Argeșul a câștigat licitația cu Steaua și Concordia pentru golgheterul Brașovului. Câți bani va încasa Milcho Angelov și alte două achiziții perfectate de piteșteni

Adi MARICA, Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 13:36 Liga 2
Argeșul a câștigat licitația cu Steaua și Concordia pentru golgheterul Brașovului. Câți bani va încasa Milcho Angelov și alte două achiziții perfectate de piteșteni

Milcho Angelov (28 de ani) și-a găsit echipă după despărțirea de FC Brașov și va continua în Liga 2. Liber de contract după ce refuzat prelungirea contractului cu trupa lui Dan Alexa, bulgarul a fost propus de agenții săi la mai multe echipe, iar Campionii FC Argeș, Steaua și Concordia Chiajna au fost cluburile care au licitat pentru Angelov.

Câștig de cauză a avut Argeșul condus de Alexandru Pelic, clubul din Trivale oferindu-i un contract de circa 5.500 de euro din informațiile Liga2.ro.

”Dobre doshli, Milcho Angelov!”, îl întâmpină Argeșul pe fostul golgheter al Brașovului

Campionii FC Argeș a anunțat oficial acordul cu Angelov, jucător care într-un sezon și jumătate la FC Brașov a evoluat în 36 de meciuri de Liga 2 și a înscris 22 de goluri. Multe dintre ele le-a reușit în meciuri modeste și fără miză, din play-out.

În partea a doua a sezonului 2021-2022 a avut 11 apariții la FC Brașov și a înscris 6 goluri, iar în ediția 2022-2023 a înscris 16 goluri în cele 25 de partide în care a fost utilizat, adică în toate disputate de trupa condusă de Dan Alexa.

”Dobre doshli, Milcho Angelov! Bulgarul Milcho Angelov a devenit astăzi jucătorul lui FC Argeș.

Născut la Irechekovo, un sat aflat la 100 km de Burgas, Milcho și-a început cariera la academia celor de la Chernomorets Burgas. S-a remarcat rapid prin faptul că a ieșit golgheter al echipei U17 a celor de la Chernomorets. Pentru Rechini a și debutat la seniori în sezonul 2012/2013, într-un meci din Cupa Bulgariei cu Spartak Pleven, meci în care a marcat de două ori. În Bulgaria a mai jucat la Litex Loveci, ȚSKA Sofia, Slavia Sofia, Etar Veliko Târnovo și Tsarsko Selo. A câștigat Cupa Bulgariei cu Slavia Sofia în sezonul 2017/18.

În pauza de iarnă a sezonului 2021/22 a venit în România la FC Brașov. Aici a marcat de 6 ori în 11 partide, stegarii prelungindu-i ulterior contractul pentru încă un sezon. În sezonul 2022/23, atacantul în vârstă de 28 ani a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Brașovului. Cu cele 16 goluri marcate în cele 25 de meciuri disputate a fost al doilea golgheter al ligii secunde.

A evoluat pentru reprezentativele Bulgariei U17, U18, U19 și U21.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, îl prezintă argeșenii pe bulgar.

Dan Alexa: ”Am încercat să-l conving să rămână”

La finalul triunghiularului de săptămâna trecută cu Farul și Poli Iași, Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, anunța, resemnat, că Milcho Angelov pleacă.

”Angelov va pleca, asta e o certitudine. Am discutat cu el, am încercat să-l conving să rămână, dar el are niște restanțe mai vechi și asta este situația”, spunea Alexa.

Angelov a jucat doar cinci minute în finalul amicalului cu Poli Iași, când l-a înlocuit pe Alex Mitroi.

Robert Boboc, alt jucător plecat de la FC Brașov și care a ajuns la Pitești

La gruparea din Trivale a ajuns în acestă vară și Robert Boboc, mijlocaș care a fost în sezonul de primăvară în lotul echipei FC Brașov, pentru care a evoluat însă doar în ultimul joc.

