Alexandru Curtean nu mai continuă cu Corvinul și în Liga 2. A decis să pună punct carierei de fotbalist: ”Nu e o decizie uşoară, dar trebuia să vină şi acest moment”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 19:57 Liga 2

Printre jucătorii cu care Corvinul Hunedoara va începe sezonul de Liga 2 nu se va mai regăsi și Alexandru Curtean, experimentatul fotbalist pe care l-a avut în lot în partidele oficiale disputate în 2023, unul dintre cei care au pus serios umărul la îndeplinirea obiectivului: promovarea în liga secundă.

Curtean, anunță echipa hunedoreană, a decis să își încheie cariera de fotbalist în acest moment, la vârsta de 36 de ani.

Alexandru Curtean nu mai continuă cu Corvinul și își încheie cariera de fotbalist!

În prima parte a sezonului 2022-2023, sibianul Alexandru Curtean a jucat în 11 meciuri pentru CS Comunal Șelimbăr, echipă cu care semna în vara anului 2019, când purta numele de Viitorul Șelimbăr și evolua în Liga 3.

În iarnă trecea la Corvinul Hunedoara, unde spera să-i dea din nou o mână de ajutor lui Florin Maxim să reușească promovarea în Liga 2. Prima dată a făcut-o în 2021, când promovau împreună cu Viitorul Șelimbăr, din aceeași postură, antrenor – jucător, iar acum, în 2023, au repetat această performanță cu Corvinul.

Numai că Alexandru Curtean s-a decis că nu va mai continua cu echipa hunedoreană și în Liga 2, ba chiar se va retrage din activitatea de fotbalist, potrivit informațiilor furnizate de Corvinul.

Amicalul cu UTA, din 1 iulie, va fi jocul de retragere al lui Curtean.

”Experimentatul mijlocaş a hotărât să renunţe la activitatea fotbalistică şi nu va mai continua în tricoul alb-albastru. Sosit la începutul anului la echipa noastră, jucătorul în vârstă de 36 de ani şi-a exprimat dorinţa de a se retrage după ce şi-a trecut în cont promovarea cu Corvinul, astfel că amicalul de pe 1 iulie, pe care îl vom susţine, acasă, împotriva celor de la UTA, va fi ultimul pe terenul de joc pentru purtătorul tricoului cu numărul şapte.

Ajuns în iarnă de la CSC Şelimbăr la Hunedoara, Alexandru Curtean a devenit, repede, om de bază în echipa lui Florin Maxim, bifând 15 meciuri în tricoul alb-albastru şi un gol extrem de important în manşa-tur a barajului semifinal de pe terenul Gloriei Bistriţa! În ciuda faptului că gruparea noastră i-a propus prelungirea înţelegerii, Alex a hotărât să îşi agaţe chetele în cui”, a transmis Corvinul, echipă care s-a reunit ieri, 22 iunie, și la care a participat și Curtean.

Curtean: ”Trebuia să vină şi acest moment. Mi-am dorit foarte mult să bifez o promovare, să îl ajut pe Max”

În cariera sa, Alexandru Curtean a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), din nou Gaz Metan, ACS Poli Timișoara, Atyrau (Kazakhstan), FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr.

Pe scena primului eșalon, Curtean a bifat nu mai puțin de 188 de meciuri și 23 de goluri, a câștigat Cupa și Supercupa României cu Dinamo în 2012 și are meciuri și în cupele europene.

”Nu e, nicidecum, o decizie uşoară, dar trebuia să vină şi acest moment. Am şi spus la venirea la Hunedoara că mi-am dorit foarte mult să bifez o promovare, să îl ajut pe Max să îşi îndeplinească acest obiectiv, pentru că ne ştim de foarte mult timp şi am colaborat, mereu, foarte bine. De altfel, îmi place să cred că i-am răsplătit încrederea cu ceea ce am reuşit pe teren şi mă bucur că am pus umărul la această promovare pe care toată lumea şi-o dorea de multă vreme. Parcă ieri a fost meciul decisiv cu Unirea Ungheni, stadionul plin, şi o zi de sărbătoare! Le mulţumesc tuturor fanilor care ne-au sprijinit şi le mulţumesc pentru amintirile frumoase pe care le iau de aici, de la Hunedoara. Multă baftă în Liga a doua!”, a declarat Alexandru Curtean, citat de Corvinul.

Zilele trecut, un fost coleg al lui Curtean la Șelimbăr, Bogdan Vișa (37 de ani), a decis și el să își încheie cariera de fotbalist.

Foto: Bogdan Popescu (Sport Pictures) și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-s-a-reunit-cu-18-jucatori-singura-noutate-din-lotul-lui-florin-maxim-vine-de-la-poli-iasi-am-mare-incredere-in-toti-jucatorii-nostri-tocmai-de-aceea-nu-s-a-renuntat-in-mare-la-n-19275721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-visa-pune-punct-carierei-de-fotbalist-si-e-ridicat-pe-piedestal-de-cs-comunal-selimbar-cum-il-numeste-clubul-sibian-pe-fundas-si-modalitatea-prin-care-ii-arata-stima-19275674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-decis-unde-si-cand-face-cantonamentul-de-vara-dar-si-sapte-adversari-din-cei-noua-pe-care-si-i-doreste-in-amicale-19275331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-urca-in-liga-2-cu-un-nou-conducator-primarul-a-numit-un-nou-presedinte-la-clubul-hunedorean-19274959

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-perfectat-primele-trei-achizitii-in-noul-an-dar-si-a-adus-si-un-fost-arbitru-in-stafful-administrativ-corbii-vor-avea-cuplu-brazilian-in-centrul-defensivei-19257994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-unul-dintre-cei-mai-experimentati-jucatori-din-lot-contractul-cu-alexandru-curtean-s-a-incheiat-brusc-desi-in-vara-se-transmitea-altceva-19256283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tanar-si-la-35-de-ani-alexandru-curtean-nu-se-gandeste-la-retragere-si-vrea-sa-ajute-in-continuare-cs-comunal-selimbar-ma-simt-bine-mai-pot-juca-o-fac-cu-placere-ce-hobby-uri-ar-19225106

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 19:57 Liga 2
Pe aceeași temă