Are balta pește! Boom financiar fără precedent la Chindia din partea Primăriei Târgoviște și CJ Dâmbovița, înainte de despărțirea de Andrei Cordoș, pentru a aduce clubul aproape de linia de plutire

Bogdan ISTRATE 04 Oct. 2023, 15:34 Liga 2
Are balta pește! Boom financiar fără precedent la Chindia din partea Primăriei Târgoviște și CJ Dâmbovița, înainte de despărțirea de Andrei Cordoș, pentru a aduce clubul aproape de linia de plutire

Situația financiară delicată a Chindiei s-ar putea îmbunătăți, nu se știe totuși pentru cât timp, ca urmare a unor alocări istorice din partea asociaților care finanțează activitatea sportivă, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița.

Încă 3 milioane lei de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru Chindia

În cursul zilei de luni, CJ Dâmbovița a aprobat viramentul unei contribuții de 3.000.000 lei, de cinci ori mai mult decât fusese stabilit inițial, banii publici ajungând deja în conturile clubului, iar apoi, imediat, la ANAF, pentru datorii la stat.

2.000.000 lei dintre cele 3.000.000 de la CJ Dâmbovița au reprezentat creațe către bugetul de stat, achitate pe loc, pentru că altfel ar fi existat varianta nedorită a blocării conturilor de către Fisc. Cu alte cuvinte, datoriile la stat sunt plătite tot cu bani de la stat.

  • Nu este prima dată în acest sezon când instituția condusă de Corneliu Ștefan (foto, în dreapta, alături de primarul Cristian Stan) a pompat bani în Chindia. La 21 iulie, CJ Dâmbovița aloca suma de 1.000.000 lei către club, suplimentar față de contribuțiile și cotizațiile anuale, pentru a se evita și atunci amenzi și depunctări.

Primăria Târgoviște virează și ea 2.200.000 lei pentru Chindia

Mai departe, în ședința de vineri, 6 octombrie, a Consiliului Local al Municipiului Târgoviște vor fi votați alți bani, 2.200.000 lei, cu care se vor stinge multe dintre memoriile înaintate de foști antrenori sau jucători ai clubului.

Rămâne totuși de văzut cum se va descurca Chindia după acest boom financiar și cum va rezista până în februarie, când va fi aprobat bugetul autorităților locale pentru 2024. Nu ar fi exclus însă ca până atunci să apară alte sume virate ”pe proiecte”, așa încât clubul să poată supraviețui.

Cu o asemenea infuzie de capital, precum în aceste zile – vorbim despre peste un milion de euro alocați de urgență – poate că s-ar fi putut evita retrogradarea în eșalonul secund, din luna mai.

Atunci, chiar în ziua meciului decisiv cu FC Voluntari, nu au existat fonduri pentru plata măcar a unui salariu. Chindia a remizat la primul meci pe noul ”Eugen Popescu”, 2-2 cu gruparea din Ilfov, și a retrogradat direct. Cu o victorie nu ar fi depins de niciun alt rezultat și mergea la barajul de menținere cu Dinamo.

Andrei Cordoș încă nu a plecat de la Târgoviște!

Deși se vorbește de mai bine de două săptămâni despre despărțirea clubului de președintele din Cluj, învestit în funcție la începutul lunii iulie, Andrei Cordoș este încă la Târgoviște.

”Ce a tot apărut, că demisionează, este o prostie. L-au chemat asociații și i-au transmis să plece. Acum e vorba doar despre bani, pentru că cei mai mulți dintre colaboratorii săi vor plăți compensatorii, conform contractelor pe care le au. Păi la demisii, ce compensații să fie?”, transmit sursele noastre.

Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, principalii acționari ai Chindiei, încearcă rezilieri ale contractelor pe cale amiabilă, însă și aici se vor pierde bani frumoși, în unele cazuri de ordinul zecilor de mii de euro de persoană.

  • 11 este locul ocupat de Chindia în Liga 2 după 8 etape, cu 10 puncte acumulate, la fel ca CSM Slatina, situată pe locul 12 din cauza golaverajului mai slab.

Iar bâlbe cu biletele la Chindia!

Chindia s-a grăbit să pună în vânzare de marți seară biletele pentru meciul de sâmbătă, cu ultima clasată Progresul Spartac.

A păstrat aceleași prețuri piperate de la meciurile anterioare, cu cele mai scumpe tichete de 40 și 60 lei. Jocul nu este transmis la TV, iar interesul microbiștilor a ajuns unul minim, vezi cazul meciului cu CSC Dumbrăvița, când în tribune nu au fost mai mult de 800 de spectatori, mulți cu invitații împărțite de club.

În prima zi de vânzare a tichetelor pentru meciul cu Progresul Spartac, dintr-o eroare a clubului și a firmei de ticketing, la Tribuna a 2-a s-au putut achiziționa bilete doar cu 0.5 lei, taxele de procesare și emitere. Ulterior, după ce le-au fost semnalate problemele, cei de la club au revenit cu o postare pe pagina de Facebook în care își cereau scuze.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristinel-termure-antrenor-chindia-19287535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aventura-lui-andrei-cordos-ca-presedinte-la-chindia-e-aproape-de-final-19287523

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-9-a-a-ligii-2-incepe-de-joi-se-termina-luni-si-va-avea-patru-partide-televizate-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-are-loc-duminica-19287557

Bogdan ISTRATE 04 Oct. 2023, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă