Retrogradata CS Tunari a bifat la Târgu Jiu prima victorie în play-out-ul Ligii 2. Dan Alexa, aproape convins să continue și în Liga 3 cu ilfovenii

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2024, 17:18 Liga 2
Retrogradata CS Tunari a bifat la Târgu Jiu prima victorie în play-out-ul Ligii 2. Dan Alexa, aproape convins să continue și în Liga 3 cu ilfovenii

Virtual retrogradata CS Tunari s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu și a înregistrat prima victorie din play-out-ul Ligii 2, venită, însă, prea târziu.

Antrenorul Dan Alexa este de părere că echipa sa, pe care a preluat-o la finalul sezonului regular, înainte de startul play-out-ului, nu merita să retrogradeze, sau cel puțin nu atât de devreme, înainte de a disputa ultimele trei jocuri!

CS Tunari a reușit prima victorie în play-out-ul Ligii 2, la Târgu Jiu, după ce a bifat deja retrogradarea!

Echipa ilfoveană antrenată de Dan Alexa a deschis scorul în minutul 21, prin șutul lui Dragoș Gheorghe, de la 12 metri, la încheietura barelor, iar Mirko Ivanovski putea făcea 2-0 în minutul 28, dar a lovit transversala, din doar 6 metri. Echipa gorjeană, apatică în prima jumătate de oră, a egalat în minutul 36, după un corner executat de Gîrbiță și fructificat de Denis Brînzan, cu un șut din careul mic, după ce portarul Mărgarit respinsese în față balonul trimis cu capul de Bîrzu.

În minutul 58, Valentin Borcea și-a readus echipa în avantaj, din lovitură liberă de la 25 de metri, care l-a surprins pe portarul Krupenschi.

Viitorul Pandurii și-a adus aminte abia în prelungirile meciului că pauza de vară încă nu a venit și a avut două bune oportunități de egalare, la șutul lui Andreaș și la lovitura de cap a lui Moisie, ambele reținute de portar.

Tabela a arătat la final scorul de 1-2 și CS Tunari a câștigat la Târgu Jiu, deși meciul nu mai avea miză!

Dan Alexa, după victoria de la Târgu Jiu: ”Echipa aceasta nu trebuia să retrogradeze sau cel puțin să fi rămas cu șanse reale de salvare până în ultima etapă”

Antrenorul Dan Alexa consideră victoria meritată și a precizat despre echipa sa, pe care a preluat-o la începutul play-out-ului, că nu merita să retrogradeze, ținând cont de valoarea individuală a jucătorilor pe care îi are în lot. Doar în pauza de iarnă au fost aduși Adrian Petre, Deniz Giafer, Valentin Borcea, Kamil Wiktorski și Atanas Trică.

”Cred că am fost echipa care a controlat meciul, chiar dacă, după ce am marcat golul de 2-1, am făcut pasul înapoi și am suferit pe final. Viitorul Pandurii, o echipă de forță si bine antrenată, a pus presiune pe noi, dar până la urmă am obținut o victorie importantă, de moral! Mă bucur și, chiar dacă meciul nu mai avea miză, vreau să felicit jucătorii pentru victorie! Am mai spus-o, sunt jucători buni și echipa aceasta nu trebuia să retrogradeze sau cel puțin să fi rămas cu șanse reale de salvare până în ultima etapă”, a precizat Alexa.

Echipa sa, retrogradată matematic încă din etapa trecută, mai are de jucat în acest sezon cu Steaua (3 mai, ora 11:00) și Progresul Spartac (11 mai, ora 11:00). Ambele meciuri se vor disputa la baza FRF de la Buftea, primul joc în calitate de gazdă, pe terenul de iarbă naturală, iar cel de-al doilea, ca oaspete, pe terenul sintetic.

Alexa merge cu CS Tunari în Liga 3!

CS Tunari și-a făcut deja planul pentru noul sezon, de Liga 3: va da credit actualului antrenor și vrea să revină în Liga 2, după doar un sezon, cu Dan Alexa la timonă.

”La Tunari e un proiect de viitor, un proiect interesant! Se va cosmetiza stadionul: va avea aproape 3000 de locuri, nocturnă și se vor construi trei terenuri de antrenament. Se investește masiv și asta îmi dă încredere că vom face o echipă cu care să revenim rapid în eșalonul secund. Am vorbit cu cei din conducere, am vorbit domnul primar, se dorește continuitate. Oamenii sunt serioși! În mare parte ne-am înțeles pentru sezonul următor”, a explicat Alexa.

  • Primarul Cristian Niculae s-a abținut de această dată să mai comenteze pe pagina de Facebook a clubului, după această victorie înregistrată la Târgu Jiu.

CS Tunari se află pe locul 6 din 7 în Grupa B din play-out-ul Ligii 2, la 9 puncte sub Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe care tocmai a învins-o. Ilfovenii au 20 de puncte acumulate în acest sezon în care i-au avut ca antrenori pe Florin Stîngă (etapele 1-6), Alin Ilin (interimar, etapele 7-8), Ștefan Odoroabă (etapele 9-19) și Dan Alexa (etapele 1-x play-out).

Foto: CS Tunari

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2024, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă