Deranj la FK Miercurea Ciuc după eșecul cu Unirea Slobozia și reducerea șanselor la promovarea directă. Zoltan Szondi ”a luat foc” și a trecut la măsuri dure împotriva staffului și jucătorilor

Adi MARICA, Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 18:31 Liga 2
Deranj la FK Miercurea Ciuc după eșecul cu Unirea Slobozia și reducerea șanselor la promovarea directă. Zoltan Szondi ”a luat foc” și a trecut la măsuri dure împotriva staffului și jucătorilor

E deranj mare la FK Miercurea Ciuc, echipă care în urma rezultatelor din etapa recent încheiată în play-off-ul Ligii 2 a ieșit în pierdere, rămânând la cinci puncte în spatele Gloriei Buzău, principala sa adversară în lupta pentru clasarea pe al doilea loc direct promovabil. Asta, în condițiile în care urmează meciul direct și apoi vor mai fi doar două etape.

Președintele clubului harghitean i-a băgat în ședință pe jucători și antrenori, din informațiile Liga2.ro, și a decis diminuarea cu 25 la sută a contractelor acestora.

Decizia lui Zoltan Szondi vine înaintea unor trei jocuri din play-off, când încă sunt șanse pentru a depăși Gloria Buzău în clasament.

Zoltan Szondi a ”explodat” de furie după ce FK Miercurea Ciuc a pierdut cu Unirea Slobozia și a căzut la cinci puncte în spatele Gloriei Buzău

FK Miercurea Ciuc nu a putut trece de Unirea Slobozia în etapa a 7-a a play-off-ului, pierzând meciul de pe teren propriu cu liderul clasamentului, scor 0-1, contra unei echipe care venea după o altă deplasare în care reușise să câștige (1-0 la Mioveni) și să-și asigure matematic promovarea în SuperLigă.

Președintele ciucanilor, Zoltan Szondi, a ”explodat” de furie după ce șansele de a promovare directă au scăzut drastic, în special după ce a doua zi Gloria Buzău a trecut cu 1-0 de CS Mioveni și s-a distanțat la cinci puncte de harghiteni.

Totuși, ciucanii vor avea șansa barajului de promovare, în condițiile în care în play-off joacă două echipe fără drept de promovare, Corvinul și CSC Șelimbăr.

FK Miercurea Ciuc e în evidentă scădere de formă în acest turneu, după ce sezonul regular îl încheia cu cinci victorii și un egal, rezultate care au clasat-o între primele șase. În șapte partide disputate în play-off, echipa lui Robert Ilyeș a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri, în ultimele trei partide obținând un punct.

”Am avut o zi în care nimic nu a funcționat, nici posesia mingii, nici atacurile, nici loviturile de la fața locului. S-a simțit că jucătorii erau sub presiune și nu puteau lua deciziile corecte. Am încercat de toate, băieții s-au luptat, au condus, dar nu au reușit să înscrie”, spunea Robert Ilyeș la finalul meciului cu Unirea Slobozia, conform Szekely Sport.

Salarii diminuate la Ciuc cu trei etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2

Zoltan Szondi, omul care decide tot la clubul din Miercurea Ciuc, ”a luat foc” după eșecul cu Unirea Slobozia. Conform surselor Liga2.ro, șeful grupării harghitene a luat prima decizie, în încercarea de a-i trezi pe Soufiane Jebari și compania înaintea ultimelor trei jocuri din play-off: a decis să umble la banii jucătorilor și antrenorilor.

Szondi i-a băgat în ședință pe jucători și antrenori și a hotărât diminuarea cu 25 la sută a contractelor acestora. Cu efect imediat, în plin play-off!

”Trebuia să «latre» și respectivul domn, ca să atragă atenția în altă parte”, spunea, săptămâna trecută, antrenorul echipei Campionii FC Argeș, Eugen Neagoe, cu privire la președintele echipei FK Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi.

FK Miercurea Ciuc are asigurată participarea în barajul de promovare, dar mai speră și la al doilea loc direct promovabil

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 5 din 6 în play-off-ul Ligii 2, cu 40 de puncte, cu patru peste CS Mioveni și cinci sub Gloria Buzău.

Mioveniul este ieșit matematic din lupta pentru al doilea loc direct promovabil, pentru care ciucanii au acum a doua șansă în bătălia cu Gloria Buzău, în urma rezultatelor din etapa a 7-a.

Ciucanii mai au meciuri cu CS Mioveni (deplasare, 2 mai, ora 17:00), Corvinul Hunedoaa (deplasare, 8 mai, ora 19:00) și Gloria Buzău (acasă, 11 mai), în timp ce buzoienii, până la partida directă din ultima rundă, care ar putea să nu mai aibă nicio miză la acel moment, vor mai juca cu CSC Șelimbăr (deplasare, 3 mai, ora 17:00) și Unirea Slobozia (acasă, 7 mai, ora 19:00).

”Jucăm la Mioveni joi, vrem să câștigăm acolo. Știm că șansele ne-au scăzut, dar ne vom pregăti în continuare, atâta timp cât avem șanse matematice de promovare fără clasificator, nu ne vom da bătuți. Dacă nu vom promova direct, ne vom concentra pe promovarea la baraj. Și-au revenit accidentații, toată lumea se va antrena săptămâna viitoare”, a mai spus Ilyeș după eșecul cu Unirea Slobozia.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-unirea-slobozia-joaca-pentru-a-treia-oara-in-2024-19313735

Adi MARICA, Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă