Andrei Prepeliță este noul antrenor al Gloriei Buzău. ”A semnat contractul, asumându-și obiectivul de a promova direct”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2023, 15:43 Liga 2
Andrei Prepeliță este noul antrenor al Gloriei Buzău. ”A semnat contractul, asumându-și obiectivul de a promova direct”

Andrei Prepeliță (37 de ani) este noul antrenor al echipei Gloria Buzău. Cele două părți au ajuns la un acord și au semnat astăzi, 20 iunie 2023, contractul.

Triplul campion cu FCSB și o dată campion al Bulgariei, cu Ludogorets, ca jucător, are ca obiectiv la echipa din Crâng promovarea în SuperLigă la finalul sezonului 2023-2024.

Andrei Prepeliță este noul antrenor al Gloriei Buzău

După ce aducea lui Erik Lincar a picat, acesta preferând să semneze cu Concordia Chiajna, Gloria Buzău s-a reorientat și a început negocierile cu Andrei Prepeliță. Ultimele discuții au avut loc astăzi, iar cele două părți au ajuns la un acord și au semnat contractul.

Andrei Prepeliță va fi la prima sa experiență ca antrenor principal. Cel puțin în acte. Practic, acesta a mai fost antrenor principal la Campionii FC Argeș, în prima ligă, însă fiindcă nu avea licența necesară nu putea figura oficial cu această funcție. La Liga 2 este nevoie de Licența A, pe care o deține.

”Andrei Prepeliță, în vârstă de 37 de ani, este noul antrenor al Gloriei Buzău.
Astăzi, în jurul prânzului, tânărul tehnician a revenit la Buzău, după negocierile purtate săptămâna trecută.
Prepeliță a semnat contractul cu gruparea din Crâng, asumându-și obiectivul de a promova direct (clasarea pe locurile 1-2) în Superligă cu echipa pe care o va forma”, a anunțat Trustul Campus, partea privată din acționariatul clubului Gloria Buzău.

Prepeliță a fost legitimat ca antrenor la Unirea Slobozia și a scăpat de suspendarea primită când era la Campionii FC Argeș

Prepeliță a plecat de la Campionii FC Argeș în octombrie 2022 cu o suspendare în dreptul său, din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, pentru că a încălcat regulamentul și s-a comportat ca un ”principal”, deși nu avea acest drept, neavând licența necesară pentru a antrenat în prima ligă. A primit patru meciuri de suspendare, pe care le-a ispășit în startul anului acesta.

Din informațiile Liga2.ro, fostul mijlocaș central a fost legitimat ca antrenor secund la Unirea Slobozia, în Liga 2. FRF știe exact această situație, deoarece i-a înregistrat contractul lui Prepeliță. Astfel, în acest moment, acesta nu mai este suspendat și poate reveni pe banca tehnică.

Prepeliță are Licența A, cea necesară pentru antrenorii principal din Liga 2.

Cu Argeșul a reușit în ediția 2021-2022 să participe în play-off-ul primei ligi. A condus echipa piteșteană și în debutul sezonului recent încheiat, însă a plecat din cauza situației create la club chiar de către conducere, după cum a dezvăluit de curând unul dintre sponsori, Viorel Tudose. Acesta a dezvăluit că jucătorii trupei alb-violete n-au mai fost plătiți expres pentru a se ajunge la situații de nemulțumire, pentru a nu fi rezultate și a-l face pe Prepeliță se demisioneze.

Gloria Buzău va avea un lot de jucători schimbat în mare parte

La Gloria Buzău, Andrei Prepeliță îi ia locul lui Adrian Mihalcea, cel căruia i-a expirat contractul și care s-a întors pentru a treia oară pe banca Unirii Slobozia.

Noul antrenor al echipei din Crâng nu va avea o misiune deloc facilă, fiindcă va trebui să formeze un lot aproape de la zero. Puțini jucători mai au contract cu Gloria.

”Surse din cadrul clubului ne-au precizat că, având în vedere mulți timpi pierduți până la aducerea unui nou antrenor (a se vedea negocierile eșuate cu Erik Lincar, după aproape o săptămână de discuții), Andrei Prepeliță va fi nevoit să urgenteze, cu sprijinul clubului, aducerea mai multor jucători, luând în considerare și faptul că doar nouă jucători mai sunt acum sub contract cu clubul Gloria, în majoritate nedoriți de noul tehnician. De asemenea, din cei fără contract activ la gruparea buzoiană, dar care nu au semnat încă cu alte echipe, nu sunt mulți în planurile lui Prepeliță.
Aceleași surse au precizat că noul antrenor are în vedere formarea unei echipe cu o serie de fotbaliști de la echipele din Superligă, dar și de la cluburi din campionatele de peste hotare.
Practic, lotul din Crâng va fi unul radical schimbat sub comanda lui Andrei Prepeliță”, a mai informat Campus TV.

Valentin Munteanu a plecat când campionatul încă nu se încheiase, Bogdan Oteliță a semnat cu Sepsi OSK, iar Relu Stoian, Ariel Lopez și Pablo Gaitan au ajuns cu toții la SC Oțelul Galați.

Gloria Buzău a încheiat sezonul recent al Ligii 2 pe locul 5 în play-off și a participal în barajul de promovare/menținere în SuperLigă cu UTA Arad. L-a pierdut, după 0-0 acasă și 1-5 la Arad. A mers la baraj fiindcă Steaua, echipă fără drept de promovare, a terminat deasupra sa în clasament, pe locul 2. Altfel, locul 5 nu ducea la baraj, ci asigura doar continuarea în Liga 2.

Gloria Buzău: ”Bine ai venit, Mister!”

UPDATE: Gloria Buzău a anunțat și ea marți după-amiază instalarea lui Andrei Prepeliță ca antrenor principal.

”Bine ai venit, Mister!
Andrei Prepeliţă, noul antrenor al Gloriei Buzău
În vârstă de 37 de ani, tehnicianul oltean a antrenat ultima dată pe FC Argeş, formaţie pe care a dus-o, în urmă cu două sezoane, în play-off-ul Ligii 1.
Mult succes pe banca tehnică a Gloriei Buzău!”, a transmis trupa din Crâng pe pagina sa de Facebook.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-continua-cumparaturile-de-la-buzau-pablo-gaitan-este-al-treilea-jucator-de-la-gloria-care-merge-la-sc-otelul-galati-19275497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-a-pierdut-si-capitanul-ariel-lopez-nu-a-putut-promova-cu-trupa-din-crang-insa-a-semnat-cu-o-echipa-din-superliga-19275409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-avansate-cu-antrenor-din-superliga-19275381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-noul-antrenor-al-echipei-unirea-slobozia-19274536

Marius ANGHEL 20 Jun. 2023, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă