Abia revenit după o suspendare, Adrian Mihalcea a văzut cartonașul roșu în meciul Sloboziei cu Gloria Buzău: ”Arbitrii ăștia sunt copii, nu știu să ducă un meci. Respectați-ne, fraților, și pe noi!” Golul lui Afalna, trimis de Dumnezeu: ”El a vrut să egalăm astăzi!”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 14 Apr. 2024, 15:18 Liga 2

Unirea Slobozia a scos o remiză din meciul cu Gloria Buzău, duminică, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, și menține un avans considerabil în fața trupei din Crâng, în lupta pentru promovarea directă în prima ligă. 1-1 s-a încheiat jocul desfășurat pe stadionul 1 Mai din Slobozia, cu cele două goluri marcate în partea secundă a întâlnirii.

După jocul în care antrenorul Adrian Mihalcea a fost eliminat în ultimele secunde, ”principalul” liderului Ligii 2 a spus că Dumnezeu a vrut ca Unirea să egaleze în acest meci. În plus, Mihalcea e de părere că arbitri precum Valentin Naidin nu au ce căuta la o astfel de partidă cu miză, fiindcă nu o pot controla, nu au experiența necesară.

Două înlocuiri în prima repriză, două goluri în partea secundă și o eliminare pentru Adrian Mihalcea, incredientele meciului Unirea Slobozia – Gloria Buzău 1-1

În prima repriză a meciului în care Unirea a revenit acasă după primul eșec suferit în acest play-off, 0-1 la Hunedoara cu Corvinul, Adrian Mihalcea a fost nevoit să facă două înlocuiri. Căpitanul Constantin Toma, menajat la Hunedoara, s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 29 de Iliya Dimitrov, iar bulgarul a ieșit și el accidentat în minutul 42, când a fost schimbat cu Serges Ekollo.

Jocul a fost destul de închis, echilibrat, fără mari situații de a înscrie, cu excepția fazei din minutul 45+1, când Greab a respins salvator mingea șutată din 12 metri ușor lateral stânga de Purece.

Partea secundă a început excelent pentru Gloria, care a înscris la prima fază de atac. Prejmerean a insistat la o minge, a recuperat-o și a pasat pentru Perianu, acesta a trimis mai departe pentru Chică-Roșă (47), iar căpitanul buzoienilor l-a învins pe Rusu cu un șut plasat din 7 metri lateral dreapta, spre colțul lung. La scurt timp după aceea, Unirea a avut o situație bună de a egala, însă Greab a ieșit bine în fața careului și a respins din fața lui Cojocari. A făcut-o direct în basarabean, iar din acesta mingea a trecut de puțin pe lângă poartă.

Cojocari a mai avut o situație de a șuta în minutul 70, după o pătrundere în care pe dreapta, dar finalizarea sa a fost dezastruoasă. Chică-Roșă (73) putea închide meciul pentru Gloria la o pătrundere până în marginea careului, însă finalizarea sa a fost extrem de modestă, o pasă la portar, deși în fața sa culoarul era liber. La poarta cealaltă, după o fază fixă, Pospielov (74) a finalizat la fel de modest, dar el a făcut-o cu capul, din 7 metri, direct în brațele lui Greab.

S-a jucat pe contre pe final de joc, cu Rădulescu (76) periculos din colțul careului, însă Rusu a blocat cu pumnul, iar în partea opusă o execuție spectaculoasă a adus egalarea. Christ Afalna (82) a prins un șut bun din 17-18 metri lateral dreapta, aproape de vinclul colțului lung, iar Unirea a egalat la o fază care nu anunța mare pericol.

Imediat după aceea, Prepeliță a schimbat trei jucători pentru a forța victoria, însă n-au mai fost ocazii importante. Au fost însă spirite încinse din cauza arbitrajului lui Valentin Naidin, care a fragmentat încontinuu jocul, și o eliminare pentru Adrian Mihalcea, pentru un al doilea cartonaș galben primit pentru proteste.

Adrian Mihalcea, după remiza dintre Slobozia și Buzău: ”A fost un meci urât, un meci în care am egalat cu noroc”

După joc, Adrian Mihalcea a apreciat meciul despre unul urât, cu un gol marcat norocos de echipa sa, dar rezultatul îl consideră echitabil, fiindcă nici Gloria nu a jucat mare lucru, ba chiar a spus că Unirea a avut mai multe ocazii.

”Meciurile din play-off sunt de factura asta, astăzi a fost un meci urât, un meci în care am egalat cu noroc. Din păcate, săptămâna asta a fost neagră pentru noi, cu patru accidentări. Avem un lot foarte subțire, suferim, facem improvizații. Dumnezeu a vrut să egalăm astăzi! Oricum, nu cred că echipa oaspete merita să câștige. Nu a avut nimic în plus. Din contră, noi am avut două ocazii foarte mari. Ăsta este fotbalul, ăsta este play-off-ul, superim până la capăt. E greu să joci pentru un obiectiv important, dar sunt fascinat de dorința băieților, pe final. Nu mai puteau, se vedea pe ei, dar până la urmă am reușit să egalăm.

Este un punct extraordinar, menținem o distanță bună față de urmăritoare, trec etapele și lucrul acesta contează.

Ținând cont de tot contextul, că am pierdut doi oameni importanți în prima repriză, după ce miercuri pierduse alții doi, e greu să ducem ritmul ăsta, știam lucrul ăsta, eu am tot spus-o de la început, dar, până la urmă, contează rezultatul. Și cu băieții ăștia care au intrat, s-au sacrificat, s-au zbătut, fiindcă au jucat mulți pe alte poziții. De asta, cumva, sunt extrem de mulțumit de acest rezultat”, a comentat, la final, Adrian Mihalcea, pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia, în egalul cu Gloria Buzău: D. Rusu – Dorobanțu, Gab. Lazăr, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.)(Dimitrov 29′, Ekollo 42′) – Coadă, Șt. Pacionel – Cojocari, Purece (Andreș 59′), Vlăsceanu – Afalna. Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – D. Bujor, Mih. Lemnaru, Aioanei, I. Dinu.

Mihalcea, eliminat după ce tocmai își ispășise o suspendare! ”Arbitrii ăștia sunt copii, nu știu să ducă un meci”

Antrenorul Unirii Slobozia a vorbit și despre arbitrajul din acest meci.

Valentin Naidin a condus destul de bine jocul până la golul egalizator, însă nici nu a întâmpinat probleme. A scos primul cartonaș galben abia după golul lui Afalna, când i l-a arătat antrenorul Adrian Mihalcea, probabil pentru modul în care s-a bucurat!

Apoi nu s-a mai jucat mai lucru și din cauza sa, după cum a spus Mihalcea, fiindcă a fragmentat meciul cu deciziile sale. Dintre jucători, Robert Sălceanu a primit în minutul 90+1 singurul cartonaș galben în acest meci. Au fost câteva decizii controversate, nimic important, însă publicul și oamenii de pe banca gazdelor au fost extre de iritați. Antrenorul secund al Unirii, Costea Enache, a primit cartonașul galben în minutul 90+2, iar în ultimele secunde, chiar înainte să fluiere finalul, centralul i-a mai dat un ”galben” și lui Adrian Mihalcea, care, astfel a fost eliminat.

Mihalcea tocmai revenise pe bancă după ce la Hunedoara fusese suspendat în urma cumulului de cartonașe galbene din acest sezon.

”Arbitrii ăștia sunt copii, nu știu să ducă un meci. Cu tot respectul pentru ei, nu au știut să ducă meciul ăsta. Ei erau mai mult atenți față de ce se întâmpla pe bancă față de ce era pe teren. Au fost niște decizii total eronate pe final, și de o parte și de alta. Astfel de meciuri trebuie conduse… Uitați, am pierdut la Hunedoara, Găman a condus meciul extraordinar. Un arbitru cu prestanță. Trimiți băieți care vor să crească, poate vor deveni buni, dar nu știu dacă e cazul. Dar, uitați-vă în altă parte, penalty-urile se dau, așa, inventate (n.r. – se referă la penalty-ul primit ieri deFK Miercurea Ciuc în meciul cu Corvinul, prin care s-a marcat golul victoriei, scor 2-1). Adică, noi nu am avut un penalty cred că de doi ani. Noi ne chinuim cu herup, cu munca asta, cu organizarea asta. Suntem un club mic, dar respectați-ne, fraților, și pe noi, că nu știu dacă e important că e Mihalcea sau nu pe bancă. Că, până la urmă, am un staff care poate să ducă un meci”, a spus Mihalcea, legat de arbitraj.

”Nu sunt un tip calm și nu voi fi, cel puțin campionatul ăsta, până când ne vom atinge obiectivul”

Într-adevăr, Valentin Naidin a fost convocat ca arbitru central la un meci care dacă ar fi fost mai ritmat ar fi putut să-i pună mari probleme, mai ales că s-au întâlnit două echipe cu drept de promovare. Centralul din Turnu Măgurele, din lotul de Liga 2, a condus în acest sezon 2023/24, până acum, doar 13 meciuri. În Liga 2 arbitrase doar cinci jocuri în 22 de etape! Mai mult a stat prin Liga 3, unde a condus șapte partide, însă Eduard Dumitrescu, fost arbitru asistent din Piteşti, acum membru CCA, cel care face delegările la meciurile din Liga 2, a considerat că poate conduce un Unirea Slobozia – Gloria Buzău.

La flash-interviu, la microfonul celor două posturi tv deținătoare de drepturi de transmisie din Liga 2, Mihalcea a spus că Naidin eram mai preocupat pe final de ce se întâmpla pe margine decât de jocul în sine.

”Arbitrul a fost mai atent la ce se întâmplă pe bancile de rezerve decât să ducă meciul pe final, un meci tensionat. M-am enervat, recunosc, pe două greșeli, pe două decizii luate eronat împotriva echipei mele. Da, am luat un cartonaș roșu. E tensiune, nu putem să negăm. Suntem aproape de îndeplinirea unui obiectiv. Meciuri de genul ăsta sunt în play-off. Noi suferim. Avem cinci accidentați în două meciuri. Nu putem să stăm liniștiți. Dau un exemplu. Găman a fost la meciul de la Hunedoara. L-a condus impecabil meciul și am pierdut fără drept de apel. Știe, are prestanță, știe când să oprească. Acum, nu știu dacă în repriza a doua s-au mai jucat două minute legate. Atunci, fă ceva. Te superi pe noi că gesticulăm și ne dai un cartonaș să ne… Ok, dacă lucrul ăsta e mai important, o să plătesc, cum am plătit și până acum. Nu sunt un tip calm și nu voi fi, cel puțin campionatul ăsta, până când ne vom atinge obiectivul. Să nu se înțeleagă greșit, nu am criticat arbitrajul. Puțin trebuie să îl ducă în altă manieră. Sunt meciuri importante între două două echipe care se bat, într-adevăr, pentru obiective… Cel puțin pentru noi este istoric obiectivul. Să conducă cu aceeași unitate de măsură”, a declarat Mihalcea.

Unirea Slobozia se menține pe locul 1 în Liga 2. Mihalcea este îngrijorat de ce urmează: ”Jucăm trei meciuri în deplasare. Ne vom distruge, nu o să putem”

În urma acestei remize, prima pentru ialomițeni în play-off, Unirea Slobozia are 47 de puncte și se menține pe locul 1 în Liga 2, unde cel mai probabil va încheia și această etapă a 4-a, ținând cont că are un golaveraj mai bun decât CSC Șelimbăr, care urmează să joace mâine, de la ora 17:30, la Mioveni.

În etapa a 5-a, ultima a turului, Unirea Slobozia joacă în deplasare la CSC Șelimbăr, duminica următoare, de la ora 11:00.

Mihalcea a făcut haz de necaz din cauza situației accidentărilor din lot și a programului foarte încărcat din Liga 2.

”(…) Nu găsim și noi un atacant și stăm în copilul ăsta, Afalna, băiat… E acasă, e de patru ani la noi și uitați-vă că… Dar stăm într-un singur atacant. Trimitem jucător de bandă, fundaș, în atac, dar ca să punem puțină presiune. Și normal să sunt supărat. Mă gândeam la toate scenariile, mă gândeam la meciurile următoare. Jucăm trei meciuri în deplasare. Săptămâna viitoare avem iar trei meciuri. Noi ne vom distruge, nu o să putem. Cred că va trebui să ne antrenăm și noi ca să putem să avem o bancă compactă”, a mai spus Adrian Mihalcea, la microfonul DigiSport.

Pentru Unirea urmează meciuri consecutive în deplasare la CSC Șelimbăr, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: Gheorghe Flușter și Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-gloria-buzau-joaca-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-si-florin-maxim-au-tras-concluziile-dupa-fk-miercurea-ciuc-corvinul-2-1-19307563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fotbalistul-ionut-serban-are-nevoie-urgent-de-ajutor-19307628

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 14 Apr. 2024, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă