Campionii FC Argeș a mai reziliat un contract! S-a despărțit de Dorian Bertrand, unul dintre puținii rămași în lot după retrogradarea în Liga 2

Andrei PASCU 29 Jan. 2024, 15:43 Liga 2

Campionii FC Argeș a mai renunțat la un fotbalist, luni, 29 ianuarie 2024. Piteștenii l-au pus pe liber pe atacantul Dorian Bertrand (30 de ani), care era la echipă de un an și jumătate, fiind adus în vara lui 2022, din Franța, după ce și-a încheiat conturile cu AS Nancy.

Acordul cu fotbalistul originar din Madagascar, după cum a anunțat clubul din Liga 2, a fost încetat de comun acord.

Campionii FC Argeș s-a despărțit de Dorian Bertrand 

Dorian Bertrand pleacă de la CFC Argeș după 13 meciuri (735 de minute) în acest sezon de Liga 2, chiar dacă este și fotbalist de națională, având deja cinci selecții pentru Madagascar. El a venit, după cum spuneam, la trupa din Pitești în vara lui 2022, de la Nancy, din Ligue 2.

Opt meciuri a jucat Dorian Bertrand pentru Nancy în sezonul anterior venirii la Campionii FC Argeș, în liga secundă din Franța, dar și șase partide pentru echipa secundă a clubului din ”Hexagon”. În trecut, el a mai evoluat pentru Angers SCO, AS Beziers, SO Cholet, Angers SCO B și FC Nantes B, toate din Franța.

În prima ligă de la noi, înainte ca echipa din Pitești să retrogradeze, Bertrand a bifat 24 de meciuri și a marcat de două ori.

Clubul nostru și Dorian Bertrand au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă”, a comunicat Campionii FC Argeș.

  • Bertrand s-a aflat printre cei 24 de jucători pe care Eugen Neagoe i-a avut în cantonamentul pe care echipa l-a efectuat o săptămână la Curtea de Argeș.

Argeșul, schimbări importante de lot în această iarnă, plecări și veniri

În această pauză de iarnă, de la echipa din Pitești au plecat câțiva jucători, Grigore Turda, cedat la FC Voluntari, Adrian Grigore-Huideș, Bogdan Lazăr și Andrei Panait, acesta din urmă revenit încă o dată la CS Mioveni, dar și Andrei Zătreanu, împrumutat în Liga 3, la CS Dinamo.

La capitolul achiziții, CFC Argeș a comunicat următoarele mutări: Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj, Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și Petrișor Petrescu, împrumutat de la FC Hermannstadt. Noutate în lot este și portarul Alexandru Silveanu, ultima dată la CSM Slatina și prezent sub comanda lui Eugen Neagoe încă de la reunire.

Piteștenii au făcut o achiziție și pentru sezonul următor, din vară, anunțând că au bătut palma cu Cosmin Gladun, fundaș intrat în ultimele șase luni de contract cu CSC Dumbrăvița.

CFC Argeș urmează să dispute primul amical al iernii

Reunită la 10 ianuarie, CFC Argeș a încheiat și cantonamentul programat la Curtea de Argeș, unde Eugen Neagoe a pus accentul pe pregătirea fizică. A debutat la 18 ianuarie și s-a încheiat săptămâna trecută, la 25 ianuarie.

Trupa din Pitești a programat și meciuri amicale, șapte la număr. Primul a fost stabilit pentru 30 ianuarie, cu AFC Câmpulung Muscel (locul 2 în Seria 5 din Liga 3), după care vor urma cele cu Flacăra Horezu (locul 6 în Seria 4 din Liga 3, la 1 februarie), Concordia Chiajna (3 februarie), Metaloglobus (7 februarie), CSM Slatina (10 februarie), CS Mioveni (13 februarie) și Steaua (17 februarie).

”FC Argeș va disputa marți, 30 ianuarie 2024, de la ora 12.00, primul meci de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa noastră va întâlni la baza sportivă de la Valea Iașiului pe FC Muscelul Câmpulung, ocupanta locului 2 din seria 5 a Ligii a III-a”, a transmis CFC Argeș pe site-ul oficial.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-trasi-pe-linie-moarta-de-andrei-prepelita-batuti-intr-un-amical-de-metalul-buzau-profesorul-s-a-trezit-ca-antreneaza-o-multinationala-19298341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-l-a-imprumutat-pe-antonio-dumitru-la-acs-medias-19298336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-se-pregateste-in-serbia-pentru-partea-a-doua-a-sezonului-19298330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-inceput-cantonamentul-din-turcia-19298321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-invins-clar-csm-alexandria-intr-un-amical-19298312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-csm-deva-intr-un-amical-19298286

Andrei PASCU 29 Jan. 2024, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă