A ratat play-off-ul Ligii 2 cu Ceahlăul, dar face pasul în SuperLigă! Jucătorul a semnat cu FCU Craiova FC: ”Echipa este puternică și sunt convins că va evita retrogradarea”

Adi MARICA 26 Mar. 2024, 16:41 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2, dar a lăsat o impresie bună în acest sezon, ținând cont că este o nou-promovată. Faptul că unul dintre tinerii săi jucători ajunge la o echipă din prima ligă confirmă acest lucru.

Fundașul Tudor Oltean (21 de ani), aflat în ultimele luni de contract cu trupa nemțeană, tocmai a semnat cu FCU Craiova FC, formație care în acest moment tremură pentru menținerea sa în SuperLigă.

Tudor Oltean merge la FCU Craiova FC după ce-și încheie contractul cu Ceahlăul

În vara trecută, Tudor Oltean semna cu nou-promovata Ceahlăul un contract pe un an, după ce în sezonul trecut fusese om de bază la FC Brașov, iar cu două ediții de Liga 2 în urmă activase destul de mult pentru Gloria Buzău.

”O greșeală a patronului echipei. Oltean a confirmat așteptările sub comanda lui Cristi Pustai și acum pleacă liber la o echipă din SuperLigă”, susțin, pentru Liga2.ro, apropiații clubului nemțean.

Oltean a evoluat pentru echipa din Piatra Neamț în 11 din cele 19 meciuri de Liga 2 din sezonul regular, de nouă ori începând ca titular și de trei ori a fost înlocuit. A strâns 835 de minute pe teren.

Trupa din Bănie deja l-a prezentat pe Oltean!

Cu toate că ne aflăm în plin campionat, în prima ligă jucându-se abia o etapă din cele nouă din play-out, iar în Liga 2 va începe play-out-ul în acest weekend, FCU Craiova FC l-a anunțat deja în mod oficial pe Tudor Oltean.

”Bine ai venit, Tudor Oltean!
Fundașul stânga de 21 de ani a semnat un contract valabil pentru un sezon, din această vară, cu opțiune din partea clubului nostru pentru încă 3 sezoane.
Tudor Oltean are o înălțime de 1.83 m.
Până la această vârstă, Tudor a bifat 54 de prezențe în Liga a II-a pentru echipele FC Buzău, FC Brașov-SR și Ceahlăul Piatra Neamț.
La nivel de loturi naționale, a făcut parte din echipa națională a României U20 pentru meciurile cu Anglia U20 și Norvegia U20. Tudor Oltean va îmbrăca tricoul cu numărul 77. Îi dorim mult succes și cât mai multe reușite în cadrul echipei noastre”, sună prezentarea pe care clubul lui Adrian Mititelu i-a făcut-o lui Oltean.

  • În sezonul în care a debutat în Liga 2, 2021-2022, Tudor Oltean a evoluat în 19 meciuri (1474 minute) pentru Gloria Buzău. A înscris și două goluri. În ediția trecută, 2022-2023, a prins 24 de jocuri (1761 minute) în campionat pentru FC Brașov.

Oltean vrea cu FCU Craiova FC în play-off-ul primei ligi

Chiar dacă FCU Craiova FC are emoții în lupta pentru menținerea în prima ligă, echipa aflându-se la două puncte peste al doilea loc retrogradabil direct, Tudor Oltean este convins că sezonul viitor va juca în SuperLigă.

”Discuțiile cu cei de la FCU Craiova au început acum o lună. Mă bucur că am semnat cu o echipă puternică din Liga 1. Visul meu ca fotbalist este să joc în SuperLigă și sunt bucuros că voi juca la U Craiova. Echipa este puternică și sunt convins că va evita retrogradarea, iar în sezonul viitor ne vom bate la play-off”, a spus Tudor Oltean pentru Liga2.ro.

La actuala sa echipă, Ceahlăul, Oltean va mai putea juca în acest sezon, dacă Cristian Pustai îl va mai folosi, în maximum șase meciuri, câte au nemțenii de disputat în play-out-ul pe care îl încep cu statutul de salvată matematic de la retrogradare.

Vinerea trecută, Tudor Oltean a intrat în repriza a doua a amicalului disputat de Ceahlăul cu Poli Iași, terminat la egalitate, scor 1-1, la Piatra Neamț.

Săptămâna trecută, trupa nemțeană s-a despărțit de Marius Constantin, în urma ratării accederii în play-off-ul Ligii 2.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Fotbal Club Universitatea 1948 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-egala-intr-un-amical-cu-prim-divizionara-poli-iasi-19303728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-a-incheiat-colaborarea-cu-ceahlaul-19303569

Adi MARICA 26 Mar. 2024, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă