”Marinarii”, optimiști că pot produce încă o surpriză în Cupa României. VIDEO | Ianis Zicu și Paul Antoche, despre meciul Farului din optimi cu Chindia

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 12:26 Cupa
”Marinarii”, optimiști că pot produce încă o surpriză în Cupa României. VIDEO | Ianis Zicu și Paul Antoche, despre meciul Farului din optimi cu Chindia

După Petrolul, care joacă astăzi, de la ora 19:00, pe ”Ilie Oană”, cu Poli Iași, Farul Constanța este a doua echipă din Liga 2 calificată în faza optimilor Cupei României care intră la joc.

”Marinarii” au meci mâine, 10 februarie, de la ora 14:30, pe propriul teren, cu prim-divizionara Chindia Târgoviște.

Chindia – Farul 7-0, la meciuri oficiale disputate în 2021. Ianis Zicu: ”Suntem pregătiți”

La fel ca în cazul tuturor echipelor din Liga 2 calificate în optimile Cupei României, Farul are dezavantajul față de adversara sa că nu a apucat să joace niciun meci oficial de după revenirea din vacanța de iarnă. În schimb, Chindia a apucat să dispute deja șapte partide în Liga 1.

Farul a disputat în această perioadă de pregătire de iarnă șase meciuri amicale, în care a obținut patru victorii și două egaluri. A învins Farul U19 (scor 9-0), FC Voluntari 2 (scor 5-0), Unirea Slobozia (scor 3-0) și Dinamo 2 (scor 6-0) și a remizat cu FC Voluntari 2 (scor 0-0) și FC Viitorul 2 (scor 1-1).

”A fost o perioadă bună, din punctul meu de vedere. Chiar dacă ne-am antrenat pe teren sintetic, sunt fericit că nu sunt atât de multe probleme de sănătate. Îi avem doar Răzvan Greu, cu o problemă musculară, și Vlad Rusu. Sperăm să-i recuperăm și pe ei cât mai repede și să fie pregătiți pentru prima etapă din campionat. Per total, sunt mulțumit de felul în care s-au antrenat băieții și suntem pregătiți pentru meciul cu Chindia”, a spus antrenorul Ianis Zicu despre perioada de pregătire de iarnă, în care s-a efectuat un cantonament de două săptămâni la București.

Farul, în optimile Cupei României după o pauză de 14 ani. ”Să trecem și de acest tur”

Pentru Farul, accederea în optimile Cupei României reprezintă o performanță pe care clubul din Constanța n-a mai atins-o din urmă cu 14 ani.

”Este un meci important. Întâlnim un adversar foarte bun din Liga 1, așa cum am întâlnit și în runda precedentă. Atunci a fost Academica Clinceni, acum este Chindia Târgoviște, o echipă foarte bine organizată. Are a treia apărare din campionat, după CFR Cluj și Craiova. Lucrul acesta trebuie să ne pună serios pe gânduri pentru că trebuie să muncim foarte mult ca să reușim să marcăm”, a spus Zicu despre întâlnirea cu Chindia.

Antrenorul Farului nu crede că victoria din precedenta rundă a Cupei României, când învingea tot o echipă din Liga 1, pe Academica Clinceni, are prea multă importanță acum, înaintea jocului cu Chindia.

”Încredere trebuie să fie în orice moment. Chiar dacă aceasta ar fi fost prima partidă din Cupa României, trebuia să avem aceeași încredere, nu neapărat pentru că am eliminat pe Clinceni. Eu pregătesc fiecare partidă pentru a câștiga, jucătorii se antrenează cu acest gând și nu cred că au de ce să fie tensionați, chiar dacă întâlnim un adversar bun. Sunt mulți jucători care au evoluat în Liga a 2-a, așa cum și jucătorii mei o fac în acest moment.Sunt momente și momente în viața unui fotbalist. O dată joci în Liga a 2-a, o dată joci în prima ligă și cred că meciul va fi echilibrat”, e de părere Zicu.

”Mă interesează să trecem acest tur, să mergem mai departe în Cupa României, apoi voi vedea ce urmează în perioada pe care o avem pentru accederea în play-off. Este important să câștigi fiecare meci. Nu o consider sub nicio formă o partidă de pregătire înaintea celei de la Călărași (n.r. – unde Farul joacă în prima etapă de campionat din 2021), a mai declarat Zicu.

Mai multe achiziții față de despărțiri la Farul

În această iarnă, Farul i-a achiziționat pe Ilie Damaşcan, Liviu Mihai, Vlad Rusu și Vlad Gîsă (toți de la defuncta Turris Oltul) și Marius Savu (Star Sport Argeş, ex Vedița Colonești). La capitolul plecări, s-a despărțit doar de Viorel Lică, cedat la Petrolul.

”Ca la orice echipă, apar și astfel de schimbări. Fiecare antrenor își creionează un lot pentru perioadă următoare. Am considerat că trebuie să facem aceste schimbări, am adus jucătorii pe care mi i-am dorit. Ne-am mai fi dorit și alții, dar, din păcate, nu am reușit să facem acest lucru. Sperăm să obținem maximum din această perioadă, să trecem cu bine de turul acesta din Cupa României și să intrăm în play-off”, a spus Zicu despre campania de transferuri.

https://www.youtube.com/watch?v=7BZfuTiQbwM&feature=emb_title

Paul Antoche: ”Sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem o calificare istorică!”

Căpitanul Farului, Paul Antoche, a vorbit și el despre perioada de pregătire a Farului și despre seria fără înfrângere din meciurile amicale.

”Suntem bine, ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, am avut parte și de cantonamentul de la București, unde lucrurile au decurs cum trebuie. Venim după două luni în care nu am jucat niciun meci oficial și suntem nerăbdători să vină această partidă și o privim cu mare încredere.

Contează rezultatele pozitive din amicale, victoriile aduc victorii, dar, până la urmă, sunt niște meciuri amicale. Nu știm ce a făcut echipa adversă cu o zi înainte, poate că jucătorii au fost obosiți. Nu mai contează ce a fost în amicale, contează ce va fi în meciurile oficiale, pentru că va fi o schimbare majoră”, a spus mijlocașul de 28 de ani utilizat în 13 meciuri de Liga 2 în prima parte a sezonului.

La fel ca antrenorul său, Antoche își pune mari speranțe într-o calificare în faza următoare a Cupei României.

”Cum am spus și înainte de meciul cu Clinceni, și acum suntem încrezători, optimiști, avem încredere în forțele proprii, sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem o calificare istorică.

Pentru noi este și o sărbătoare, pentru că jucăm din nou împotriva unei echipe de Liga 1. Este un prilej să ne batem iar cu o echipă bună din prima ligă și să ne vedem nivelul după această pauză competițională”, a transmis Paul Antoche, care speră și într-o calificare în play-off-ul Ligii 2.

  • Pentru a ajunge în optimile Cupei României, Farul a trecut de Axiopolis Sport Cernavodă (6-4, după lovituri de departajare, în turul 4) și de Academica Clinceni (2-1, în 16-imi). Chindia a învins-o în 16-imi pe FC Hermannstadt, cu 5-3, după lovituri de departajare.
  • În momentul actual, Farul ocupă locul 12 înclasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 14 meciuri disputate în 15 etape, în timp ce Chindia se află pe poziția a 7-a în Liga 1, cu 28 de puncte strânse în 22 de partide.

https://www.youtube.com/watch?v=OdsjOYn0BqU&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/video-farul-a-terminat-cantonamentul-si-amicalele-iar-acum-se-pregateste-de-meciul-cu-chindia-targoviste-din-cupa-romaniei-analizele-lui-liviu-mihai-si-ionut-ursu-inaintea-duelului-din-8-imile-co-19168290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-adus-inca-un-jucator-care-in-prima-parte-a-campionatului-a-evoluat-la-turris-oltul-este-al-patrulea-fotbalist-care-s-a-transferat-pe-axa-turnu-magurele-constanta-in-aceasta-iarna-19168590

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 12:26 Cupa
Pe aceeași temă