Adrian Popa nu-l iartă pe Erik Lincar după plecarea de la Concordia: ”Dacă aș spune prin ce am trecut, unii ar crede că fabulez.” Mijlocașul nici nu i-a pronunțat numele antrenorului: ”I-aș face reclamă”

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 17:40 Liga 2
Adrian Popa nu-l iartă pe Erik Lincar după plecarea de la Concordia: ”Dacă aș spune prin ce am trecut, unii ar crede că fabulez.” Mijlocașul nici nu i-a pronunțat numele antrenorului: ”I-aș face reclamă”

Adrian Popa a lăsat de înțeles că plecarea de la Concordia Chiajna a avut la mijloc o relație tensionată cu antrenorul Erik Lincar.

Mijlocașul în vârstă de 35 de ani a vorbit, recent, despre motivele care au dus la rezilierea cu formația din Ilfov, primele tensiuni apărând public în luna octombrie 2023.

Triplul campion cu FCSB a afirmat că disensiunile dintre el și Lincar nu au fost influențate de aspecte sportive.

Adrian Popa nu-l uită pe Erik Lincar după plecarea de la Concordia Chiajna

Fotbalistul a declarat că a vrut să plece de la Concordia Chiajna în această iarnă, iar în acest sens a purtat o discuție cu președintele Cristian Tănase. Au decis să rezilieze contractul de comun acord, iar Popa a negat faptul că a fost o dispută și între el și conducere, ci doar neînțelegeri cu Erik Lincar.

Mijlocașul nu a vrut să îi pronunțe numele ”principalului” de la Concordia Chiajna, punctând că nu își dorește să îi facă ”reclamă”, iar din acest motiv nu a expus nici aspectele care au condus la neînțelegerile dintre ei.

Pe cale amiabilă (n.r. – a fost reziliat contractul). M-am întâlnit cu președintele, cu domnul Tănase. Am discutat ca bărbații, la masă. Am ajuns la concluzia că e mai bine pentru ambele părți să reziliem amiabil. Între mine și conducere nu a existat niciun conflict. Nici cu antrenorul nu a existat, ci doar unul inventat și creat de dânsul.

Dacă ar fi să expun i-aș face o reclamă pozitivă sau negativă gratuită și nu văd rostul. Dacă aș spune cuvânt cu cuvânt prin ce am trecut, poate că unii ar crede că fabulez.

E ceva de domeniul SF, nu are legătură cu fotbalul. Am încheiat cea mai grea perioadă a carierei. Mi s-a arătat cel mai puțin respect din partea antrenorului”a spus Adrian Popa pentru DigiSport.

Disputa dintre Adrian Popa și Erik Lincar a devenit publică în octombrie

În luna octombrie, Adrian Popa și Cristian Tănase își spuneau părțile de adevăr care au dus la disputa din spațiul public dintre antrenor și jucător. Popa se considera nedreptățit de Concordia Chiajna, amenințând că va merge la comisii pentru că simțea că este discriminat din mai multe privințe, pentru faptul că a fost trimis în tribună la ultimele meciuri de la acel moment, a fost pus să se antreneze singur, fără antrenor și fără medic.

Popa acuza atunci și că echipa din Chiajna denunță unilateral contractul. Un aspect era cert, ambele părți confirmând faptul că totul a plecat de la modul superficial în care s-ar fi pregătit mijlocașul. Lincar a fost nemulțumit de acest detaliu și i-a transmis personal lui Adrian Popa opinia sa.

Adrian Popa, titular la începutul sezonului

Adrian Popa a început ca titular sub comanda lui Erik Lincar, iar în primele două jocuri a fost înlocuit pe final, în partidele cu FK Miercurea Ciuc, scor 3-0, și CSM Alexandria, scor 0-1. În următoarele două a fost integralist, în 6-0 cu Progresul Spartac și 0-1 cu CSC Șelimbăr, însă apoi a dispărut din lot. A absentat în următoarele șase partide, cu Corvinul Hunedoara, Steaua, CSM Reșița, CSM Slatina, Viitorul Pandurii și Gloria Buzău.

Apoi, în etapa a 11-a din Liga 2, mijlocașul a evoluat 64 de minute în partida cu CS Mioveni, scor 1-1. Ulterior, în ultimele patru meciuri de anul trecut nu a mai jucat. Cu toate acestea, Popa nu lua în calcul plecarea de la Concordia Chiajna și a anunțat că vrea să promoveze în SuperLiga României cu ilfovenii.

Declarația era oferită de Popa în a doua jumătate a lunii decembrie:

Mai vreau să joc un an și jumătate, sper să mă țină picioarele, până la 37 de ani. Planul este să promovez cu Chiajna și să mai joc un an în Liga 1. Sper să-mi iasă”.

Adrian Popa, antrenor, conducător de club sau schimbă echipa după reziliarea cu Concordia Chiajna? 

Tot la acel moment, Popa declara că vrea să rămână în fotbal după retragerea ”din teren”, fie să o ia pe calea antrenoratului, fie să activeze în zona de conducere, pe o funcție administrativă. În acest moment, deși s-a apucat de școala de antrenori, Adrian Popa se vede mai mult conducător de club, mai ales că are o vastă experiență ca jucător și a cunoscut tot felul de tipuri de echipe, atât în România, cât și în afara țării, în Anglia, Bulgaria sau țările arabe.

”Nu mai este mult timp, mă sperie această idee (n.r. – că va ajunge la retragere). O să mă trezesc și nu o să am ce să fac. Este o teamă pentru acest final. Fac cursuri ca să iau carnet de antrenor, dar nu m-aș vedea….

M-aș vedea mai degrabă într-o funcție administrativă, în conducerea unui club. Am un master în managementul strategic al firmei, iar acum fac un master pe zona de sport, după ce am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Sper să mă ajute foarte mult experiența din Anglia și am văzut cu ce mănâncă fotbalul. Am luat legătura cu fotbalul modern unde cred că tindem și noi și sunt convins că acest lucru mă va ajuta foarte mult”, a declarat Adrian Popa la finalul lui 2023.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-rauta-a-plecat-dupa-doua-saptamani-de-la-cs-mioveni-19298712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-contra-fc-bolintin-malu-spart-9-0-19298689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-l-a-comemorat-pe-michael-klein-si-a-plecat-in-turcia-19298688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/sperante-pentru-timisoara-a-demarat-renovarea-arenei-stiinta-iar-in-curand-incepe-santierul-la-viitorul-stadion-lego-situatia-noului-dan-paltinisanu-19298667

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă