Gloria Buzău nu se grăbește să se reunească, iar Andrei Prepeliță explică motivul: ”Depinde de ce jucători ai la dispoziție.” Obiectivul pe care îl are noul antrenor al trupei din Crâng și ”cel mai bun preparator din Liga 1 și a 2-a” care i se alătură

Marius ANGHEL 24 Jun. 2023, 15:41 Liga 2
Gloria Buzău nu se grăbește să se reunească, iar Andrei Prepeliță explică motivul: ”Depinde de ce jucători ai la dispoziție.” Obiectivul pe care îl are noul antrenor al trupei din Crâng și ”cel mai bun preparator din Liga 1 și a 2-a” care i se alătură

Au trecut patru zile de la anunțul clubului privind instalarea lui Andrei Prepeliță (37 de ani) ca antrenor principal, iar Gloria Buzău a perfectat până în acest moment, al publicării articolului, trei achiziții. Au semnat mijlocașul Andreas Mihaiu (ex Chindia), portarul Alexandru Greab (ex CS Mioveni și Argeș) și mijlocașul Ionuț Șerban (ex Argeș).

Aflat la prima experiență oficială ca antrenor principal, Prepeliță a vorbit pentru Liga2.ro despre ceea ce își dorește la noua sa echipă.

Andrei Prepeliță a semnat cu Gloria Buzău în speranța că va lupta pentru promovare

Campion în trei rânduri cu FCSB, ca jucător, Andrei Prepeliță nu se află la prima experiență ca antrenor, însă la fosta echipă nu a îndeplinit și în acte acest rol, deoarece nu avea licența necesară pentru prima ligă. Din acest motiv, acum, la Gloria Buzău, se poate spune că este pentru prima dată ca antrenor principal, fiindcă la Liga 2 are nevoie de Licența A, pe care o deține.

A mai antrenat în perioada 2020-2022, ducând echipa chiar în play-off-ul primei ligi, Campionii FC Argeș.

La Gloria a acceptat să meargă fiindcă are un obiectiv suprem, promovarea în prima ligă.

”Am semnat cu gânduri să facem treabă bună, în primul rând să formăm o echipă bună, să avem rezultate bune. Este o provocare pentru noi, suntem la început de carieră, să spun așa. Lucrurile, până acum, le-am făcut bine, spune eu, și vrem să continuăm în aceeași notă, ar fi foarte important pentru noi, ca antrenori tineri, să facem un sezon bun, o performanță cu Gloria Buzău. Și clubul își dorește, după un an bun, că și sezonul trecut au jucat barajul, mai mult. Dacă anul trecut a fost baraj, anul ăsta vrem să putem promova. Am obiectiv play-off-ul la început și după aia, normal, să atacăm promovarea directă. Nu am mai vrea să stăm cu emoții, adică să întâlnim o echipă din Liga 1”, a spus, pentru Liga2.ro, Prepeliță, care vorbește la plural, adică despre el și colaboratorii săi.

George Neagu va fi preparator fizic la Gloria. ”Este cel mai bun preparator din Liga 1 și a 2-a”

Din stafful său tehnic vor face parte, așa cum reiese din discursul său, mai multe persoane cu care a lucrat la Campionii FC Argeș. Nu a dorit însă să le spună numele, deoarece aceștia încă nu au semnat contractul, fiindcă însă legați contractual de alte echipe.

A spus, în schimb, că-l va avea ca preparator fizic pe George Neagu, fost fotbalist la Progresul București, CS Mioveni, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii, UTA, ACS Poli sau Gaz Metan Mediaș.

”George Neagu este cel mai bun preparator din Liga 1 și a 2-a. Deocamdată, numele celorlalți colaboratori nu pot să le spun, pentru că încă mai au contract cu cluburile lor, până la 30, și e mai bine așa”, s-a rezumat să spună Prepeliță.

Neagu a fost ultima dată preparator fizic la Dinamo, iar mai înainte a făcut parte din stafful tehnic al echipelor Astra, Campionii FC Argeș și FC Hermannstadt.

George Neagu a mai colaborat cu Andrei Prepeliță la Campionii FC Argeș

Gloria Buzău se reunește printre ultimele din Liga 2. ”Depinde de ce jucători ai la dispoziție”

Gloria Buzău și Campionii FC Argeș, ca echipe care au jucat baraj de promovare/menținere în SuperLigă, ultimele echipe care și-au încheiat activitatea în sezonul 2022-2023 și care vor evolua în Liga 2 în ediția 2023-2024. Niciuna dintre ele nu s-a reunit pentru a începe pregătirea noului sezon, iar Gloria o va face abia joi, 29 iunie.

Andrei Prepeliță și-a explicat această decizie și de ce consideră că nu este prea târziu. De exemplu, CSM Slatina a fost cea mai grăbită, relându-și antrenamentele din data de 15 iunie.

”Asta e filozofia fiecărui antrenor și cum vede lucrurile. Acum depinde de ce jucători ai la dispoziție. Jucătorii din Liga 2, care au jucat sezonul trecut, au terminat mai devreme și, normal, trebuie să începi mai devreme. Jucătorii de la Liga 1 au terminat mai târziu și poți începe cu ei mai târziu. Cinci săptămâni pentru perioada de pregătire cred că este îndeajuns. Îmi doresc în lot cât mai mulți jucători care au fost în sezonul trecut în prima ligă”, a spus Prepeliță pentru Liga2.ro.

Acesta s-a declarat, în mare parte, mulțumit de condițiile pe care le va avea la Buzău. ”Oamenii sunt dornici, ne-au pus totul la dispoziție. Condițiile le-am discutat cu cei de acolo, trebuie făcute îmbunătățiri. Ne-au dat asigurări că așa se va întâmpla. Baza sportivă, condițiile de antrenament, vestiare, refacere, ș.a.m.d, mici lucruri de pus la punct. Să putem să facem un program pentru terenurile disponibile în oraș, să ne putem antrena pe ele”, a declarat noul antrenor al Gloriei.

Andrei Prepeliță l-a antrenat pe Ionuț Șerban la Campionii FC Argeș și o va face și la Gloria Buzău.

Cantonamente la Poiana Brașov și Mogoșoaia pentru Gloria Buzău

Gloria va porni și noua ediția a Ligii 2 tot cu gândul la play-off și la atacarea promovării în SuperLigă.

Așa cum spuneam, până acum au semnat trei jucători care au activat cel puțin în sezonul trecut în prima ligă: mijlocașul Andreas Mihaiu (ex Chindia), portarul Alexandru Greab (ex CS Mioveni și Argeș) și mijlocașul Ionuț Șerban (ex Argeș). Ultimii doi au mai colaborat cu Prepeliță.

”Lucrăm în fiecare zi pentru a aduce jucători. Clubul îi va prezenta. Nu am mai găsit foarte mulți jucători la club, în jur de cred că șapte jucători”, a spus Andrei Prepeliță, care a vorbit și despre perioada de pregătire, care va cuprinde două cantonamente în țară: ”Primul cantonament va fi la munte, în Poiana Brașov, și următorul cantonament cred că va fi la Mogoșoaia. Primul de 9 zile, unde căutăm pe finalul lui un meci amical, al doilea de 11 zile, cu trei meciuri amicale. Mai rămân două săptămâni, iar în cea premergătoare săptămânii competiționale vom avea încă două jocuri în care voi împărți lotul 90 de minute cu 90 de minute.”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-confirmat-aducerea-unui-portar-19275850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-anuntat-aducerea-unui-mijlocas-19275828

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-achizitinat-un-portar-cu-multa-experienta-19275786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-prima-achizitie-dupa-numirea-lui-andrei-prepelita-19275739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-este-noul-antrenor-al-gloriei-buzau-a-semnat-contractul-asumandu-si-obiectivul-de-a-promova-direct-19275553

Marius ANGHEL 24 Jun. 2023, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă