Andrei Cordoș este sigur că va readuce Chindia în elita fotbalului românesc: ”Avem șansa de a dezvolta un proiect practic de la zero.” Politica de transferuri și cei patru jucători care mai au contract cu clubul

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 16:53 Liga 2

Chindia Târgoviște se reorganizează din temelii, la nivel de conducere administrativă și tehnică, în această vară, în urma retrogradării dureroase din prima ligă, după chiar primul joc disputat acasă în cei patru ani petrecuți în elită, în urma meciului în care a inaugurat stadionul ”Eugen Popescu” refăcut.

La conferința de presă în care au fost prezentați noii conducători a luat cuvântul și Andrei Cordoș (35 de ani), cel care a fost instalat ca președinte în locul lui Marcel Ghergu, conducătorul clubului în ultimii nouă ani. Acesta a vorbit despre noul proiect în care s-a implicat, situația echipei sau buget.

Andrei Cordoș, numit președinte la Chindia Târgoviște: ”Avem nevoie și suntem obligați să mergem înainte cu o reconstrucție”

Andrei Cordoș și-a încheiat cariera de fotbalist în 2019, după ce ultima dată jucase la Zalgiris, în Lituania, iar până acum a mai activat o singură dată în postura de conducător de club, la Universitatea Cluj, ca manager general, între decembrie 2021 și iunie 2022.

La Chindia spune că are șansa de a dezvolta un proiect de la zero și a făcut un apel către suporteri și oamenii de afaceri din Târgoviște să susțină echipa. Este convins că obiectivul promovării în prima ligă va fi îndeplinit.

”Cred că acest nou proiect la care ne aflăm la început s-au spus foarte multe lucruri. Ce pot să vă spun este că mă bucur să ajung în orașul Târgoviște și în municipiul Dâmbovița (n.r. – corect este județul Dâmbovița) pentru a avea șansa de a dezvolta un proiect practic de la zero.

Avem nevoie și suntem obligați să mergem înainte cu o reconstrucție. În momentul de față, toate discuțiile noastre s-au purtat pe un timp foarte scurt și absolut, din acest punct de vedere, am analizat toate soluțiile pe care le-am avut și am ajuns, bineînțeles, pe partea sportivă, la ceea ce s-a prezentat acum și îmi doresc ca împreună cu domnul vicepreședinte (n.r. – probabil Lorin Petrescu, noul vicepreședinte al clubului, dar acesta este și el nou în funcție), care a fost și este lângă mine în acest moment, să realizăm ceea ce ne propunem.

Dacă, din punct de vedere sportiv, sunt foarte convins că ne vom atinge obiectivele, și primul obiectiv – sigur că ne dorim cu toții promovarea – pentru a promova este play-off-ul. Voi avea rugămintea ca suporterii să vină în continuare lângă echipă. Vom avea avantajul că începem să jucăm acasă, ne vom creiona un lot și veți vedea că jucătorii care vor veni vor trebui să demonstreze că vin cu suflet la această echipă. Dragoș Militaru este un antrenor care nu acceptă decât implicare 100 la sută și am mare încredere că pe parte sportivă vom avea toată susținerea. Și din partea lui Edi Stăncioiu, și din partea lui Renzo Rossi pentru a ne îndeplini obiectivele”, și-a început Andrei Cordoș discursul, în multe momente privind în jos și gesticulând încontinuu.

Cordoș: ”Suntem într-un moment în care ne ajută oarecum și timpul”

Fostul fundaș, cu trei meciuri și un gol la naționala României, a fost manager general la Universitatea Cluj de la 1 decembrie 2021, când era anunțat oficial în această funcție, până la 5 iunie 2022, când acorda un interviu pentru Liga2.ro în care vorbea despre despărțirea de echipa cu care tocmai promova în prima ligă. La acel moment spunea că îi era greu să continue să lucreze cu antrenorul Erik Lincar.

La conferința de la Târgoviște a fost întrebat despre motivul plecării sale de la ”U” Cluj, iar acesta a părut iritat de întrebare. Înainte să răspundă a ținut să îl corecteze pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vis-a-vis de modul în care l-a prezentat.

”Aș vrea să fac o rectificare, apropo de ce a spus domnul președinte. Mă scuzați că va trebui să fac asta! (n.r. – stângenit) Eu am fost manager general, ci team-manager la Universitatea Cluj. Și nu am plecat din motive de vreun conflict, ș.a.m.d. Pur și simplu, proiectul pe care l-a prezentat în acel moment efectiv clubul eu nu am putut să mă asociez sau să merg înainte. E simplu”, a explicat Cordoș.

Referitor la Chindia, Cordoș a admis că, momentan, sunt întârzieri în ceea ce privește organizarea, însă, chiar și așa, este convins că se poate promova.

”Ceea ce este de administrativ și de proiectul nostru, va trebui să realizăm că în momentul de față avem anumite chestii de recuperat, dar suntem într-un moment în care ne ajută oarecum și timpul. Dacă vor veni alături de noi și vor înțelege, cealaltă parte, oamenii de afaceri din Târgoviște, – și pe această cale chiar îmi doresc să vină lângă noi -, noi vom reuși, împreună cu ei, cu suporterii, cu dumneavoastră, să aducem echipa pe prima scenă a fotbalului românesc.

Din punctul meu de vedere, deocamdată suntem acoperiți. Vom avea o misiune grea de a aduce jucători într-un timp foarte scurt, dar aici vreau să las cu gândul și tot ceea ce înseamnă partea sportivă domnului director tehnic care va veni și așa mai departe în conferințele următoare pe care le vom organiza”, a declarat Andrei Cordoș.

”Ne dorim foarte mult să valorificăm jucătorii din județul Dâmbovița. Dacă nu va fi posibil, va trebui să mărim aria de selecție”

Noul președinte al Chindiei a fost întrebat și despre jucătorii care au mai rămas în lot, despre ce planuri există în conturarea lotului.

”Avem trei-patru jucători la care ne gândim și care au rămas. Ne dorim să rămână alături de noi, pentru că sunt dâmbovițeni și atunci vom avea discuții cu ei în acest sens. Nu am putut într-o zi-două să le facem pe toate, dar urmează să le stabilim.

Ne dorim foarte mult să valorificăm jucătorii din județul Dâmbovița. Sigur, ne-am dori să avem la echipă, să găsim la echipa de juniori, la academie, soluții, pentru că, după cum bine știți, la Liga a 2-a vom avea nevoie de doi juniori în teren. Dar, dacă nu va fi posibil, va trebui să mărim aria de selecție.

Nume nu putem să dăm în acest moment, pentru că așteptăm să semnăm toate contractele. Astăzi vom anunța anumiți jucători. Totul va fi la vedere. Ne dorim să creăm o imagine cu ceea ce înseamnă ca și jucători. În funcție de cum vom reuși să ne mișcăm, cu siguranță vom avea și mulți juniori din pepiniera noastră, pentru că, vă v-a spune și domnul Militaru, noi luni vrem să începem pregătirea și avem nevoie de un lot cu care să putem să începem”, a spus Cordoș.

Șerban, Ioniță, Corinus și Eșanu, singurii jucători care mai au contract cu Chindia

S-a insistat în precizarea numelor jucătorilor care mai au contract cu clubul, iar noul conducător a răspuns: ”Șerban, Ioniță, care mai au contract cu noi un an, respectiv doi. Corinus și Eșanu, care, în momentul de față, au aceste probleme pe care trebuie să le discutăm, dacă vor rămâne alături de noi sau nu. Restul au plecat.”

Ulterior, când vorbea Dragoș Militaru, acesta a fost întrebat despre Atanase și Cornel Dinu, care este situația lor. A intervenit Cordoș, băgându-se peste antrenor: ”Cunosc situația fiecăruia și urmează să stabilim dacă, împreună cu antrenorul, ne putem sau dorim să continue, sau să le putem face o ofertă să continue alături de noi. Deocamdată, în acest moment, nu știm… analizăm această situație.”

Conferința de presă în care Chindia Târgoviște și-a prezentat noua conducere administrativă și tehnică:

Foto: Cristian Daniel Stan și Corneliu Ștefan
Video: Chindia Târgoviște

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-oficial-noua-conducere-administrativa-si-tehnica-presedintele-cj-dambovita-pornim-la-targoviste-reconstructia-micului-ajax-surpriza-un-italian-cunoscut-in-19275599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sforarul-vasile-dincu-muta-din-nou-cu-talent-in-fotbalul-romanesc-tridentul-bogdan-lobont-eduard-stancioiu-andrei-cordos-are-sanse-mari-sa-fie-instalat-la-una-dintre-retrogradat-19275415

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-ramas-si-fara-presedinte-19274909

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă