Adrian Mihalcea, haz de necaz după ce Gloria Buzău a ratat pe bandă rulantă cu Poli Iași: ”Să rugăm portarul să cadă, să iasă din poartă, dar poate și așa ratăm, dăm în bară”. Jucătorii, criticați aspru: ”Nu e, frate, ghinion!”

Andrei PASCU 07 May. 2023, 16:14 Liga 2

Adrian Mihalcea a ajuns la capătul răbdării după partida Gloria Buzău – Poli Iași, în care echipa lui a ratat foarte mult, din toate pozițiile, deși a ajuns în situații foarte bune de a marca. S-a terminat 1-1, dar buzoienii au egalat abia pe final, după ce ieșenii au condus pentru o bună perioadă.

Adrian Mihalcea nu a mai avut ”bariere” după partida cu Poli Iași, nervos și frustrat, poate, pentru ce s-a întâmplat pe teren. Aflat în tribune, fiind suspendat, antrenorul Gloriei Buzău a declarat la finalul întâlnirii că jucătorii au atins o limită, dar lejeritatea cu care tratează situațiile de gol îl dezamăgește.

Gloria Buzău, remiză cu Poli Iași pe teren propriu. Adrian Mihalcea, dur cu jucătorii

Ironic, ”principalul” a declarat că de acum înainte îi va ruga pe portarii adverși să cadă sau să se dea de-o parte din fața atacanților săi. Nu se aștepta ca Gloria Buzău să marcheze doar un gol cu formația lui Leontin Grozavu și să ia doar un punct chinuit pe final, date fiind ocaziile pe care le-a avut.

  • Poli Iași a deschis scorul cu Gloria Buzău în minutul 53, prin Cătălin Itu. Gazdele au egalat în minutele adiționale, în 90+4, prin brazilianul Dudu.

Mi-ar fi plăcut să spun că am câștigat un meci în care am avut o singură ocazie. De fiecare dată avem, după fiecare meci, câte o problemă! Doar noi o avem! După Dinamo, când am condus că 2-0 și nu am putut să menținem, acum, din nu știu câte mii de ocazii, nu am reușit să o băgăm în poartă, iar la ultima fază reușim să egalăm.

E greu să vorbesc, îmi e greu să îi înțeleg pe jucători, atitudinea unora. Atunci, prefer să tac! Să-l rugăm pe portar să cadă sau să iasă din poartă, dar poate și atunci vom rata, vom da în bară. E calitatea jucătorilor, acea determinare și sete de a da gol care ne lipsesc de ceva timp. Golurile cu Dinamo le-am dat din faze fixe, așa că nu am dat din acțiune atunci”, a spus Adrian Mihalcea la finalul întâlnirii.

  • Gloria Buzău, cu Poli Iași: D. Rusu – Oteliță, Marku, Wiktorski (cpt.), Sălceanu – Pandele (Trebotic 57′), Gaitan (I. Fulop 81′) – Dr. Lazăr (Val. Alexandru 46′), Dudu, Blejdea (Greu 57′, Vîrtej 81′) – Boiciuc
    Rezerve neutilizate: Horeboiu – Șuteu, Godwin, Uțiu

Adrian Mihalcea remarcă limitele jucătorilor după Gloria Buzău – Poli Iași: ”Nu e, frate, ghinion! E vorba de valoarea lor, valoarea mea, valoarea noastră!”

De câteva etape, Adrian Mihalcea începe să mai schimbe din jucători, să mizeze și pe alți fotbaliști, care nu au prins la fel de multe minute, pentru că e dezamăgit de anumiți titulari. Ia în calcul să facă această mișcare și în perioada următoare, în etapele care mai sunt de disputat.

O parte din cei care au evoluat constant l-au făcut pe Adrian Mihalcea să încerce să schimbe ”garnitura de start” poate într-o măsură semnificativă.

Mai sunt trei meciuri, vom merge în continuare cu băieți care își doresc. Așa, o lejeritate prea evidentă, o lehamite, parcă își doresc să se termine campionatul. Sunt dezamăgit, cum să nu fiu? Trec punctele pe lângă noi în astfel de meciuri, azi am dominat Iași cum nu a fost de când s-a înființat și noi reușim să luăm doar un punct pe final.

Nu e, frate, ghinion! E valoare! Valoarea lor, valoarea mea, valoarea noastră! E vorba de calitatea fotbalistică, de limitele pe care le au jucătorii. Mai mult de jumătate din lot a jucat, anul trecut, în play-out. Acum am atins play-off-ul și am luptat cu șanse reale pentru promovarea directă.

A intervenit presiunea, asta e limita. Când ești limitat, frate, ești limitat! Nu e răutate! Toți suntem limitați și asta e limita noastră ca individ sau ca echipă. Suntem și puțini, când lipsește un jucător se și vede”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău, meci foarte important în runda următoare, cu Unirea Dej

Gloria Buzău este pe poziția a 5-a, cu 39 de puncte, devansând Unirea Dej cu trei lungimi. Pe locul 4 se află Dinamo, cu 40 de puncte, iar pe 3 e SC Oțelul, cu 45 de puncte. Însă, formația gălățeană nu a evoluat în actuala rundă. Dispută partida cu Steaua, din Ghencea, duminică.

Urmează un meci foarte important pentru buzoieni, chiar cu Unirea Dej, în deplasare. Reacția lui Adrian Mihalcea în privința partidei de la Cluj:

Rămânem în cursa pentru baraj. Avem meci decisiv cu Dej, dacă vom lua bătaie la Dej, nu vom merge nici la baraj. Acum, trebuie să mă rog de anumiți jucători să mai joace, să smulgem un egal, pentru că suntem tot pe egaluri. Dacă nu, vom vedea apoi ce urmează.

Vor fi două săptămâni dificile, intermediară, drum lung la Dej, vin într-un moment în care încrederea scade, dar e normal. Mergem la Dej să ne jucăm șansa, să mergem la baraj”.

Declarațiile date de Adrian Mihalcea la finalul meciului Gloria Buzău – Poli Iași 1-1:

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures
Video: Buzăul Sportiv

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-ratat-victoria-in-prelungirile-partidei-de-la-buzau-iar-leo-grozavu-considera-ca-remiza-este-echitabila-a-avut-si-gloria-multe-ocazii-pe-cine-vede-favorita-la-promovar-19269960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-adrian-mihalcea-la-al-treilea-meci-consecutiv-pe-teren-propriu-poate-trece-peste-dinamo-in-play-off-ul-ligii-2-19269769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1430-chiar-in-ziua-in-care-clubul-din-ghencea-aniverseaza-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-19269789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-raspuns-taios-dupa-insinuarile-lui-dorinel-munteanu-19269832

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-dinamo-pe-arcul-de-triumf-19269819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-a-cedat-in-meciul-pentru-locul-1-din-play-out-cu-fk-miercurea-ciuc-claudiu-niculescu-sunt-dezamagit-noi-am-fost-cei-cu-ocaziile-ei-cu-golurile-19269772

Andrei PASCU 07 May. 2023, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă