Aplaudați campioana! Unirea Slobozia și-a asigurat locul 1 în Liga 2 după succesul cu Corvinul. Adrian Mihalcea: ”Am dominat copios acest campionat. Am urcat muntele pe partea directă! Merităm cu prisosință”

Marius ANGHEL 04 May. 2024, 17:34 Liga 2

Unirea Slobozia avea nevoie de un punct din jocul de acasă cu Corvinul, din runda a 8-a a play-off-ului Ligii 2, dar le-a obținut pe toate, prin succesul cu scorul de 1-0, și și-a asigurat matematic locul 1 în campionat, poziție care îi aduce în palmares trofeul Ligii 2, cea mai mare realizare din istoria sa. Este, totodată, cea mai importantă realizare și din cariera antrenorului Adrian Mihalcea, cu destul echipe conduse până la vârsta de 48 de ani, pe care o va împlini luna aceasta, în data de 24 mai.

Trupa ialomițeană a bifat promovarea matematică în SuperLigă cu patru etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2, iar locul 1 și l-a asigurat cu două runde înainte de final.

Adrian Mihalcea spune că Unirea Slobozia ”merităm cu prisosință locul 1”.

Unirea Slobozia a învins Corvinul și și-a asigurat locul 1 în Liga 2. Adrian Mihalcea: ”Am dominat copios acest campionat, și regular, dar mai ales play-off-ul”

În penultimul joc pe care l-a avut programat acasă în acest sezon, Unirea Slobozia a câștigat contra Corvinului printr-un gol norocos marcat de camerunezul Christ Afalna, în minutul 39. În urma unui corner din stânga bătut de Purece, Pospielov a trimis mingea cu capul în bara din stânga, de acolo a ricoșat în genunchiul stâng al lui Afalna și portarul și fundașul Iacob au rămas fără reacție, doar urmărind balonul cum s-a dus în plasă.

Cu acest succes, al doilea pe teren propriu în fața Corvinului, ambele în meciuri disputate în 2024, trupa ialomițeană și-a asigurat locul 1 în clasament și a pornit o nouă horă a bucuriei, după cea formată la Mioveni, în urmă cu două etape, când victoria cu 1-0 în fața fostei prim-divizionare i-a adus matematic promovarea în SuperLigă.

”E mult mai mult față de ceea ce preconizasem la începutul campionatului. Obiectivul nostru principal a fost acela de a accede în play-off, mai ales că în anul trecut se ratase acest obiectiv. Dar odată cu cursul meciurilor am văzut că se poate realiza mult mai mult, drept dovadă că am și realizat. Cred că oricât de mult ar vrea unii să spună că nu jucăm fotbal, că am avut noroc, că și că, cred că am fost echipa cea mai bună, care am dominat copios acest campionat, și regular, dar mai ales play-off-ul. Cineva mi-a spus la un moment dată că pentru a urca un munte poți să-l urci pe partea directă sau pe partea mai ocolită. Noi am luat-o pe partea directă. Nu am vrut să practicăm un fotbal spectaculos, am vrut să fim extrem de pragmatici, și lucrul ăsta l-am făcut, am demonstrat, cu niște băieți de mare caracter și merităm cu prisosință locul 1”, a spus, la finalul jocului, Adrian Mihalcea, pentru Știri din Bărăgan.

Unirea Slobozia a preluat șefia din prima etapă a play-off-ului și nu a mai cedat-o

Unirea Slobozia a fost una dintre cele trei echipe care s-au poziționat pe locul 1 în timpul sezonului regular de Liga 2. A făcut-o la finalul a trei etape, 9, 10 și 11. O dată, după chiar prima etapă, lider a fost Concordia Chiajna, datorită golaverajului, iar, în rest, sezonul a fost dominat copios de CSC Șelimbăr, care s-a poziționat pe prima treaptă a clasamentului la finalul a 15 etape.

În partea a doua a sezonului regular, Unirea a fost tot timpul pe locul 3, sub Corvinul, fie ca puncte, fie ca golaveraj. A depășit formația hunedoreană în ultima etapă, când a învins-o cu 3-1 la Slobozia. Apoi, din prima etapă a play-off-ului, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a urcat pe primul loc, pe care nu l-a mai cedat.

După cele opt etape, Unirea are cele mai multe victorii, șase, este singura cu un singur egal obținut și are cele mai multe puncte acumulate în turneu, 19. Are al doilea atac, cu 9 goluri înscrise, după Corvinul (10), și cea mai bună defensivă, cu 3 goluri primite.

Unirea Slobozia, în victoria din play-off cu Corvinul: D. Rusu – Dorobanțu (R. Iancu 90+1′), I. Dinu (cpt.), Pospielov, Andreș – Șt. Pacionel, Coadă (Gab. Lazăr 70′) – Cojocari (Ekollo 70′), Purece (Mih. Lemnaru 85′), Vlăsceanu (Aioanei 85′) – Afalna. Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – D. Bujor, Gîrbăcea, Mih. Șandru.

Stadionul 1 Mai din Slobozia va avea un nou gazon și va primi nocturnă! Primele meciuri ale Unirii în SuperLigă vor fi jucate pe un alt stadion

Trupa ialomițeană readuce județul în prima ligă, după performanța avută de Unirea Urziceni, care a și reușit în 2009 să câștige campionatul, cu Dan Petrescu antrenor. Slobozia nu are un stadion la standarde de SuperLigă, iar în primele etape va juca partidele de acasă în deplasare. Președintele Ilie Lemnaru a vorbit despre stadionul Arcul de Triumf din București sau de stadionul Concordiei, din Chiajna.

Pentru Unirea urmează un meci la Gloria Buzău, apoi ultimul, acasă, cu CSC Șelimbăr, când probabil va primi trofeul de campioană a Ligii 2 din partea FRF.

Ulterior, suprafața de joc va fi dată la o parte, pentru ca gazonul să fie adus la standarde de primă ligă, dar va fi montată și o instalație de nocturnă, probabil cea existentă acum la stadionul Dinamo din București.

”Dacă aș fi și președinte, aș putea să spun mai multe. Știu doar că se lucrează și în cel mai scurt timp se va decoperta terenul, se va pune o suprafață nouă de joc, este prinsă în bugetul județean și nocturna, deci, practic, o să ne ocupăm și de stadion. Primele etape din prima ligă le vom juca, într-adevăr, pe un alt stadion. În momentul de față, nu e decis, nu am această informație, dar vrem, cu atât mai repede, cu atât mai bine, să jucăm la Slobozia, că aici ne simțim bine, ne simțim iubiți, să avem spectatori în număr cât mai mare”, a comentat Mihalcea.

 

”Sper ca, la Slobozia, eu să fiu deschizător de drumuri și pentru alți antrenori, deschizător de drumuri pentru fotbaliști care să ajungă la un nivel, poate, și mai mare decât al meu și tot așa. Eu mi-am îndeplinit unul dintre visuri, acela de a reuși să fac performanță la Slobozia. Am făcut-o pe cea majoră și istoria va rămâne”
Adrian Mihalcea, antrenor Unirea Slobozia

Contractul lui Mihalcea va fi discutat după încheierea sezonului

După încheierea actualului sezon, lui Adrian Mihalcea îi expiră contractul cu Unirea Slobozia. Ilie Lemnaru spunea că antrenorul este liber să plece, dacă va primi o ofertă mai bună.

Mihalcea așteaptă terminarea și ultimelor două partide pe care echipa le mai are de disputat pentru a se pune la masă cu președintele clubului și a discuta despre viitor.

”E un subiect care în acest moment chiar nu contează. Vrem să ne petrecem sărbătorile cât mai bine și vom discuta. Nu e un lucru atât de grav, adică se poate rezolva într-o secundă. Vrem să terminăm campionatul ăsta și pe urmă avem timp și pentru asta”, a spus Adrian Mihalcea.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-isi-ia-la-revedere-de-la-titlul-de-campioana-a-ligii-2-dupa-0-1-cu-unirea-slobozia-19314885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-corvinul-incheie-etapa-a-8-a-a-play-off-ului-ligii-2-19314699

Marius ANGHEL 04 May. 2024, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă