îl vom avea de disputat joi seară la Piatra Neamț”
Eugen Neagoe, despre șansele CFC Argeș de a mai prinde o poziție de play-off

Cătălin Straton, înaintea jocului de la Piatra Neamț: ”Trebuie să mergem acolo să câștigăm, nu avem altă soluție”

Cătălin Straton (34 de ani), portarul cu al doilea număr de meciuri disputate pentru CFC Argeș în acest sezon, a spus despre întâlnirea cu Ceahlăul că este decisivă pentru echipa sa. Totodată, este de părere că Argeșul este pe drumul cel bun în acest moment.

”Este un meci destul de decisiv, să spun așa. Trebuie să mergem acolo să câștigăm, nu avem altă soluție. Și nu numai la acest meci. E un meci greu, cu o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor foarte serios, foarte calculat. Dar și noi cred că suntem pe drumul cel bun. Cred că toate meciurile pe care le-am jucat le-am pierdut pe greșeli personale. Nicio echipă nu și-a creat mari ocazii cu noi, am arătat bine, am mai ratat, dar cred că toate astea nu țin la nesfârșit și sunt sigur că la meciul de la Piatra Neamț vom reuși să câștigăm, vom reuși să marcăm goluri, pentru că rămân la părerea că avem o echipă bună.

Suntem conștienți de modul în care am arătat până acum, de rezultatele foarte apăsătoare, pe care, în mare măsură, ni le asumăm noi, jucătorii, pentru că noi suntem ce icare intrăm pe teren. Dar nu avem altă soluție decât să mergem înainte, să fim conștienți de echipa pe care o reprezentăm, mai sunt două meciuri și trebuie să dăm tot ce avem mai bun până la iarnă”, a spus Straton.

Experimentatul portar a apărat în cinci meciuri din totalul de 13 desfășurate de echipă în acest sezon de Liga 2. De când este Eugen Neagoe antrenor, acesta a apărat într-un singur joc, în primul, remiza cu CSM Slatina (scor 1-1). Andrei Bucur (20 ani) a fost utilizat în șapte meciuri, iar George Micle (22 ani) a fost folosit într-un joc, chiar ultimul disputat de echipă.

Patru puncte distanță între Ceahlăul și CFC Argeș înaintea meciului direct

Înaintea debutului etapei a 14-a a Ligii 2, penultima programată în 2023, Ceahlăul Piatra Neamț ocupă locul 8, cu 19 puncte, la fel ca Steaua (locul 7) și CSC Dumbrăvița (locul 9), în timp ce Campionii FC Argeș se află pe poziția a 15-a, cu 15 puncte. Ultimul loc care duce în play-off (6) este ocupat de Concordia Chiajna, cu 20 de puncte.

Ulterior, în ultima etapă din 2023, Ceahlăul are meci în deplasare la Unirea Slobozia (locul 3, 27 puncte, 2 decembrie, ora 11:30), iar CFC Argeș va evolua acasă, la Mivoeni, cu CSC Dumbrăvița (locul 9, 19 puncte, 30 noiembrie, ora 20:00).

Declarațiile făcute de Eugen Neagoe și Cătălin Straton înainte de Ceahlăul Piatra Neamț – Campionii FC Argeș:

Video și capturi foto: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/participantii-la-meciul-ceahlaul-cfc-arges-pot-face-fapte-bune-pentru-copiii-de-la-institutul-clinic-fundeni-actiunea-caritabila-este-promovata-de-sotia-unuia-dintre-jucatorii-clubului-nemtean-19293569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-n-a-ramas-fara-reactie-din-partea-cfc-arges19293265-19293265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-campionii-fc-arges-a-decis-blocarea-salariilor-din-cauza-rezultatelor-proaste-19293219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-isi-face-griji-pentru-campionii-fc-arges-19292942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

Marius ANGHEL 21 Nov. 2023, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă