CSC Dumbrăvița a chinuit UTA în fața fanilor arădeni și iese din Cupa României cu capul ridicat. Prim-divizionara, cu gândul la Mircea Rednic, a marcat abia pe final

Călin MNERIE 31 Aug. 2023, 22:25 Cupa României

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a acceptat să joace la Arad, cu UTA, în meciul ce a închis faza Play-offului Cupei României la fotbal. În mod normal, timișenii trebuiau să fie gazde, dar cum își refac gazonul pe stadionul ”Ștefan Dobay” aveau varianta să evolueze la Ghiroda și nu în nocturnă, la o oră cu temperaturi normale.

În fața unui stadion ”Francisc Neuman” nici pe jumătate plin, ”roș-albii” de la UTA și-au valorificat cu greu statutul de favoriți, marcând golul calificării cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar prin slovacul Andrej Fabry: scor 1-0.

”Alături de Rednic”

Meciul a început concomitent cu mesajul galeriei arădene pentru antrenorul ”Bătrânei Doamne”: ”Alături de Rednic”. Acesta și-a urmărit de pe patul de spital elevii, după ce suferise un infarct miocardic ce a necesitat montarea a trei stenturi la inimă. Ambele echipe au intrat pe gazon cu destui fotbaliști neobișnuiți cu tricoul de titular în campionat, iar Ristin sau Nortey, fotbaliști împrumutați chiar de UTA în ”alb-verde” au jucat primul meci oficial pe arena din Calea Aurel Vlaicu și chiar s-au comportat foarte bine.

Foarte puțin fotbal, nicio ocazie clară în primele 45 de minute între UTA și Dumbrăvița

”Bătrâna Doamnă” a avut dificultăți să desfacă o echipă ce a stat bine în teren într-un sistem cu cinci fundași și care chiar a atacat-o în destule momente. Practic, sigurele situații ale arădenilor în prima jumătate de oră au venit după șuturi de la distanță, trimise Holst și Carp, care nu i-au pus mari probleme lui Paul Toroc.

Tot din afara careului și-a încercat șansa și Tismonar, în două rânduri, dar nici măcar nu și-a cadrat execuțiile. Meciul a fost extrem de slab și asta pentru că UTA a pus în scenă un joc lent, previzibil, lipsit de idei în ultimii 30 de metri adverși. De abia în minutul 38 austriacul a reluat cu capul spre poartă centrarea lui Rodrigues, dar a făcut-o atât de încet că P. Toroc își putea aprinde și o țigară până a ajuns mingea la el.

Ceva mai tare a fost șutul lui Abeid de la marginea careului, dar exact pe direcția portarului advers (min. 42). Timișenii au stat sus în ultimele 5 minute ale reprizei și au intrat la cabine cu scor alb.

Kucher le-a dat emoții fanilor arădeni

Gazdele și-au dat seama că nu e joacă, au făcut două înlocuiri la pauză, alte două după 62 de minute. Între timp Dumbrăvița a fost aproape să dea lovitura la ezitările portarului Kucher, după centrările de la mare distanță ale lui Gladun și Plokhotnyuk. De fiecare dată mingea a ocolit de puțin buturile arădene.

Intrarea slovacului Fabry la coordonare a mai dinamizat jocul ”roș-albilor”, dar chiar așa ocaziile mari s-au lăsat așteptate. Portarul Trifon, intrat în locul accidentatului P. Toroc, i-a dat cele mai mari emoții lui Cosmin Stan, cu o intervenție haioasă la un șut de la 30 de metri a lui Abeid. Urcat în atac, Alex Benga a primit un balon în 8 metri, dar finalizarea a fost în blocaj. Odată trecut minutul 70, timișenii au început să tragă de timp în fluierăturile fanilor utiști.

Presiunea ”roș-albilor” de la UTA a dat roade: Andrej Fabry a înscris în minutul 88

Presiunea echipei UTA a fost totală în ultimul sfert de oră, iar Trifon a fost decisiv la devierea din apropiere a lui Cooper la șutul lui Holst, iar Fabry a reluat cu capul de puțin peste poartă.

Tot ”decarul” slovac al arădenilor a fost și mai aproape de loc la șutul în cross din minutul 86, dar avea să fie încălzirea pentru execuția ce avea să decidă echipa calificată în grupele Cupei României.

Andrej Fabry a primit la marginea careului și a șutat puternic în stânga lui Trifon, care nu a văzut mingea. Imediat după gol, Stan a făcut trei schimbări ca să forțeze egalarea, dar tot ce a obținut a fost un șut pe spate al lui Lalic ce s-a dus mult pe lângă poartă.

UTA urcă în grupele Cupei României, iar luni, de la ora 21:30, va juca în campionat, în etapa a 8-a, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK, echipă care la aceeași oră a meciului de astăzi de la Arad a jucat prelungiri în Norvegia și a fost eliminată de Bodo Glimt (2-3 la Bodo, după 2-2 la Sfântu Gheorghe) în Play-off-ul Conference League.

CSC Dumbrăvița ratează a doua calificare consecutivă în grupelei Cupei României, iar acum se va concentra doar pe campionatul Ligii 2, unde duminică (ora 11:00), în etapa a 5-a, va juca în deplasare la CS Mioveni, echipă care ieri a pierdut și ea în Cupă, acasă cu FC Botoșani (scor 0-2). Dumbrăvița a ajuns în această fază a Cupei după ce în runda trecută a trecut cu 4-0 în deplasare de CSC Ghiroda și Giarmata Vii (Liga 3).

CSC DUMBRĂVIȚA – UTA ARAD 0-1

Andrej Fabry 88′

CSC Dumbrăvița: P. Toroc (Trifon 56′) – Băluțoiu (Mercioiu 90′), Moțiu, Țieranu, Lalic, Gladun – Plokhotnyuk (Martinov 90′), Cibi, Ristin (Sofran 90′), B. Nortey (Andr. Olaru 63′) – Tismonar (cpt.)
Rezerve neutilizate: – A. Toroc, Neag, Amariei, I. Tănase
Antrenor: Cosmin Stan

UTA Arad: Kucher – Diogo Rodrigues (R. Pop 46′), Benga (cpt.), Markov, Abeid – Carp (Fabry 63′), Holst – Stahl, Cr. Mihai (Marcelo Freitas 78′), R. Stanciu (D. Dumitrașcu 46′) – Vucenovic (Cooper 63′)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Stolnik, Iurasciuc, H. Marku
Antrenor secund: Sorin Rădoi

Stadion: ”Francisc Neuman” (Arad). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Daniel Ștefan Lar (Baia Mare) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare). Observator de arbitri: Teodora Albon (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Felix Grigore (Bucureşti).

Foto: UTA Arad 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-dat-lovitura-in-cupa-romaniei-si-a-eliminat-poli-iasi-19283207

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fk-miercurea-ciuc-2-4-cu-corvinul-hunedoara-in-cupa-romaniei-19283140

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-in-grupele-cupei-romaniei-dupa-1-0-cu-unirea-dej-19283120

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-mioveni-out-din-cupa-romaniei-dupa-0-2-cu-fc-botosani-19283082

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

Călin MNERIE 31 Aug. 2023, 22:25 Cupa României
Pe aceeași temă