A debutat în prima ligă cu gol împotriva FCSB, a fost în curtea campioanei CFR, iar acum, la doar 23 de ani, s-a retras din fotbalul profesionist și joacă doar pentru ”a face mișcare”, în Liga 4 Cluj. ”Sănătatea este mai importantă decât fotbalul”

Adi MARICA 20 Nov. 2023, 13:11 Liga 2
A debutat în prima ligă cu gol împotriva FCSB, a fost în curtea campioanei CFR, iar acum, la doar 23 de ani, s-a retras din fotbalul profesionist și joacă doar pentru ”a face mișcare”, în Liga 4 Cluj. ”Sănătatea este mai importantă decât fotbalul”

A jucat în prima ligă pentru FC Botoșani și Academica Clinceni și se anunța un fotbalist de viitor, însă la vârsta de 23 de ani a ajuns să evolueze în Liga 4 pentru a face mișcare!

Format de la Ardealul Cluj, Răzvan Andronic a fost ochit, în 2018, de Marius Croitoru și, astfel, a făcut pasul la FC Botoșani, pentru care a evoluat în opt meciuri din prima ligă în prima parte a sezonului 2019-2020.

Răzvan Andronic a debutat în prima ligă cu gol împotriva FCSB, pe Arena Națională

În 2019, Andronic debuta în prima ligă într-un meci FCSB – FC Botoșani, scor 0-2 pe Arena Națională, și avea să înscrie primul gol al echipei antrenate atunci de Marius Croitoru. Evoluțiile bune de la echipa moldavă l-au propulsat repede la CFR Cluj, trupă antrenată în acea perioadă de Dan Petrescu. Nu a apucat însă să evolueze în vreun meci pentru multipla campioană din ultimii ani.

A fost trimis la Academica Clinceni, pentru care a evoluat în 22 de partide de primă ligă în sezonul 2020-2021, înscriind și două goluri. După ce a jucat cu ilfovenii în play-off s-a întors la Cluj, iar CFR a dorit să-l împrumute pe Andronic la Sepsi OSK, dar mutarea a picat în ultimul moment. A mers în probe la Steaua, însă, în cele din urmă, a semnat cu FC Brașov, pentru care a avut patru apariții în sezonul 2021-2022 de Liga 2.

”Problemele medicale au început de la un antrenament la Sepsi. Am simțit dureri la spatele și am căzut! Am făcut numeroase investigații medicale. Este ceva genetic! Apoi am fost aproape de Steaua, iar în cele din urmă am ajuns la Brașov. Din cauza problemelor la spate am jucat puțin și la Brașov. Am luat decizia să renunț la fotbalul profesionist. Sănătatea este mai importantă decât fotbalul”, spune Andronic pentru Liga2.ro.

Regrete? ”Sincer, puteam face mai mult în fotbal, asta dacă eram mai atent la detalii. Poate dacă rămâneam la Botoșani cu Marius Croitoru și nu plecam la CFR Cluj era altceva”, crede Răzvan Andronic.

Are litigiu cu FC Brașov și joacă în Liga a 4-a Cluj

Aventura la FC Brașov, ultima echipă la care a evoluat ca fotbalist profesionist, s-a încheiat rapid, însă și acum, la mai bine de un an distanță Andronic mai are de recuperat bani de la fosta sa echipă. Și-a luat însă gândul că își va mai primi vreodată restanțele.

Pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF există un litigiu între Răzvan Andronic și FC Brașov în acest caz, iar clubul a ajuns să fie depunctat de trei ori, cu un total de șase puncte, din acest motiv. Cum FC Brașov și-a desființat echipa de seniori în vară, după ce FRF a retrogradat-o din Liga 2 pentru că nu a îndeplinit condițiile minime de participare în această competiție, depunctarea a fost aplicată echipei U19 a clubului.

”La Brașov am jucat puțin pentru că eram chinuit de problemele de spate. Sincer, chiar nu cred că mai am șanse să-mi mai primesc vreodată banii de la Brașov. Cel puțin datoria către mine este mică. Chiar îmi pare rău că echipa U19 a fost depunctată. Nu cred că Brașovul va mai avea curând o echipă în prima ligă”, a mai spus Andronic.

Deși și-a luat gândul de la fotbalul profesionist, Andronic evoluează la amatori, în Liga a 4-a Cluj, la liderul Vulturul Mintiu Gherlii. ”Aici joc doar un meci pe săptămână, facem un singur antrenament, eu mă bucur că mai pot face mișcare!”, spune jucătorul cu 30 de meciuri în prima ligă și 3 goluri înscrise.

FC Brașov U 19, depunctată cu 6 puncte de FRF

FC Brașov U19 a fost sancţionată cu șase puncte conform deciziilor Comisiei de Disciplină şi Etică din 1.11.2023, 8.11.2023 şi 15.11.2023. Din acest motiv, echipa brașoveană antrenată de Marian Constantinescu a căzut pe ultimul loc în Seria a 6-a a play-off-ului Campionatului Național U19.

”Creditor • Andronic Răzvan
Debitor • ACS FC Brașov – Steagul Renaște
În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS FC Brașov Steagul Renaște cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 26.10.2013 – 09.11.2023.
Comisia a acordat termen în data de 29.11.2023, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Andronic Răzvan”
, a anunțat FRF.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-a-terminat-la-egalitate-cu-italia-u18-19293464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-va-intampla-cu-unirea-slobozia-daca-va-promova-in-superliga-19293451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fara-drept-de-promovare-si-in-sezonul-urmator-de-liga-2-19293447

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-va-trimite-doi-jucatori-la-dinamo-in-probe-19293442

Adi MARICA 20 Nov. 2023, 13:11 Liga 2
Pe aceeași temă