”Gașca nebună” de sub furnale este în finala Cupei! Alexandru Neacșa, unul dintre eroii Corvinului: ”Un vis pe care îl aveam încă de la început, greu de atins, dar uitați-ne aici”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 22:17 Cupa României

Corvinul Hunedoara scrie istorie în această ediție a Cupei României, 2023-2024, din postura de echipă din Liga 2 obținând calificarea în finală, după ce a trecut de grupe fiind singura cu punctaj maxim, în sferturi a învins multipla campioană CFR Cluj (scor 4-0), iar în semifinală a eliminat o altă prim-divizionară, pe FC Voluntari (scor 3-1).

Unul dintre marcatorii Corvinului a fost căpitanul Alexandru Neacșa, care a punctat în minutul 61 și a făcut bătrâna tabelă de pe ”Michael Klein” să arate scorul de 2-1.

Alexandru Neașca, gol și bară transversală în victoria din semifinala Cupei României cu FC Voluntari

Pentru clubul hunedorean a fost a treia semifinală de Cupa României jucată în istoria sa și abia prima calificare în finalăm unde va întâlni SC Oțelul Galați sau Universitatea Cluj.

Antoniu Manolache (20′) a deschis scorul pentru Corvinul după un început de meci în care echipa sa a părut a fi cea care joacă în prima ligă, nu FC Voluntari. Ilfovenii conduși de Florin Pârvu au egalat, totuși, cu mult noroc, la o fază care nu anunța nimic periculos. Daniel Florea (33′) a profitat de o ieșirea târzie a lui Lefter și a deviat în poartă cu umărul o minge centrată din stânga, însă partea secundă a fost de vis pentru divizionara secundă. Echipa lui Florin Maxim a dominat, și a mai marcat de două ori, prin Alexandru Neacșa (61′) și Marius Coman (72′).

Neacșa (78′) putea reuși dubla, însă a nimerit transversala, au fost alte două intervenții salvatoare ale lui Vâlceanu, dar și una a lui Lefter în fața lui Marcelo Lopez (90+1′), iar meciul s-a terminat cu un 3-1 pe tabelă pentru Corvinul, care continuă să scrie istorie, egalând performanța reușită de FC Hermannstadt în 2018, când sibienii, tot din Liga 2, mergeau în finală, pe care aveau să o piardă contra Universității Craiova.

”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gașca nebună, așa cum ne spunem noi. E un vis pe care îl aveam încă de la început, greu de atins, dar uitați-ne aici”, au fost primele cuvinte ale lui Alexandru Neașca la conferința de presă de după joc.

Neacșa, despre faza golului contra ilfovenilor: ”Mă gândeam să vină cât mai repede acel moment”

Alexandru Neacșa (32 de ani) a fost integralist în fața Voluntariului și a jucat pentru Corvinul în toate cele șapte partide din acest sezon al Cupei României, de fiecare dată ca titular și de două ori a fost înlocuit. A înscris de două ori, în 2-0 cu Chindia și acum, cu FC Voluntari.

Mijlocașul a descris faza golului său, când a marcat cu un șut de la circa 23 de metri ușor lateral dreapta, cu un șut cu stângul, palsat la colțul scurt.

”Pe parcursul meciului am văzut că am spațiu să intru la interior, pe piciorul meu stâng, am știut că dacă mă eliberez acolo și dacă prind spațiu o să prind poarta și eram convins că o să înscriu. Chiar mă gândeam să vină cât mai repede acel moment. Mă bucur foarte tare că s-a întâmplat, am putut să ne desprindem pe tabelă, la scorul de 1-1 și cred că acolo s-a jucat această partidă”, a spus Neacșa.

  • În această ediție de campionat a Ligii 2, mijlocașul care e la Corvinul din ianuarie 2022, de când echipa era în Liga 3, are prezențe în toate cele 23 de meciuri, 21 ca titular, de 12 ori a fost înlocuit și are 4 goluri marcate.

Ploaia a purtat noroc Corvinului!

Din nou, Corvinul a avut parte de un stadion plin, chiar dacă a plouat. Publicul a fost alături de jucătorii lui Florin Maxim și i-a împins de la spate. Contra Voluntariului s-a jucat 11 la 11, spre deosebire de meciul cu CFR Cluj, însă cei care au părut a fi din prima ligă au fost fotbaliștii Corvinului.

”Pentru băieți și pentru mine, jucând la Hunedoara, cu stadionul plin, nu poate decât să ne bucure, să ne încurajeze. Oamenii din tribună au stat alături de noi în ploaie de fiecare dată. Așa s-a întâmplat, să plouă de fiecare dată. Ne-a purtat noroc acest lucru și sper să-i facem fericiți și în data de 15 mai”, a vorbit Alexandru Neacșa.

Neașca ar dori-o pe ”U” Cluj adversară în finala Cupei României

Corvinul este prima finalistă din acest sezon al Cupei României, iar joi se decide cine îi va fi adversara, între SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, ambele participante în prima ligă.

Final este programată și în acest sezon la Sibiu, pe stadionul Municipal, în data de 15 mai 2024. Neacșa a jucat la Sibiu, la FC Hermannstadt, în sezonul 2017-2018 de Liga 2.

Mijlocașul spune că nu îl interesează împotriva cui va evolua în finală, dar ar vrea un joc cu ”U” Cluj, pentru ca stadionul din Sibiu să fie plin.

”Era o vorbă: toate drumurile duc acasă! Joc acasă, alături de, probabil, foarte mulți prieteni ai mei, care o să vină la meci, familie, ș.a.m.d, dar în primul rând vreau să fac oamenii fericiți, oamenii din Hunedoara, această echipă, băieții, să simțim fiecare cum e să câștigăm un trofeu important în România.

Nu am o preferință anume pentru adversarul din finală. Nu vreau să fiu răutăcios față de cele două echipe, dar nu prea mă interesează împotriva cui jucăm. Dar, dacă ar fi să aleg, aș vrea să jucăm împotriva celor de la U Cluj, pentru că au o galerie minunată și aș vrea ca stadionul să fie foarte plin”, a mai spus Alexandru Neacșa după succesul contra Voluntariului.

  • În cariera sa, Ionuț Alexandru Neașca a evoluat pentru CS Turnu Severin (Liga 2 și Liga 1), Corona Brașov (L1), Universitatea Craiova (L1), Viitorul Constanța (L1), Dinamo Minsk (L1 Belarus), Gaz Metan Mediaș (L2), FC Hermannstadt (L2), Luceafărul Oradea (L2), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (L2), CSC Șelimbăr (L3 și L2) și Corvinul Hunedoara (L3 și L2).

Foto: Iosif Vajnar și Emil Sebastian Popescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-fc-voluntari-prima-semifinala-din-acest-sezon-de-cupa-romaniei-19312596

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 22:17 Cupa României
Pe aceeași temă