”Corbii” vor să stingă lumina ”voluntarilor” chiar înaintea finalei Cupei României! Florin Maxim nu-și dorește ca ”victoria extraordinară” cu CFR să fie degeaba: ”Ne aflăm în fața unui meci istoric. Ne dorim să câștigăm”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2024, 15:48 Cupa
”Corbii” vor să stingă lumina ”voluntarilor” chiar înaintea finalei Cupei României! Florin Maxim nu-și dorește ca ”victoria extraordinară” cu CFR să fie degeaba: ”Ne aflăm în fața unui meci istoric. Ne dorim să câștigăm”

Corvinul este în fața unui meci extrem de important pentru istoria sa, cu siguranță cel mai important din acest sezon.

Lasă la o parte jocurile din campionatul Ligii 2, unde evoluează în play-off fără o miză importantă, ținând cont că nu poate promova din cauza formei sale juridice, iar joi, 17 aprilie, de la ora 19:00, întâlnește pe teren propriu FC Voluntari în semifinala acestei ediții a Cupei României.

Adversarul pe care îl va avea nu este unul cu nume important în fotbalul românesc, însă miza jocului contra prim-divizionarei ilfovene este extrem de mare pentru ambele formații. Dacă va câștiga, Corvinul s-ar califica pentru prima dată în finala Cupei, în timp ce FC Voluntari ar fi la a treia astfel de performanță, o dată reușind chiar să obțină trofeul.

Florin Maxim, înainte de jocul cu FC Voluntari din Cupa României: ”Un meci istoric pentru noi, ca și indivizi, jucători, echipă, brand, dacă vreți, oraș”

Despre întâlnirea de joi, de la ora 19:00, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara, au vorbit trei reprezentați ai clubului Corvinul, însă în acest material vă prezentăm declarațiile antrenorului Florin Maxim. Acesta este de părere că partida cu FC Voluntari este una istorică pentru toți cei implicați la club, cât și pentru oraș, și precizează că cunoaște adversarul, la care a și evoluat și unde a și antrenat la juniori și a fost secund la prima echipă.

”Ne aflăm în fața unui meci istoric pentru noi, ca și indivizi, jucători, echipă, brand, dacă vreți, oraș. Știm ce ne așteaptă, un meci foarte-foarte important. Pe adversar îl cunosc. Poate alinia două echipe, așa cum a făcut-o în meciul cu Craiova, cel câștigat în Cupă. Jucătorii folosiți mai puțin au dus echipa în această fază. Sunt jucători buni. La ora aceasta nu știu cum își vor pregăti acest meci, pentru că îi așteaptă o deplasare lungă, la Iași, după meciul cu noi. Vom afla mâine, probabil, ce echipă vom avea în față, dar e clar că e cu totul alt meci, pentru că și Voluntariul este o echipă reactivă, are un sistem bine pus la punct, folosit pe caracteristicile jucătorilor. Fac acele tranziții pozitive foarte-foarte bine, încheie acțiunile în doi-trei jucători foarte periculoși, se demarcă foarte bine, au o calitate bună la pase. Băieții au văzut asta la vizionare. Dar au și punctele lor mai puțin bune, pe care noi credem că le vom specula”, a spus, pentru început, Maxim.

Maxim nu le spune ”rezerve” jucătorilor utilizați mai puțin. ”Au folosit două echipe, pe două fronturi, campionat și Cupă, și până acum le-a ieșit”

Ținând cont că are o situație dificilă în play-out-ul primei ligi, unde este la doar două puncte peste al doilea loc care duce în barajul de menținere, despre FC Voluntari se spune că ar evolua la Hunedoara cu jucătorii mai puțin folosiți în campionat, cu ”rezervele”.

Maxim spune că nu-i place să-i numească așa pe jucătorii care evoluează mai puțin, însă este de părere că FC Voluntari are un lot care îi permite să utilizeze două echipe cu fotbaliști cu experiență. A dat câteva nume și a spus că această calificare în semifinale a fost obținută jucând împotriva Craiovei lui Mititelu cu astfel de jucători, așa că nu se așteaptă la un meci mai facil.

”Fiecare își face strategia la club cum consideră, dar, până acum, până în momentul de față, au folosit două echipe, pe două fronturi, campionat și Cupă, până acum le-a ieșit. Mai ales de când a venit Florin Pârvu, echipa a arătat o formă sportivă și un spirit bun. Și la meciul de acasă cu Oțelul au avut încă două-trei situații clare de a majora rezultatul de pe tabelă. Au fost egalați în ultimul minut, dar au fost o echipă periculoasă, au luptat până în minutul 90+5.

Asta, cu echipa și cu jucătorii folosiți mai puțin, și noi am făcut aceste lucruri. Fac parte din grupul nostru, iar mie nici nu-mi place să le spun rezerve, pentru că fiecare joacă atât cât trebuie, cât o arată ceilalți jucători. Au fost meciuri, ca de exemplu cel cu Sepsi, din Cupă, apoi am jucat marți cu același 11 și am făcut o schimbare în minutul 80. Adică nu sunt adeptul antrenorului să schimb pentru că trebuie să fac cinci schimbări, atâta timp cât jucătorii fac ceea ce trebuie. Dacă ei își fac treaba, nu am ce să schimb. Cu băieții care nu intră sau intră mai puțin avem discuții cu ei, știu, au fost pregătiți și la acest meci de campionat cu Miercurea Ciuc, în care am folosit trei jucători care evoluează constant în Liga 2.

În ceea ce-i privește pe cei de la FC Voluntari, nu cred că va exista o problemă că vor folosi o garnitură sau cealaltă. Ciobanu e campion cu Farul, Răduț e cu FCSB, Florea – cu Astra. Deci despre ce vorbim? Sunt niște jucători cu calitate, cu experiență, jucători buni. Pe linia de fund este la fel, cu Droppa, Turda, Paz, sunt jucători buni, Carnat, pe care s-a plătit sume de transfer, atât CFR, cât și Rapid. Nu putem să spunem că vor alinia o echipă de rezerve, așa cum s-au exprimat dumnealor”, a transmis antrenorul Corvinului.

  • După meciul din Cupă, Corvinul joacă sâmbătă, de la ora 12:30, pe teren propriu, cu CS Mioveni, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, iar FC Voluntari are meci sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare la Poli Iași, în etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii.

”La fiecare meci am fost echipa care ne-am dorit, am încercat, am vrut să jucăm fotbal, ne dorim foarte mult să câștigăm”

Momentan, cu o zi înainte de meci, Corvinul nu are probleme de lot, după cum a spus antrenorul său. Maxim vrea ca echipa sa să joace fotbal, să utilizeze la maximum punctele sale forte, să le speculeze pe cele slabe ale Voluntariului, își dorește o calificare în finală și nu exclude să o facă în urma loviturilor de departajare.

La ultimul meci din campionat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, pierdut cu scorul de 1-2, dintr-un penalty controversat, Maxim a folosit în mare parte jucători care au evoluat mai puțin, pentru a-i odihni pe cei care au dus greul în acest sezon. Dintre aceștia din urmă, în primul 11 s-au aflat doar Manolache, Bradu, Coman și, poate, Mitran. Pe parcurs au mai intras și Iacob, Hrezdac, Lupu, Neacșa și Pîrvulescu.

”Mai avem astăzi un antrenament, înainte jocului de mâine, în care mai avem de pus câteva detalii la punct. Eu sper să iasă un joc bun. Cum am mai spus, au și ei punctele lor bune, noi, la fel. La fiecare meci am fost echipa care ne-am dorit, am încercat, am vrut să jucăm fotbal, ne dorim foarte mult să câștigăm, se poate câștiga și în urma loviturilor de la departajare. Nu că asta îmi doresc, dar trebuie să luăm toate aspectele în calcul, pentru că Voluntariul a jucat și a câștigat la Craiova în urma executării penalty-urilor. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Fizic, băieții nu au nicio problemă. Mental, la fel. Pregătiți tactic, referitor la meci, mi-a plăcut ieri cum a ieșit antrenamentul nostru și la vizionare băieții au văzut și au fost foarte implicați, iar asta îmi arată dorința lor și faptul că ei conștientizează unde se află”, a declarat Maxim.

Florin Maxim: ”Jucătorii sunt conștienți, vor mai mult”

Echipa cu numele de Corvinul joacă acum pentru a treia oară în istoria sa într-o semifinală a Cupei României, după ce a mai ajuns în acest act în ediția 1982-83, când pierdea la lovituri de departajare la Arad în fața Politehnicii Timișoara (8-9), și în ediția 1983-1984, când ceda la Făgăraș contra formației Dinamo (0-2).

În actualul sezon al Cupei a trecut în grupe și în sferturi de echipe mult mai puternice decât FC Voluntari, așa cum sunt Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și CFR Cluj, care demonstrează asta doar prin prezența lor în play-off-ul primei ligi, în timp ce ilfovenii joacă în play-out pentru a se menține în eșalon, însă nu va fi deloc ușor pentru Corvinul să învingă o altă adversară din SuperLigă. Nu mai mai fi luată cu siguranță peste picior de adversară, mai ales după ce în sferturi a umilit CFR Cluj, care e adevărat că a jucat aproape tot meciul în zece jucători.

”E ceva frumos, unic, ceea ce ni se întâmplă, dar, cum a spus și domnul Mircea Lucescu, degeaba a venit acea victorie extraordinară (n.r. – cu CFR Cluj). A venit, dar a trecut, am uitat-o de când s-a terminat meciul. Asta e cumva și menirea noastră, să-i capacităm pe jucători. Am reușit cu toții să ne reecalibrăm, ceea ce nu e simplu, iar asta dă dovadă că și jucătorii sunt conștienți, vor mai mult, drept dovadă că unii dintre jucători, și aici pot da exemplu pe Coman, Lică, Velisar, Neașca, care au fost pe la echipe care au fost la Liga 1, s-au bătut la promovare, la obiective mărețe, au închegat un lot bun, competitiv, înhămat la muncă, pentru că nu s-au obținut aceste rezultate fără muncă. Să joci 90 de minute contra celor de la Sepsi… Sunt prea puține meciurile în care eu am făcut efectiv cinci schimbări. (…)”, a mai spus Florin Maxim, întrebat dacă meciul cu FC Voluntari pune presiune pe jucătorii săi și din cauza faptului că pot obține o calificare istorică în finală.

Corvinul a învins două echipe din prima ligă în acest sezon al Cupei României. FC Voluntari a învins CSC Șelimbăr și a remizat cu CS Tunari

În acest sezon al Cupei României, ediția 2023/24, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3) și CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1).

În schimb, FC Voluntari a jucat până acum în cinci meciuri în acest sezon al Cupei. A trecut de CSC Șelimbăr (2-1 în deplasare, în play-off / Liga 2), Farul Constanța (2-0 acasă, în grupe / Liga 1), CS Tunari (1-1 în deplasare, în grupe / Liga 2), UTA Arad (0-0 în deplasare, în grupe / Liga 1) și FCU Craiova FC (0-0 după 90 și 120 de minute și 4-2 la lovituri de departajare, în deplasare, în sferturi / Liga 1).

În cealaltă semifinală joacă SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, joi, 18 aprilie, de la ora 20:30.

Ultimul act al competiției se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj.

Afișul Corvinului pentru meciul din semifinala Cupei României cu FC Voluntari
Afișul Corvinului pentru meciul din semifinala Cupei României cu FC Voluntari. Foto: Corvinul Hunedoara

Declarații lui Dan Colesniuc, Florin Maxim și Viorel Lică înainte de Corvinul Hunedoara – FC Voluntari:

https://www.youtube.com/watch?v=CnOts4Tr0Ug

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-trimite-rezervele-in-semifinala-cupa-romaniei-cu-corvinul-19305695

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-rednic-regreta-ca-nu-a-fost-la-corvinul-cfr-19305000

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-este-adversara-corvinului-in-semifinala-acestei-editii-a-cupei-romaniei-19304992

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cum-a-comentat-mircea-lucescu-succesul-zdrobitor-al-corvinului-cu-cfr-cluj-19304963

Marius ANGHEL 16 Apr. 2024, 15:48 Cupa
Pe aceeași temă