Alegere surprinzătoare pentru Alexandru Pelici după despărțirea de CFC Argeș. Va antrena în Liga 3. ”A contat foarte mult faptul că este vorba despre o echipă apropiată sufletului”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2023, 14:35 Liga 2
Alegere surprinzătoare pentru Alexandru Pelici după despărțirea de CFC Argeș. Va antrena în Liga 3. ”A contat foarte mult faptul că este vorba despre o echipă apropiată sufletului”

Liber de contract de la finalul lunii august a acestui an, când s-a despărțit de Campionii FC Argeș, Alexandru Pelici (49 de ani) și-a găsit o nouă echipă pe care să o antreneze. A acceptat să se întoarcă în orașul în care și-a încheiat cariera de fotbalist și o începea pe cea de antrenor, chiar dacă va pregăti o formație din Liga 3.

Pelici va fi noul antrenor principal al Unirii Alba Iulia, pe care o va prelua, însă, de la începutul lunii următoare, din noiembrie.

Alexandru Pelici preia Unirea Alba Iulia și va antrena în Liga 3

Alexandru Pelici este liber de contract de o lună și jumătate, după ce și-a încheiat conturile cu Campionii FC Argeș, echipă pe care a preluat-o în vară și a condus-o puțin peste două luni, timp de cinci jocuri oficiale, dintre care patru în campionatul Ligii 2 și unul în Cupa României, și nu a dus lipsă de oferte în acest timp. De exemplu, Ceahlaul, din Liga 2, este una dintre echipele care l-a ofertat.

Conducerea Unirii Alba Iulia a reușit să-l convingă pe timișorean să preia echipa din Liga 3, iar semnarea contractului va avea loc miercuri, 18 octombrie, potrivit Ziarul Unirea.

Clubul din Cetatea Marii Uniri nu are un antrenor principal de trei etape, nu o duce deloc bine în clasament și speră la o revenire în partea a doua a sezonului regular pentru a prinde play-off-ul de promovare în Liga 2, obiectiv pe care și l-a impus în vară.

Pelici își dudese inițial acordul de a prelua Unirea Alba Iulia din iarnă, când se intra în pauză, însă, în cele din urmă, a fost convins să se apuce de treabă de la începutul lunii noiembrie, deci va mai prinde cinci jocuri în 2023.

”A contat foarte mult faptul că este vorba despre Unirea Alba Iulia, o echipă apropiată sufletului. Am cântărit bine și o să vin din acest an tocmai pentru a mai avea șanse la realizarea obiectivelor. Până când o să mă implic efectiv, la începutul lunii viitoare, nu vreau să pun presiune suplimentară pe antrenorii actuali”, a spus Alexandru Pelici pentru sursa citată.

Pelici se întoarce în orașul în care și-a încheiat cariera de fotbalist și o începea pe cea de antrenor

Lui Pelici i se va propune un contract pe minimum un an și jumătate și ar putea colabora la Unirea cu actualii componenți ai staffului tehnic.

”Suntem foarte mulțumiți că am reușit să-l aducem pe Alex Pelici. Am insistat, am conversat în numeroase rânduri și asta a contat foarte mult. Am reușit să concretizăm cea mai bună variantă. Intenția noastră pe termen mediu este să ajungem în play-off”, a confirmat, pentru Ziarul Unirea, Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia.

Alexandru Pelici și-a încheiat cariera de jucător la Alba Iulia, în 2002, și tot atunci și-a început-o pe cea de antrenor, mai întâi ca ”secund”, până în 2004, și apoi ca ”principal”, din 2004 până în 2005. A reușit, ca ”secund” al lui Aurel Șunda, promovarea în Divizia A (Liga 1 sau SuperLiga actuală), iar în următorul sezon, cu el ”principal”, când avea vârsta de 30 de ani, Apulum Unirea Alba Iulia înregistra cea mai bună clasare din istoria sa, locul 6 în elită.

  • Ca antrenor principal a mai condus FCM Reșița (în două perioade), Forex Brașov, Arieșul Turda, CSM Școlar Reșița, Voința Sibiu (în două perioade), FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea (în două perioade), Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni (în două perioade), FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara, CSM Reșița și Campionii FC Argeș, iar între 2022 și 2023 a fost selecționer al naționalei U19 a României. Ca ”principal” a reușit promovări în prima ligă cu Voința Sibiu, FC Hermannstadt și CS Mioveni.

Unirea Alba Iulia are antrenor interimar de trei etape, după despărțirea de Stelian Gherman

Echipa din Alba Iulia este condusă de trei etape de un antrenor interimar, după ce ruptura de Stelian Gherman, numit în vară, s-a produs în urma eșecului din etapa a 5-a, 1-6 la Gloria Bistrița Năsăud.

”Nu mi-e greu să revin ca antrenor, meseria e aceeași, am urmărit fenomenul. Vor fi anumite repere care trebuie recăpătate, dar, la urma urmei, sunt atâția antrenori tineri aflați la primii pași în meserie. Promit că va exista pasiune, seriozitate și implicare în ceea ce mă privește. Important este să reușim toți din club să facem o echipă, la fel ca în trecut, pentru a putea să reușim, spunea Gherman înainte să preia Unirea. A rezistat la echipă doar cinci etape.

Interimatul a fost și va mai fi asigurat de Cosmin Corovei (preparatorul fizic venit în intersezon), Marcel Rusu, Mircea Oprea și Petre Clep.

Sub conducerea acestora, Unirea a obținut două puncte în ultimele trei etape, după 1-1 cu Industria Galda, 0-2 la Unirea Ungheni și 1-1 la Avântul Reghin.

Până când Pelici va conduce efectiv echipa, de la începutul lunii noiembrie, aceasta va mai avea meciuri cu Metalurgistul Cugir (acasă, 21 octombrie, ora 15:00) și ACS Mediaș (acasă, 28 octombrie, ora 15:00).

Probabil Pelici consideră că adversarele sunt favorite în fața Unirii și nu a dorit să preia echipa și să înceapă cu două rezultate negative acasă.

Unirea Alba Iulia, abia pe locul 6 în Seria a 9-a a Ligii 3

CSM Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după opt etape, cu doar 9 puncte acumulate, mult sub primele cinci clasate, în ciuda faptului că în vară s-a anunțat că se va ataca promovarea.

De exemplu, liderul ACS Mediaș are 19 puncte, iar pe locul 4, ultimul care duce în play-off-ul de promovare, se află acum Gloria Bistrița Năsăud, cu 15 puncte.

În etapa a 9-a, CSM Unirea joacă pe teren propriu cu rivala din județ Metalurgistul Cugir, clasată deasupra sa, pe locul 5, cu 14 puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

În 2024, clubul din Alba Iulia aniversează 100 de ani de la înființare și își dorea să celebreze centenarul cu o promovare în Liga 2.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-reziliat-definitiv-cu-pelici-iar-nicolae-dica-are-interzis-la-cfc-arges-19282919

Marius ANGHEL 17 Oct. 2023, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă