Al doilea meci, prima victorie pentru Chindia cu Vasile Miriuță antrenor. Și ce succes, contra Argeșului! ”Pe o căldură infernală chiar au alergat băieții și s-au dăruit”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2023, 19:25 Liga 2

La a patra încercare, la a doua cu noul antrenor, Chindia Târgoviște a reușit să obțină prima victorie în Liga 2. Trupa dâmbovițeană preluată în urmă cu o săptămână și jumătate de Vasile Miriuță s-a impus cu 2-0 în deplasare la Mioveni, contra echipei Campionii FC Argeș, una dintre contracandidatele în lupta pentru play-off.

După meci, Vasile Miriuță și-a lăudat jucătorii pentru modul în care s-au luptat în acest meci desfășurat pe o ”vreme infernală”, după cum chiar el a spus.

Vasile Miriuță, după victoria cu Argeșul: ”Am stat bine, am fost echipa reactivă, am ținut și de minge”

Chindia a marcat contra Argeșului profitând de două erori ale adversarilor.

Prima a făcut-o portarul Straton, în minutul 26, atunci când a degajat direct la Andrei Șerban, iar acesta a profitat de ieșirea goalkeeperului și a marcat de la circa 40 de metri. E drept că și finalizarea lui Șerban este de lăudat, trecând peste pasa greșită a portarului.

Ulterior, pe final de joc, Militaru a centrat în careul Argeșului, iar fundașul Rizzi, fără să fie presat de nimeni, a comis henț și arbitrul a dictat penalty. Straton a parat execuția slabă a lui Robert Moldoveanu (87), însă a respins mingea în față, chiar la atacantul Chindiei, care din a doua încercare nu a mai ratat să marcheze.

”Un meci foarte greu, pe o vreme infernală, nu știu, cred că au fost vreo 35 de grade la sol. Am făcut o repriză bună, părerea mea. Exact ce ne-am propus, am stat bine, am fost echipa reactivă, am ținut și de minge, am avut și posesie cât s-a putut, pentru că știam foarte bine că ei vor juca pe contraatac repede, mai ales că au doi atacanți foarte buni pentru Liga a 2-a, Rusu și Angelov. Nu știu dacă este atacant mai bun decât Rușu în Liga a 2-a.

Noi ne-am făcut jocul nostru, am venit să câștigăm, bravo băieților, felicitări, au alergat mult, pentru că asta le-am cerut, să alerge mult și să aibă determinate, pentru că știam că pe o vreme ca asta este foarte greu să ți un ritm 90 de minute”, a spus, la microfonul DigiSport, Vasile Miriuță, la finalul jocului de la Mioveni.

”Per total sunt mulțumit de toți jucătorii”

Miriuță are o remiză și o victorie de când a preluat Chindia, în timp ce cu fostul antrenor, Dragoș Militaru, s-a obținut două remize în primele două runde ale campionatului

”Eu vorbesc despre ce s-a întâmplat de când am venit la echipă, de o săptămână. Am întâlnit Gloria Buzău, pretendență la promovare, Piteștiul, pretendentă la promovare, noi, la fel. Știam că vor fi două jocuri grele. Cu Buzăul am fost egalați pe final, aici am ținut de 1-0. Într-adevărat, în a doua repriză au venit peste noi, l-au băgat băgat și pe Buhăcianu, au jucat cu patru atacanți. Am încercat să ne apărăm cât mai bine, să rămânem grupați și să încercăm să marcăm pe contraatac”, a spus Miriuță, care a lăudat golul reușit de Andrei Șerban.

”Nici în Liga 1 nu vezi astfel de goluri. Șerban este un jucător foarte bun și el știe că dacă își face treaba bine va juca, ca și ceilalți. A jucat bine cât a putut, după aia l-am schimbat cu Golofca. Per total sunt mulțumit de toți jucătorii, pentru că, încă o dată, pe o căldură infernală chiar au alergat băieții și s-au dăruit. Bravo lor, bravo suporterilor care au venit în număr destul de mare să ne încuraje astăzi. Le dau o bere acum și mergem acasă”, a declarat antrenorul Chindiei.

Miriuță își mai dorește doi-trei jucători la Chindia

Întrebat dacă își mai dorește achiziții, Miriuță a spus că ar mai vrea doi-trei jucători.

”Conducerea va hotărî. Eu am discutat cu domn’ președinte, cu Andrei Cordoș, cu Edi Stăncioiu, directorul sportiv, cu Renzo Rossi, directorul tehnic, și avem nevoie de doi-trei jucători, ăsta este adevărul. Pentru că și astăzi am vrut să mai bag un fundaș central, n-am putut. Plămadă este accidentat, Dinu, la fel. Au fost doi jucători pe faza de apărare care ne-au lipsit astăzi. Trebuie să avem și soluții pe bancă, pentru că știm cu toții că cei de pe bancă, când vor veni, câteodată trebuie să facă diferența și, de ce nu, să câștige jocurile”, a răspuns Miriuță.

Chindia a anunțat miercuri primul jucător de care s-a despărțit după ce a încheiat conturile cu antrenorul Dragoș Militaru. Este vorba despre Gabriel Dodoi, ajuns între timp la CSM Alexandria. Tot miercuri s-a comunicat și aducerea lui Mustapha Jah de la CFR Cluj. Ieri, Liga2.ro a anunțat în exclusivitate împrumutul lui Claudiu Negoescu de la UTA.

Meciuri cu Phoenix Buziaș, în Cupa României, și Unirea Slobozia, în etapa a 5-a a Ligii 2

După patru etape, Chindia ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 6 puncte acumulate și cu golaveraj 4-2. Este la egalitate cu Concordia, Ceahlăul, CS Mioveni și Unirea Dej și ar putea fi depășită de Steaua (5 puncte și meci în minus), dar și egalată de CSM Alexandria (3 puncte și meci în minus).

Echipa dâmbovițeană are următorul meci marți, de la ora 17:30, cu echipa din Liga 3 Phoenix Buziaș, în Play-off-ul Cupei României. În campionat, în etapa a 5-a, joacă duminică, de la ora 11:00, acasă cu Unirea Slobozia, momentan aflată pe locul 2, cu 8 puncte, după ce astăzi a câștigat cu 3-1 meciul de acasă cu CS Tunari.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-pierdut-cu-chindia-pelici-se-asteapta-la-schimbarea-sa-19281880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-cs-mioveni-0-1-19282105

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-remizat-la-ghiroda-cu-viitorul-pandurii-19282061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-castigat-la-limita-meciul-cu-ceahlaul-19281868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-negoescu-imprumut-uta-chindia-19281755

Marius ANGHEL 26 Aug. 2023, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă