Antrenorul Diego Longo, săgeți către conducători, la intrarea Chindiei în vacanță: ”Problema la Târgoviște e complicată: sunt foarte multe interese și nu legate de fotbal”

Bogdan ISTRATE 13 May. 2024, 19:13 Liga 2
Antrenorul Diego Longo, săgeți către conducători, la intrarea Chindiei în vacanță: ”Problema la Târgoviște e complicată: sunt foarte multe interese și nu legate de fotbal”

Chindia a terminat sezonul de Liga 2 în tensiune, în play-out, în loc să ajungă cel puțin în barajul pentru SuperLigă pe cel mai simplu drum din ultimele două decenii, cu două echipe fără drept de promovare ajunge în play-off, din cele opt de acest gen prezente în acest sezon.

Chiar și de aproape de mijlocul play-out-ului, s-au avansat teorii despre promovare, însă echipa a intrat în vacanță după meciul cu CSM Slatina, disputat sâmbătă, pe teren propriu, și câștigat cu scorul de 3-0.

Într-o intervenție la Metropola TV, antenorul târgoviștenilor, Diego Longo, a transmis reproșuri dure la adresa conducerii, avertizând despre instabilitatea care s-a instalat deja la Chindia. Longo a fost al treilea antrenor principal al echipei în acest sezon, suporterii cerându-i demisia în repetate rânduri la meciurile din play-out.

Diego Longo nu știa nimic despre ce urmează la Chindia, după ultimul meci din acest sezon: ”Cred că rămân singur, cu trei-patru jucători”

Vestiarul Chindiei a așteptat în zadar vești din partea conducerii la finalul meciului cu Slatina, câștigat cu 3-0 pe ”Eugen Popescu”. Niciun jucător nu a fost contactat pentru prelungirea înțelegerii, nu a fost fixată data reunirii, iar, conform site-ului local Dâmbovița pe net, Chindia nici nu mai are președinte.

”A fost o perioadă foarte grea, unde s-a lucrat și ne-am sacrificat cu toții mult. Problema la Târgoviște, din păcate, fiindcă nu este ca la București sau în alte orașe, e complicată: sunt foarte multe interese și nu legate de fotbal. Sunt oameni din club care au interesele lor! Se crează foarte multe probleme, care în afară e normal să nu iasă, iar eu niciodată nu am ieșit. Chindia e cel mai greu adversar al Chindiei!

Eu mai am contract un an, dar 80 la sută dintre băieți nu mai au și nu se știe nimic. De conducere nu știu nimic. Din ce știu și mi s-a spus, președintele avea numai trei luni. Cred că rămân singur, cu trei-patru jucători, în momentul ăsta. Dar am contract și vreau să-l respect. Îmi fac treaba, cum am făcut până acum, și dau totul pentru Chindia și vedem ce va fi, În momentul acesta, sincer, nu știu nimic. Știu că sunt singur, rămas cu patru-cinci băieți”, a declarat Longo la Metropola TV.

  • Vizați de reproșurile italianului sunt, în principal, Marcel Ghergu și Nicolae Croitoru, cu care Longo a fost în conflict pe tot parcursul mandatului de la Târgoviște. Din informațiile Liga2.ro, cu Croitoru a avut certuri serioase, chiar de față cu jucătorii, iar lui Ghergu, adus în teorie ca manager de licențiere, i-a transmis ferm că nu îi permite să se implice în deciziile staffului tehnic.

Se repetă situația din vara trecută? ”Eu am zis de acum două luni că trebuia ca 90-95 la sută din echipă să rămână”

Chindia e în pericol să rămână iar fără jucători. Mare parte a celor care au rămas aici după exodul din decembrie își termină contractele. Dintre seniori, doar câțiva mai au înțelegeri pentru noul sezon, plus un puști de la Centrul de Copii și Juniori, Iustin Cristea.

”Dacă depindea de mine… Eu am zis de acum două luni că trebuia ca 90-95 la sută din echipă să rămână, pentru că după ce am început să lucrăm și am probat și niște tineri foarte interesanți era corect să dăm continuitate la proiect. Dar, am spus, 80 la sută sigur nu mai au contract și nimeni nu a vorbit cu ei și atunci este o situație dificilă. Mă bucur că am promovat niște tineri și astăzi, și în toate meciurile, din 2006 mulți, și au jucat. Ar fi o bază de la care să se înceapă un proiect, dar, din păcate, nu depinde de mine”, a spus Diego Longo, numit la Chindia în noiembrie 2023, după ce sezonul s-a început cu Dragoș Militaru, înlocuit după doar două meciuri din campionat cu Vasile Miriuță.

”Pregătirea noului sezon trebuia să înceapă de acum o lună, de când nu am prins play-off-ul. Nu s-a întâmplat și mi-e frică că nici mâine nu va fi. Dar, vedem, când va fi reunirea, cu cine. Acum e și normal, ca după perioada pe care am trecut-o, să ne luăm și noi o vacanță, pentru că și familiile sunt importante”, a mai declarat Longo.

Într-un răspuns față de declarațiile lui Diego Longo, legat de plecările care ar putea avea loc la Chindia, președintele Gabriel Boriga a transmis, pe plan local, că ”informațiile sunt false”. Atât și nimic mai mult.

9 din 20 este locul ocupat de Chindia în acest sezon de Liga 2, ținând cont de punctele acumulate, 38, în acest sezon în cele 25 de meciuri jucate. 2 este locul ocupat de echipa târgovișteană în Grupa B a play-out-ului.

Foto: Marius Tudor și Chindia Târgoviște

Bogdan ISTRATE 13 May. 2024, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă