Alexandru Pelici, onorat că o va antrena pe Campionii FC Argeș: ”Cu toții trebuie să ne gândim doar la promovare.” Strategia sa pentru formarea unui lot aproape de la zero

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 12:50 Liga 2
Alexandru Pelici, onorat că o va antrena pe Campionii FC Argeș: ”Cu toții trebuie să ne gândim doar la promovare.” Strategia sa pentru formarea unui lot aproape de la zero

Alexandru Pelici (49 de ani), ultima dată selecționer al naționalei U19 a României, este noul antrenor al echipei Campionii FC Argeș, după ce retrogradata în Liga 2 a ajuns la un acord de despărțire amiabilă cu Bogdan Argeș Vintilă.

Antrenorul timișorean revine în Liga 2 după doi ani, în 2021 reușind cu CS Mioveni a treia promovare în prima ligă din cariera sa.

Pe noua sa echipă o va conduce de pe bancă în meciurile oficiale tot pe stadionul Orășenesc din Mioveni, acolo unde Argeșul s-a mutat începând cu returul barajului de menținere în SuperLigă pierdut cu Dinamo, până când noua arenă din Pitești va fi construită.

Promovarea imediată, singurul gând al lui Alexandru Pelici după ce a semnat cu Argeșul

După ce a semnat și a fost prezentat oficial de Campionii FC Argeș, Alexandru Pelici a vorbit despre această nouă alegere din cariera sa de antrenor.

”A fost o mare bucurie (n.r. – Întrebat cum a primit propunerea de a prelua Argeșul). Mă simt onorat că voi antrena o mare campioană a României. Sunt deja familiar cu județul, fiind la a doua experiență pe banca unei echipe din Argeș. Obiectivul meu este promovarea echipei în SuperLigă, acolo unde este locul lui Argeșului. Fie că e vorba de jucători, staff, conducere sau suporteri, cu toții trebuie să ne gândim doar la promovare”, a spus Pelici, citat de site-ul clubului piteștean.

”Formarea unei familii” duce la ”o echipă foarte bună”

După retrogradarea din prima ligă, echipa alb-violetă s-a despărțit oficial de nu mai puțin de 16 jucători, ultimul dintre aceștia fiind Andreias Calcan.

Noul antrenor spune cum va proceda în încercarea de a forma un lot competitiv, care să îndeplinească obiectivul propus. Își propune să aducă jucători buni și foarte buni, însă mai presus de asta vrea un vestiar unit, o ”familie”.

”Strategia mea are la bază un element primordial al succesului în fotbal, unitatea vestiarului. Din punctul meu de vedere, vestiarul trebuie să aibă un suflet. Actorii principali sunt jucătorii. Ei trebuie să înțeleagă că pentru a reuși în fotbal trebuie să fie un grup unit și o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne propunem să aducem jucător buni și foarte buni, iar prin formarea unei familii să facem o echipă foarte bună. Fotbalul a demonstrat de multe ori că degeaba ai jucători foarte buni dacă nu reușești să formezi și o echipă pe măsură. Oriunde am antrenat, scopul meu principal a fost să formez un grup unit și să îi fac pe jucători să pună pe primul loc obiectivul grupului. Îndeplinindu-ți obiectivul la nivel de grup, cu siguranță le vei atinge și pe cele personale. Sper să îi cunosc cât mai repede pe cei care ne vor susține meci de meci. Am văzut că o fac oriunde ar juca echipa. Vreau să ne cunoască pe noi, stafful, și pe jucători ca oameni în primul rând și mai apoi ca profesioniști pe teren”, a declarat Alexandru Pelici.

”În primul rând avem nevoie de unitate, de forța grupului ce va fi format și de liniște. Trebuie să reușim într-un timp scurt să aducem jucători care să înțeleagă repede ceea ce ne dorim de la ei. E posibil să apelăm și la jucători cu care am mai lucrat și care ar fi mai ușor de omogenizat în cadrul grupului pe care vreau să îl formez”, a mai spus antrenorul timișorean pe această temă.

Mesajul lui Pelici pentru suporteri: ”Le promit că ne vom strădui și vom da totul”

Pelici a fost pus să transmită și un mesaj pentru suporterii piteșteni.

”Știu că sunt dezamăgiți în aceste momente, dar sper să le readucem încrederea în echipă. Îi dorim alături de noi și sperăm să le oferim cât mai multe momente de bucurie. Nu sunt adeptul cuvintelor mari, dar pot să le promit că ne vom strădui și vom da totul de fiecare dată pentru a ne atinge obiectivul principal și pentru a le reda suporterilor fericirea și mândria”, a spus noul antrenor al echipei Campionii FC Argeș.

  • Ca antrenor, Alexandru Pelici a condus Apulum Alba Iulia, FCM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, CSMȘ Reșița, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni, FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara, CSM Reșița, iar între 2022 și 2023 a fost selecționer al naționalei U19 a României.
  • A promovat în prima ligă cu Voința Sibiu (2011), FC Hermannstadt (2018) și CS Mioveni (2021).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-arges-vintila-e-istorie-la-campionii-fc-arges-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-pitestene-19275665

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-la-o-semnatura-sa-preia-o-echipa-din-liga-2-si-sa-fie-adversar-in-noul-sezon-cu-fostul-sau-colaborator-andrei-prepelita-sunt-in-drum-spre-club-si-continui-discutiile-19275623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-este-noul-antrenor-al-gloriei-buzau-a-semnat-contractul-asumandu-si-obiectivul-de-a-promova-direct-19275553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-confirmat-o-noua-despartire-19275536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-confirmat-13-despartiri-19275242

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 12:50 Liga 2
Pe aceeași temă