Alexandru Bourceanu s-a alăturat echipei ”FC U” Craiova! Negocierile cu liderul Ligii 2 vor avea loc la finalul cantonamentului: ”Mi-ar plăcea să continuăm împreună și după aceste două săptămâni”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 14:40 Liga 2
Alexandru Bourceanu s-a alăturat echipei ”FC U” Craiova! Negocierile cu liderul Ligii 2 vor avea loc la finalul cantonamentului: ”Mi-ar plăcea să continuăm împreună și după aceste două săptămâni”

Ovidiu Stângă (48 de ani), numit antrenor principal la U Craiova 1948 SA în ultimele zile ale anului 2020, are un nou ajutor în stafful său tehnic. De două zile, colaborator îi este și Alexandru Bourceanu (35 de ani), fost internațional care ultima dată a jucat în decembrie 2019, chiar în Liga 2, la SCM Gloria Buzău, iar apoi s-a retras din cariera de fotbalist pentru a se concentra pe cursurile de antrenor.

Alexandru Bourceanu, secundul lui Ovidiu Stângă la ”FC U” Craiova cel puțin pe perioada cantonamentului

Bourceanu lucrează în aceste zile alături de Ovidiu Stângă în cantonamentul de la Mogoșoaia, scrie Ediție. Dublul campion cu FCSB își dorește să înceapă antrenoratul, iar prima sa experiență ar putea fi ca ”secund” la ”FC U” Craiova, actualul lider al Ligii 2.

Sursa citată scrie însă că un contract între Bourceanu și Craiova va fi discutat după ce echipa își va încheia cantonamentul de două săptămâni pe care îl efectuează în această perioadă la Mogoșoaia.

”Am început școala de antrenori și am ales o colaborare la FC Universitatea Craiova ca antrenor secund al lui Ovidiu Stângă. Momentan voi sta cu Ovidiu alături de băieți în aceste două săptămâni. Sincer, mi-ar plăcea să continuăm împreună și după aceste două săptămâni, dar vom vedea după ce se termină cantonamentul cum vor sta lucrurile. Vom discuta din nou și vom lua o hotărârare finală. Îl apreciez mult pe Ovidiu Stângă și îmi face mare plăcere să lucrez alături de el. Dar, repet, hotărârea finală o vom lua ambele părți după finalul acestui cantonament”, a spus Bourceanu pentru Ediție.

Și Ilie Stan i-a propus lui Bourceanu să-i fie secund la SCM Gloria Buzău, unde a jucat ultima dată în cariera sa

Alexandru Bourceanu s-a despărțit la finalul primei părți a sezonului 2019/2020 de Liga 2 de SCM Gloria Buzău, club cu care semna pe 25 octombrie 2019 și cu care își încheia contractul pe 12 decembrie 2019, perioadă în care a evoluat în șapte partide, în toate ca titular. Conducerea clubului buzoian anunța„am încetat contractul cu unul dintre cei mai experimentați fotbaliști români”, în timp ce antrenorul Ilie Stan spunea că încă mai speră să îl convingă pe experimentatul jucător „să revină asupra deciziei” de a pleca de la Gloria. Stan spera să îl convingă pe Bourceanu să revină și pentru a-l ajuta în viitoarea carieră de antrenor.

„Eu tot mai am speranțe că poate îl conving să revină asupra deciziei. El vrea să se lase și să se facă antrenor. Eu am avut o discuție cu el, i-am spus că bine ar fi să stea pe lângă mine, să fie și jucător. Meseria asta de antrenor este foarte grea. Zici că te lași de fotbal, dar nu e chiar ușor. Diferența dintre a fi antrenor și a te face antrenor este foarte mare. El ar putea foarte bine să mai fie jucător, fără probleme chiar. La mine în echipă a fost un exemplu pozitiv pentru tinerii jucători, la modul în care se pregătea, punctualitatea și alte lucruri, implicit că se implica în procesul de antrenament și al jocului”, spunea Ilie Stan pentru Liga2.ro.

Invitat la ProSport LIVE, fostul căpitan al FCSB a explicat că motivul despărțirii de SCM Gloria Buzău a fost faptul că și-a încheiat contractul. „Atât era contractul, pe o lună și jumătate. Atât ne-am înțeles”, a spus Bourceanu.

„Vreau să mai joc, dar e foarte complicat, pentru că vreau să stau și acasă, ceea ce n-am putut să fac în ultimii ani. Adică, dacă aș avea o ofertă din București, poate aș merge. Dar vreau să stau acasă. N-are niciun sens să merg sute de kilometri. Performanță oricum nu mai fac, bani mulți nu am cum să mai iau. Trebuie să te mâne ceva. Trebuie să iau absolut totul în calcul, absolut totul. Eu sunt un tip care gândește un lucru de 20 de ori și, din păcate, de cele mai multe ori nu e bine”, a declarat Alexandru Bourceanu la ProSport LIVE, în luna februarie a anului 2020.

În cariera sa de fotbalist, Alexandru Bourceanu a evoluat pentru Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli AEK Timișoara, FCSB, Trabzonspor (Turcia), Arsenal Tula (Rusia), Dunărea Călărași și SCM Gloria Buzău. Cu FCSB a ieșit de două ori campionat, iar în palmares are și Cupa României (una), Cupa Ligii (două) și Supercupa (una).

Următorul amical al Craiovei e cu Mostiștea Ulmu

Altfel, după ce ieri au câștigat primul meci amical disputat în acest an, 9-0 cu Kids Tâmpa Brașov (ultimul loc în Seriaa 5-a a Ligii 3), jucătorii au efectuat antrenamentul de azi dimineață la baza federației de la Buftea. Ovidiu Stângă are lot lotul valid.

Următorul test al oltenilor este programat mâine, 24 ianuarie, de la ora 13:00, la baza sportivă a lui Ciprian Marica, Voința din București, cu Mostiștea Ulmu, ocupanta locului 2 în Seria a 3-a a Ligii 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-si-a-demolat-primul-adversar-din-meciurile-amicale-pe-kids-tampa-opt-jucatori-ai-lui-ovidiu-stanga-au-inscris-19166066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-obligata-de-instanta-sa-nu-mai-foloseasca-insemnele-marcile-si-siglele-actuale-reactia-lui-adrian-mititelu-jr-nu-am-pierdut-absolut-nimic-avem-palmaresul-19165982

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă