Alexandru Buziuc speră să revină în prima ligă, cu Ceahlăul: ”Primul obiectiv este play-off-ul, după care ne vom bate pentru șansa noastră la promovare.” Ce spune despre perioada de la Steaua

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2024, 12:06 Liga 2
Alexandru Buziuc speră să revină în prima ligă, cu Ceahlăul: ”Primul obiectiv este play-off-ul, după care ne vom bate pentru șansa noastră la promovare.” Ce spune despre perioada de la Steaua

Atacantul Alexandru Buziuc este prima achiziție a iernii pentru ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

După despărțirea de Steaua, echipă pentru care a marcat un singur gol în 12 meciuri în prima parte a campionatului Ligii 2, vârful în vârstă de 29 de ani a revenit în Moldova, mai aproape de casă și a semnat un contract până în vară cu formația nemțeană.

Alexandru Buziuc și motivele pentru care a ales să semneze cu Ceahlăul

Obișnuit cu prima ligă în ultimele sezoane, Buziuc va fi la a doua experiență consecutivă în Liga 2, după cea de la Steaua și speră să revină în elită cu gruparea de sub Pietricica.

Atacantul care va împlini 30 de ani la data de 15 martie spune că a ales Ceahlăul și pentru că a fost dorit de antrenorul Cristian Pustai, alături de care a mai lucrat în trecut, la Gaz Metan Mediaș.

”Am ales Ceahlăul pentru că am fost dorit aici. Am avut o discuție și ne-am înțeles rapid. Un rol important în decizia mea a avut și profesorul Cristian Pustai, cu care am mai lucrat. Și dânsul a contat. L-am mai avut antrenor, ne cunoșteam, am avut o discuție înainte și a contat acest lucru. M-am integrat foarte bine aici, nu au fost probleme. Băieții m-au primit super bine, cu unii dintre ei am mai jucat, îi cunosc pe majoritatea. E un grup foarte frumos. Știu că am mai fost dorit de Foresta, dar era foarte greu să ajung acolo. Nu puteam să plec de la o echipă care trage la promovarea în prima ligă, la Liga a 3-a”, a declarat Alexandru Buziuc pentru Liga2.ro.

”Primul obiectiv este play-off-ul, după care ne vom bate pentru șansa noastră la promovare”

Buziuc spune că Ceahlăul are șanse reale să prindă play-off-ul, iar dacă va ajunge în primele șase echipa nemțeană va încerca să profite de șansa invită și să promoveze în elită.

”Clar că îmi doresc să ajung din nou în prima ligă. Acolo își dorește și clubul să ajungă. În primul rând obiectivul este să prindem play-off-ul, după care vom lupta pentru șansa noastră de a promova. Ținând cont că echipa a avut evoluții foarte bune în tur, eu cred că avem șansa noastră la play-off și vom lupta pentru ea. De asta am venit. Iar după, obiectivul este să promovăm. Chiar au jucat foarte bine băieții în prima parte a campionatului, au pierdut unele puncte nemeritat și cred că dacă reglăm unele chestii care nu au mers în tur avem o șansă foarte bună de a ajunge în primele șase”, a mai spus Alexandru Buziuc, care crede că Ceahlăul are o șansă în plus și prin prisma faptului că mai multe echpe nu au drept de promovare: ”Și acest lucru e un factor care te poate ajuta. Primele clasate nu au drept de promovare și în funcție de ce echipe prind play-off-ul avem o șansă în plus.”

”Perioada de la Steaua a fost una mai puțin reușită, din care am avut de învățat”

Chiar dacă pentru un atacant golurile sunt importante, Alexandru Buziuc spune că nu și-a fixat o țintă în ceea ce privește numărul de goluri pentru partea a doua a campionatului. Acesta este de părere că dacă echipa își va îndeplini obiectivele, atunci și jucătorii vor avea evoluții bune.

”Nu mi-am fixat un număr de goluri, pentru că la final de campionat contează obiectivul echipei. Ca grup, cel mai important e obiectivul clubului. Cu siguranță dacă voi avea evoluții bune și vom termina acolo sus toată lumea va fi mulțumită”, a mai spus Buziuc, care se bucură pentru pasul făcut în această iarnă: ”S-a invit această oportunitate să vin la Ceahlăul și am venit pentru că am șansa să joc, clar că asta îmi doresc. Nu aș spune că perioada de la Steaua a fost cea mai proastă pentru mine. Poate una mai puțin reușită, din care am avut de învățat. Am ales să ne strângem mâna, nici eu nu am avut evoluții foarte bune și mi-am dorit să plec și eu.”

Buziuc a prins 17 meciuri la Steaua și a înscris un gol

La Ceahlăul, suceveanul se va lupta pentru titularizare în atac cu Azdren Llullaku (35 ani), numit de curând noul căpitan al echipei, Sergio Cortelezzi (29 ani) și Mihai Neicuțescu (25 ani).

Buziuc a jucat în carieră la formațiile Sporting Suceava, FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Rapid CFR Suceava, Academica Clinceni, FCSB, CS Mioveni și Steaua.

În prima parte a campionatului actual, la Steaua, Buziuc a prins 12 meciuri (464 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, și a înscris 1 gol, în 6-1 cu Progresul Spartac. În Cupa României a prins 5 meciuri (195 minute) în tricoul roș-albastru, două începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În această competiție nu a înscris.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-imprumuta-la-ceahlaul-si-unirea-slobozia-19298042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-stejarel-visinar-la-o-luna-dupa-accidentarea-horror-19297672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-ferencz-bajko-sunt-la-ceahlaul-19297497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-buziuc-se-desparte-de-steaua-si-continua-la-ceahlaul-19297373

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2024, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă