Adi Popa remarcă un marketing agresiv și puternic făcut de FCSB pentru a se promova ca Steaua: ”Spală pe creier.” De ce nu-i condamnă pe cei care cred că FCSB e Steaua

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 10:27 Liga 2
Adi Popa remarcă un marketing agresiv și puternic făcut de FCSB pentru a se promova ca Steaua: ”Spală pe creier.” De ce nu-i condamnă pe cei care cred că FCSB e Steaua

Adrian Popa (35 de ani), triplu campion cu FCSB, fost jucător la Steaua, al cărei echipă este suporter declarat, și acum legitimat la Concordia Chiajna, este de părere că FCSB are un marketing ”agresiv și puternic” prin care reușește să ”spele pe creier” și din acest motiv este confundată cu Steaua.

Adi Popa remarcă marketingul agresiv al FCSB de a se promova ca fiind Steaua: ”Spală pe creier”

Răspunsul său a venit la întrebarea dacă e de părere că ”atâta timp cât FCSB se agață de identitatea Stelei, Steaua nu va fi atât de atractivă pentru potențiali investitori”, primită la ”Națiunea Stelistă”, într-o ediție specială a emisiunii Asociației Steliștilor 1947 (AS47) filmată în fața stadionului Steaua, difuzată în această săptămână.

”Din punctul meu de vedere, ei fac o chestie, – și nea Gigi e foarte smart și nu degeaba a reușit în viață și a făcut atâția bani – marketingul lor vizavi de brand și de ceea ce susțin că sunt e foarte agresiv și foarte puternic. Ăsta e adevărul. Acum, că e incorect, că e corect, ce să facem? Orice site deschizi, nu trece o săptămână să nu apară o persoană din fotbal sau să se discute la o emisiune că FCSB e Steaua, FCSB e Steaua. Adică, până la urmă, consider că ideea asta, la un moment dat, la cât de agresivă și puternică este, induce, așa, cu forța. Adică îl spălăm pe creier, FCSB e Steaua. Cine nu cunoaște cu adevărat o să o ia mot à mot: «Da, mă, așa e.»”, e de părere Adi Popa.

Mijlocașul de bandă a recunoscut că a încercat inclusiv personal să atragă la Steaua un investitor puternic care să se implice pentru ca secția de fotbal să-și schimbe forma juridică și, astfel, să obțină dreptul de a promova în prima ligă: ”Am încercat, am avut pe cineva foarte important, care a mai fost în fotbal, doar că, la momentul acesta, a spus că nu este interesat de investiţie, să revină în fotbal. Asta nu înseamnă că pe viitor nu se poate realiza. Era o idee foarte bună.”

Nu-i condamnă pe cei care cred că FCSB e Steaua: ”Și eu am crezut”

Despre cei care se dau suporteri ai Stelei, însă se duc la meciurile FCSB-ului, chiar în peluză, crede că acesta este nivelul lor de percepție a tot ce s-a întâmplat până acum între cele două cluburi și nu-i condamnă. A recunoscut că s-a aflat inclusiv el în această situație, pe când era jucător la FCSB și Steaua a început procesul.

A remarcat din nou campania foarte agresivă a FCSB de a induce în eroare lumea că ea este Steaua. Pe de altă parte, este de părere că Steaua nu pune deloc bază în promovarea brandului său, mai ales acum, când are nevoie de asta, fiind într-un ”război” de identitate cu clubul lui Gigi Becali.

”Prin cine strigă mai tare are dreptate, foarte mulți… Aici e nivelul de percepție al fiecărui om. Nu poți să-l condamni. Dacă omul asta percepe și asta crede în sinea lui. Și eu am crezut, până să se întâmple. Nu ascund. Eu eram acolo, am văzut o chestie. Marketingul și campania lor foarte agresivă te poate induce în eroare, și la foarte mulți suporteri, oameni sau copii are efect. Mai ales dacă se promovează doar dintr-o parte chestia asta la televizor și partea cealaltă nu are reație, nu combate chestia asta. Până la urmă e un duel. Și dacă nu ar exista duelul ăsta, sunt de părere că un club are nevoie să-și promoveze brandul, marca, chiar dacă nu e într-un război sau duel cu cineva. Agresiv, neagresiv, trebuie constant. Ai nevoie și dacă nu ești într-un război, dar mai ales într-un război de genul”, a spus Adrian Popa, la Națiunea Stelistă.

Părerea lui Popa despre primirea FCSB-ului pe noul stadion din Ghencea

Primirea FCSB-ului, în chirie, pe stadionul din Ghencea consideră că a afectat imaginea Stelei, ținând cont de lupta dintre aceste două cluburi, și a dat exemplu cu alte situații în care echipele respective au fost refuzate să joace pe anumite stadioane.

”Cred că a fost în dezavantajul Stelei, dar acum, odată ce s-a întâmplat, nu știu ce importanță mai are. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi fost acest proces de identitate, de n chestii, n-ar fi fost nicio problemă. Ok, uite stadionul, să joace oricine.

Ce mi s-a părut ciudat a fost că atunci când Steaua a fost nevoită să meargă în altă parte, nu s-a mai putut, chiar și la Târgoviște. Dar s-a întâmplat ca și Șelimbăr să vrea să joace la Sibiu chiar cu Steaua și nu a fost primită, CFR-ul a jucat pe la Mediaș pentru că nu a fost primit prin Cluj, și nu o dată. Adică… Nu știu care au fost motivele acolo, poate a fost la fel ca aici. La meciul cu Dinamo (n.r. – al FCSB, disputat în cele din urmă pe Arcul de Triumf, după ce nu a putut îndeplini condițiile cerute pentru a juca pe stadionul Steaua) nu s-au îndeplinit anumite clauze din contract sau garanții și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar ori judecăm cu măsură în toate spețele, ori doar într-o direcție”, a declarat Adrian Popa.

Mijlocașul de bandă a evoluat pentru FCSB între 2012 și 17, prima dată, și în 2019-2020, a doua oară, iar pentru Steaua a jucat în perioada 2021-2023. Cu FCSB a câștigat trei titluri de campion, o Cupă a României, o Supercupă și două Cupa Ligii, iar cu Steaua a evoluat în Liga 2.

Națiunea Stelistă cu Adrian Popa invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=QOD9wemu5pk

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-despre-steaua-concordia-si-cariera-sa-viitoare-19288826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-depunctata-de-frf-19288910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-joaca-cu-csc-selimbar-in-deschiderea-etapei-a-10-a-a-ligii-2-19288922

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 10:27 Liga 2
Pe aceeași temă