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate trecerea sa la Campionii FC Argeș, sub comanda lui Alexandru Pelici, antrenor cu care a mai colaborat la FC Hermanstadt, CS Mioveni și CSM Reșița.

”Robert Boboc este de astăzi jucătorul nostru. Piteșteanul în vârstă de 28 de ani a jucat în sezonul trecut pentru Șelimbăr 1599 și FC Brașov.
Noul jucător al Argeșului a început fotbalul la centrul de copii și juniori al clubului nostru. Și-a continuat apoi junioratul la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin și FC Dănuț Coman.
Cariera de seniori a început-o la CS Mioveni în sezonul 2012/13. A mai jucat în cariera la Universitatea Cluj, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași și CSM Reșița. Are o promovare în prima ligă și o finală de Cupa României, ambele obținute cu FC Hermannstadt în sezonul 2017/18.
Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a transmis Campionii FC Argeș.

În prima parte a sezonului recent încheiat de Liga 2, Boboc a evoluat în 12 jocuri (726 de minute) pentru CS Comunal Șelimbăr, echipă la care a jucat și în sezonul trecut, când a avut 21 de apariții și a marcat un gol. În a doua parte a ajuns la FC Brașov, unde Dan Alexa l-a utilizat doar într-un singur meci, 77 de minute în victoria cu 2-1 de la Dumbrăvița, din ultima etapă a play-out-ului Ligii 2.

Patrick Dulcea îi calcă pe urme tatălui său și va juca la Pitești

Totodată, zilele trecute, Argeșul l-a prezentat la capitolul achiziții și pe Patrick Dulcea, fiul fostului atacant al echipei FC Argeș, Adrian Dulcea, în prezent selecționer la naționala U18 a României.

Tânărul de 18 ani, mijlocaș ofensiv sau lateral, a fost împrumutat pentru un sezon de la Farul Constanța.

”Pasiunea pentru FC Argeș este în familie!

Patrick Dulcea, unul dintre cei mai promițători jucători ai generației sale, îi calcă pe urme tatălui său și va evolua pentru FC Argeș. Patrick a fost împrumutat pentru acest sezon de la Farul Constanța.

În vârstă de 18 ani, acesta poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș lateral. Este de patru ani la academia de la Ovidiu. În acest sezon recent încheiat a disputat finala Cupei României alături de echipa de tineret a Farului.

Patrick face parte din lotul echipei naționale de fotbal a României U18 pentru care a disputat 8 partide. Selecționerul acelei reprezentative este chiar Adrian Dulcea, tatăl său.

Îți dorim să ai parte de multe momente frumoase alături de FC Argeș, așa cum a avut și tatăl tău!”, a comunicat Campionii FC Argeș.

Nouă achiziții perfectate de Campionii FC Argeș

Până în acest moment, Campionii FC Argeș și-a prezentat oficial nouă achiziții pentru sezonul de Liga 2: Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu (ex CS Mioveni), Andrei Panait (ex CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert Boboc și Milcho Angelov (ambii foști la FC Brașov).

Totodată, clubul și-a prezentat și noul staff tehnic, condus de Alexandru Pelici și care îl are în componență, ca ”secund” pe fostul antrenor principal al FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr Eugen Beza.

  • Trupa preluată de Alexandru Pelici s-a reunit luni, iar printre noutăți s-a aflat și Bogdan Manole, fost la Metalul Buzău, despre care clubul nu a comunicat nimic nici până acum.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-si-a-prezentat-stafful-tehnic-pe-care-il-are-la-campionii-fc-arges-surpriza-fostul-principal-al-selimbarului-ii-este-secund-19276422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-fc-brasov-semneaza-cu-o-echipa-condusa-de-un-antrenor-cu-care-a-mai-lucrat-la-alte-trei-formatii-19276284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-inceput-pregatirea-la-pitesti-cu-multi-tineri-jucatori-cine-a-ramas-in-lot-dintre-cei-care-au-retrogradat-noua-achizitie-absenta-si-fundasul-din-liga-3-ascuns-de-19276133

Adi MARICA, Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă