Steaua aprinde imaginația fanilor după calificarea în grupele Cupei României. Daniel Oprița, fericit după succesul cu Unirea Dej: ”Provoc suporterii să spună ce adversari și-ar dori”

Andrei PASCU 31 Aug. 2023, 17:05 Cupa României

Steaua continuă pe două fronturi, în Liga 2 și Cupa României. În Play-off-ul Cupei României, ”militarii” au trecut, miercuri, de Unirea Dej, în deplasare, scor 1-0. Un rezultat la limită, după ce în campionat, în urmă cu 10 zile, Steaua a învins gruparea lui Dacian Nastai cu 6-2.

Pe final a marcat trupa din Ghencea în duelul de miercuri, în minutul 84, prin golgheterul Bogdan Chipirliu.

Steaua, în grupele Cupei României după 1-0 cu Unirea Dej

Steaua își dorește parcurs lung în Cupa României, singura competiție pe care o poate termina, cumva, pe plus. În SuperLiga României nu poate promova, fiind aceeași problemă ca în anii trecuți, iar Daniel Oprița a tras concluziile în urma disputei de la Dej. Antrenorul a lăudat evoluția jucătorilor, chiar dacă diferența de scor a fost strânsă în comparație cu ce s-a întâmplat în campionat.

  • Steaua: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Dobrescu, Mancuso (Enceanu 61′), Rober Sierra, Ad. Ilie (Bărbulescu 69′), St. Drăghici, Chipirliu (Raicu 89′), Buziuc (Chunchukov 61′)
    Rezerve neutilizate: I. Pop –  Dav. Matei, Boiciuc, C. Avram, Topuzov

Oprița se aștepta la un meci dificil, ca Unirea Dej să pună presiune și să dorească să se răzbune în urma celor întâmplate în disputa din campionat. A fost și un drum lung pentru Steaua, dar acum se gândește doar la ce adversari va avea în grupele Cupei României.

Daniel Oprița vrea și mai departe după ce Steaua a trecut de Unirea Dej

Steaua își va măsura, poate, forțele cu formații din SuperLiga României, având ocazia să vadă la ce nivel este în comparație cu un adversar din prima divizie. Oprița visează și la accederea în fazele eliminatorii pentru echipa sa, să treacă de gupe.

Suntem extrem de bucuroși! Ne-am întors la hotel să luăm masa împreună și să ne bucurăm pentru această calificare muncită. Le-am spus băieților înainte de meci că e cel mai important meci din acest început de sezon și că cei de la Unirea Dej o să aibă altă ambiție după înfrângerea cu 6-2 din campionat. Mai ales că venim după deplasări lungi, știam că o să fie un meci greu și o să mai urmeze și în continuare.

Echipa are valoare, noi suntem o familie, chiar dacă sunt toți împotriva noastră. Chiar pot să spun că suntem singuri împotriva tuturor alături de suporterii noștri. Se întâmplă să mai greșesc și eu, dar ușor-ușor echipa crește în omogenitate și jucăm din ce în ce mai bine, pentru că echipa are valoare. Am schimbat o mare parte din lot și uneori se vede acest lucru.

Vreau să tragem tare și să ne calificăm în faza următoare. Chiar vreau să provoc suporterii să ne spună ce echipe și-ar dori. În acest moment nu suntem siguri dacă o să fim în urna a doua sau a treia. Am întrebat și la Federație.

Sper să facem meciuri bune și să ne calificăm, deși ușor sigur nu va fi și vreau să jucăm cât mai bine și să fim cât mai sus și în campionat. Cu oricare adversar o să dăm totul. Anul trecut, chiar am avut ghinion cu Chindia, deoarece fix în acea perioadă și-a revenit și avea 3 victorii consecutive”, a pus Daniel Oprița, conform AS 47.

Steaua, meci tare în etapa 5 de Liga 2, cu CSC Șelimbăr

Următorul meci al Stelei are loc în etapa a 5-a a Ligii 2. Steaua joacă în deplasare la Sibiu, pe Stadionul Municipal, cu CSC Șelimbăr, marți, 5 septembrie, de la ora 17:30. Șelimbărul este liderul clasamentului, echipă care a câștigat, runda trecută, cu 1-0 la Concordia Chiajna și care este încă din etapa a 2-a singura formație cu punctaj maxim din Liga 2.

Steaua este pe locul 6 în clasament, cu 6 puncte, la șase puncte de CSC Șelimbăr.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri, după partida cu Unirea Dej) ”Le mulțumesc din suflet că sunt alături de noi, indiferent de zi și de distanță. Astăzi a fost în timpul săptămânii și au făcut mii de kilometri pentru Steaua. Sperăm să îi facem fericiți în continuare. Împreună suntem o familie!”, a mai spus Daniel Oprița.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-mioveni-out-din-cupa-romaniei-dupa-0-2-cu-fc-botosani-19283082

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-dej-eliminata-din-cupa-romaniei-de-steaua-19283060

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dosarul-curacao-noi-dovezi-incredibile-19283020

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primul-meci-al-zilei-incepe-de-la-ora-1700-la-oradea-altele-sase-au-loc-de-la-1730-19282904

Andrei PASCU 31 Aug. 2023, 17:05 Cupa României
Pe aceeași temă