Corvinul joacă meciul anului și visează la o calificare istorică în semifinalele Cupei României. Florin Maxim, mesaj motivațional înaintea partidei cu CFR Cluj: ”Visul continuă”

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 15:25 Cupa României
Corvinul joacă meciul anului și visează la o calificare istorică în semifinalele Cupei României. Florin Maxim, mesaj motivațional înaintea partidei cu CFR Cluj: ”Visul continuă”

Corvinul Hunedoara a reușit o performanță importantă și în Cupa României în acest sezon, pe lângă parcursul din Liga 2. A ieșit din grupe, iar în sferturi va întâlni, marți, 2 aprilie, CFR Cluj, pe teren propriu. Fanii sunt dornici să vadă un astfel de meci și se anunță stadion plin pentru duelul cu fosta campioană a României.

Hunedorenii au jucat primul meci în play-off-ul Ligii 2, contra Gloria Buzău, scor 1-1, iar acum sunt gata să dea lovitura în Cupa României, să meargă în semifinale. Duelul cu CFR Cluj va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Corvinul Hunedoara, meci contra CFR Cluj în sferturile Cupei României

Florin Maxim a avut un discurs moderat la conferința de presă, dar este convins că jucătorii săi vor face un meci bun și se vor ridica la un nivel cât de cât apropiat de CFR Cluj. Antrenorul a remarcat faptul că echipa lui Adrian Mutu are în componență jucători de națională, dar a scos în evidență și detalii care recomandă Corvinul să spere la o surpriză.

”Principalul” Corvinului e sigur că fanii vor conta și de aceea are încredere că jucătorii vor transforma acest aspect într-un detaliu pozitiv, un detaliu care poate duce clubul din Hunedoara în penultima fază a întrecerii.

La nivelul vestiarului stafful tehnic și lotul de fotbaliști și-au trasat obiectivul pentru partida cu CFR, iar Maxim a pregătit duelul și pentru prelungiri și chiar pentru lovituri de la 11 metri.

”Pentru clubul nostru e un meci special, dar noi am făcut lucrurile să se întâmple, nu ne-a dat nimeni locul aici. Am muncit, băieții au muncit de la început, de când am venit. Au fost momente de suferință, nu a fost ușor să trecem de Sepsi.

Dacă aș lua-o cronologic, anul trecut a fost unul bun pentru noi. Am promovat, am trecut în Cupa României și de Sepsi, iar acum întâlnim fosta campioană a României, prea multe cuvinte nu putem să spunem despre CFR Cluj. Noi am făcut lucrurile să se întâmple, am crezut în ele, pe această cale țin să le mulțumesc și fanilor, au fost alături de noi pe tot parcursul sezonului (…).

Ne-am propus, în vestiar, să facem oamenii de la stadion fericiți, dar vedem la finalul meciului ce vom obține. Ca implicare și dorință, eu cred că am fost echipa pozitivă până acum, mereu am încercat să jucăm fotbal, poate de cele mai multe ori ne-a ieșit, băieții merită felicitările, dar mai avem de parcurs.

Visul continuă, acest meci este un eveniment, iar la fotbal se poate întâmpla orice. E o echipă… am analizat-o… băieții, în astfel de meciuri, nu cred că mai trebuie motivați. Important e să fim lucizi, să atragem energie, publicul va fi în număr mare în tribune. Fanii vin să ne vadă, iar acea energie trebuie transformată în ceva pozitiv, iar ei să fie alături de noi tot meciul (…).

Trebuie să fim lucizi, concentrați, băieții știu echipa CFR-ului, are jucători foarte buni. Doar dacă ne uităm la linia de fund sunt trei-patru jucători de națională, Camora, Abeid, Mogoș, Manea… Deac, Muhar. În stânga Otele, care a atras privirile asupra lui, Bîrligea, un atacant foarte bun, Tachtsidis, un fotbalist foarte bun.

CFR are jucători buni, dar ne dorim astfel de meciuri, vrem și de acum astfel de meciuri. Ce va fi, vom vedea după meci (…)”, a spus Florin Maxim la conferința de presă.

Victorii pe linie pentru Corvinul, în grupele Cupei României

Corvinul a adunat punctaj maxim în Grupa A a Cupei României, singura formație ce a reușit performanța în acest sezon și s-a calificat în sferturi. În grupele Cupei României, Corvinul Hunedoara a trecut acasă de Chindia Târgoviște (2-0) și Sepsi OSK (1-0), iar apoi a învins, în deplasare, Progresul Pecica (6-0).

Poate fi ultimul meci mare pe care Corvinul Hunedoara îl va juca pe actuala construcție. Autoritățile locale vor demara lucrările pentru o nouă arenă, iar evenimentul, partida contra CFR Cluj, este cu atât mai important pentru că va avea loc în nocturnă. Mai mult ca sigur tribunele vor fi plinte, iar cele 16.000 locuri vor fi ocupate.

După întâlnirea contra CFR Cluj din Cupa României, Corvinul va disputa al doilea meci din play-off, contra CSC Șelimbăr, dar în deplasare.

Conferința de presă susținută de Corvinul Hunedoara înaintea meciului cu CFR Cluj:

https://www.youtube.com/watch?v=riiCIi-_7lg

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-invins-la-limita-ultima-clasata-din-liga-2-progresul-spartac-19304573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-gabi-tamas-drumul-de-la-fotbalistul-rebel-la-managerul-model-o-zi-cu-fostul-fundas-al-nationalei-in-noua-sa-postura-cea-de-conducator-de-club-biroul-meu-e-aici-in-iarba-am-i-19304555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-cristian-pustai-dupa-ultimele-evenimente-de-la-ceahlaul-19304552

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-debuteaza-in-play-off-contra-csc-selimbar-19304546

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 15:25 Cupa României
Pe aceeași temă