Impresiile lui Cristian Pustai, după eliminarea Buzăului din Cupa României. Ce a lipsit echipei sale pentru a scoate FC Voluntari din competiție

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2021, 19:38 Cupa României

FC Buzău a ieșit cu fruntea sus din Cupa României. A pierdut onorabil cu FC Voluntari, în sferturi, scor 0-1, dar a lăsat o impresie frumoasă, ba chiar având minute bune în care a fost peste adversară, a dominat-o. Ceea ce a lipsit formației din Liga 2 a fost golul, nereușind să facă diferența în ultimii metri.

Deși FC Voluntari nu a început meciul de la Buzău cu 11-le standard, Cristian Pustai și-a lăudat jucătorii pentru modul în care au evoluat, pentru problemele pe care le-au pus, până la urmă, unei formații clasate pe locul 3 în Liga 1. Din acest motiv, la interviurile de la final ”Profesorul” nici nu a fost supărat pe rezultat.

Cristian Pustai: ”Noi încă avem probleme aici, la lot, și e greu când dispar doi-trei jucători” 

FC Buzău a avut posesia după golul marcat de Cosmin Achim, în minutul 56, de la 11 metri, și a dat emoții mari la anumite faze Voluntariului. Pustai a remarcat însă, în special în prima repriză, că jucătorii săi au fost puțin temători față de adversari, de faptul că în față le-a stat revelația primei ligi.

Am părăsit competiția. O competiție pe care am respectat-o încă de la început, chiar și în seara asta cu riscul unor accidentări, pentru că urmează un meci foarte important pentru noi, practic peste două zile. Jucăm sâmbătă dimineață. Am încercat să profităm de șansa pe care o dă această competiție, în care cineva iese învingător la finalul jocului.

În general, echipele care pornesc cu șansa a doua vin cu acea dorință și cu faptul că nu au ce pierde. Am sperat că poate și astăzi vom reuși să ne calificăm. Am întâlnit o echipă care, chiar dacă nu a fost cea mai bună a lor, este pe locul 3 în Liga 1 și are un lot valoros. Noi încă avem probleme aici, la lot, și e greu când dispar doi-trei jucători.

Păcat că după un început mai slab, timorat, probabil am respectat prea mult adversarul, când în repriza a doua am început să legăm jocul, să avem situații, a venit golul și nu am revenit, chiar dacă am încercat. Asta e situația!”, a declarat Cristian Pustai la finalul partidei, la microfonul Look Sport.

  • FC Buzău: R. Stoian (cpt.) – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, C. Toma (Tud. Oltean 82′) – Gaetan (Cip. Petre 78′), Cârstocea – Cr. Ciobanu (Kanda 70′), Ekollo, Pațurcă (Mondragon 70′) – Chică-Roșă (Al. Munteanu 46′)
    Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Ghinga, A. Manea, Oteliță
    Antrenor: Cristian Pustai

Cristian Pustai se concentrează, deja, pe partida cu Steaua, în care vrea trei puncte 

Pentru FC Buzău urmează ultimul meci din acest an, cu Steaua, în etapa a 16-a a sezonului regular din Liga 2. Deși la începutul campionatului Cristian Pustai ”ar fi semnat” pentru un punctaj de 28, pe care îl și are echipa sa acum, de această dată vrea ca FC Buzău să treacă de barieră, să ajungă la 31 de puncte, pentru a mări ecartul față de Steaua.

Suntem pe locul 5, avem 28 de puncte, să sperăm că nu rămânem la acea prognoză pe care am făcut-o acum patru luni. Credeam că dacă o să facem 28 de puncte o să fim foarte bine, dar s-au făcut foarte multe puncte de către echipele din față. Bătălia pentru play-off va fi probabil pentru locurile 5 și 6.

Indiferent de meciul cu Steaua o să terminăm pe 5, dar mi-aș dori să trecem de 30 de puncte”, a mai spus Cristian Pustai.

Revenind la Cupa României, FC Buzău a obținut patru victorii pentru a ajunge să joace cu FC Voluntari în sferturile de finală. Le-a învins pe Metalul Buzău (Liga 3, 3-1 în deplasare / turul 3), Recolta Gheorghe Doja (Liga 3, 5-0 în deplasare / turul 4), Academica Clinceni (Liga 1, 2-1 după prelungiri, acasă / 16-imi) și Dunărea Călărași (Liga 2, 3-0 acasă / optimi).

Foto: Cristian Stavri/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cordos-proaspat-numit-manager-la-u-cluj-se-gandeste-deja-la-derby-ul-cu-petrolul-vreau-sa-atrag-atentia-asupra-unui-singur-lucru-19212505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/repetitie-pentru-play-off-trei-meciuri-de-foc-in-liga-2-in-ultima-etapa-din-2021-se-intalnesc-clasatele-pe-locurile-1-si-3-4-si-2-si-6-si-5-programul-rundei-si-partidele-televizate-19212462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laurentiu-marinescu-din-nou-lup-galben-fostul-capitan-al-petrolului-completeaza-stafful-tehnic-al-lui-nae-constantin-si-e-al-patrulea-antrenor-secund-19212469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-un-nou-manager-general-fostul-fotbalist-andrei-cordos-s-a-intors-in-club-si-a-fost-numit-in-functie-la-un-an-distanta-dupa-lupta-pentru-putere-19212447

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2021, 19:38 Cupa României
Pe aceeași temă