Marius Măldărășanu, după eliminarea Hermannstadtului din Cupa României, la Filiași: ”Ulciorul nu merge de multe ori la apă!” Ce reproșuri are antrenorul

Ovidiu BOICA 26 Oct. 2021, 20:09 Cupa României
Marius Măldărășanu, după eliminarea Hermannstadtului din Cupa României, la Filiași: ”Ulciorul nu merge de multe ori la apă!” Ce reproșuri are antrenorul

FC Hermannstadt a ratat unul dintre cele două obiective principale impuse de președintele Dănuț Coman, câștigarea Cupei României. Echipa sibiană a pierdut, astăzi, calificarea în faza sferturilor de finală ale competiție KO după ce a fost învinsă la lovituri de departajare de o echipă din Liga 3!

Sibienii, eliminați la loviturile de departajare de ACSO Filiași

FC Hermannstadt a condus cu 1-0 încă din debutul întâlnirii, după reușita lui Andrei Sîntean (3′), a fost egalată în finalul primei reprize de Daniel Rogoveanu (44′), scorul de 1-1 menținându-se și la finalul primelor 90 de minute. În prelungiri, Călin Popescu (107′) i-a readus pe sibieni în avantaj, dar cu două minute înainte de final, gazdele au egalat încă o dată, prin Ion Crețu (118′).

La loviturile de departajare, portarul Filiașului a apărat șuturile lui Andrei Sîntean, Paul Antoche și Mino Sota, iar Muțiu pe ale lui Viorel Vîlcică și  Alexandru Armășelu. Pentru FC Hermannstadt au transformat Cosmin Bucuroiu, Alexandru Pantea și Petrișor Petrescu, în timp ce pentru echipa din Liga 3 au înscris Alexandru Fotescu, Cosmin Calu, Ionuț Zanfir și Alin Șerban.

ACSO Filiași a câștigat cu 4-3 la loteria loviturilor de la 11 metri și merge în sferturile Cupei României.

Măldărășanu a explicat alegerea sa pentru primul ”11”

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, a explicat motivul pentru care a început meciul de la Filiași cu un ”unsprezece” inedit – ”era normal să facem schimbări, avem și ceva probleme după meciul trecut și am lăsat acasă câțiva jucători, dar asta nu scuză această necalificare” – și a spus că singurul reproș pe care li-l poate aduce jucătorilor săi a fost acela că, în prima repriză, nu au folosit ghetele potrivite.

”Măldă” a apelat la un vechi proverb românesc, după ce echipa sa a pierdut acum la loteria penalty-urilor, în condițiile în care calificarea în 16-imi a fost obținută tot la loviturile de la 11 metri, cu o altă echipă din Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc: ”Ulciorul nu merge de multe ori la apă!”.

  • FC Hermannstadt în meciul cu ACSO Filiași: Muțiu – Buzan (Mino Sota 46′), Antoche (cpt.), Issah, Tomșa – Alhassan (P. Petrescu 69′), L. Niță (C. Popescu 46′) – Chirițoiu (Pantea 46′), Sîntean, Balaure – Plazonja (Bucuroiu 116′). Rezerve neutilizate: I. Pop – Iaru, Elbers, Bejan.

Marius Măldărășanu: ”Am avut așteptări mari. Poate, pentru noi, va fi mai bine în viitor, în campionat”

Nu în ultimul rând, antrenorul l-a felicitat în special pe Florin Șerban, portarul Filiașiului, care a parat trei lovituri de departajare.

”Am avut așteptări mari, chiar ne-am dorit, le-am spus jucătorilor că este, până la urmă, un trofeu important în cariera unui jucător, unui antrenor și în istoria unul club. Trebuia să încercăm să scoatem maxim. De data asta…  Ulciorul nu merge de multe ori la apă, cum se zice, dacă în primul meci am câștigat la penalty-uri, de data asta am pierdut. Un singur reproș poate aș putea aduce jucătorilor, pentru că nu s-au adaptat terenului și în prima repriză am suferit, pentru că nu am avut ghete adecvate, au alunecat, au stat pe jos și din cauza asta (n.r. – gazdele) au avut câteva situații. În rest, ocazii, le-am ratat, am avut 2-1, apoi o neatenție pe final ne-a făcut să ducem meciul la penalty-uri și asta a fost. Îl felicit pe portarul lor, îi felicit pe toți cei de la Filiași, le doresc succes pe mai departe, au avut un parcurs senzațional până acuma. Le urez baftă! Poate, pentru noi, va fi mai bine în viitor, în campionat”, a declarat Măldărășanu.

FC Hermannstadt a jucat trei tururi în această ediție a Cupei României. A trecut de AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3, 3-1 după lovituri de departajare, deplasare) și CA Oradea (Liga 3, 1-0, deplasare) și a pierdut cu ACSO Filiași (Liga 3, 6-5 după lovituri de departajare).

Despre meciurile din campionat: ”Una vorbim în vestiar și alta facem pe teren”

FC Hermannstadt a avut evoluții mai puțin convingătoare și în Liga 2, în ultimele meciuri. Sibienii au remizat cu Ripensia (2-2) și Unirea Dej (1-1), iar cu CS Comunal Șelimbăr a câștigat cu un gol marcat în minutul 90+5 (3-2)!

”Lăsând la o parte ultimul meci, în care am făcut o repriză foarte bună, dar n-avem voie să ne relaxăm, aici este problema, una vorbim în vestiar și alta facem pe teren, au apărut greșeli, dar a fost până la urmă o victorie muncită. Într-adevăr, în meciurile cu Ripensia și cu Dejul am suferit din punct de vedere ofensiv, am și declarat asta, trebuie să reglăm multe lucruri, este o luptă foarte strânsă. Suntem neînvinși, dar, din păcate, am pierdut puncte și va trebui să ne angrenăm într-o cursă de urmărire a celor din fața noastră”, a spus Măldărășanu în momentul în care a fost întrebat dacă își face griji în privința jocului și rezultatelor din campionat.

FC Hermannstadt ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 2 după 11 etape, cu 25 de puncte, fiind la cinci puncte în spatele liderului Petrolul. În runda a 12-a, echipa sibiană joacă sâmbătă, de la ora 13:00, la FC Brașov (locul 16, 9 puncte).

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ce-a-facut-istorie-la-filiasi-obtinand-calificarea-in-sferturile-cupei-romaniei-antrenorul-mario-gaman-paraseste-echipa-si-merge-la-pandurii-este-ceva-unic-nu-cred-ca-va-mai-exista-a-19207265

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-continua-parcursul-epic-in-cupa-romaniei-oltenii-din-liga-3-merg-in-sferturi-dupa-ce-au-eliminat-fc-hermannstadt-la-lovituri-de-departajare-19207250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/acso-filiasi-fc-hermannstadt-meciul-care-deschide-faza-optimilor-cupei-romaniei-se-joaca-de-la-ora-1500-19207168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-are-asteptari-mari-de-la-fc-hermannstadt-la-primul-sezon-cu-el-presedinte-imi-doresc-sa-promovez-si-sa-castig-cupa-romaniei-19207028

Ovidiu BOICA 26 Oct. 2021, 20:09 Cupa României
Pe aceeași temă