Seară de vis la Hunedoara! Corvinul i-a ”stins lumina” CFR-ului, a făcut-o KO și s-a calificat în semifinalele Cupei României după 40 de ani. Sub privirile lui Mircea Lucescu

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 21:47 Cupa României

Corvinul Hunedoara continuă parcursul în Cupa României și nu a putut fi eliminată, în sferturi, nici de CFR Cluj, fosta campioană din SuperLiga. Marți, în prima partidă din această fază a competiției, echipa lui Florin Maxim a reușit o surpriză mare și a eliminat formația feroviară. Nu oricum, cu clasă!

A fost o victorie meritată pentru Corvinul, care a fost împinsă de la spate de publicul entuziasmant venit pe Stadionul ”Michael Klein”, nemaifiind scaun liber în tribunele arenei de 16.500 de locuri . Cu 4-0 s-a impus echipa hunedoreană.

Corvinul Hunedoara scrie istorie! După 40 de ani, din nou în semifinalele Cupei României

Corvinul Hunedoarea nu a arătat deloc precum o echipă inferioară, ba din contră, s-a luptat de la egal la egal cu formația antrenată de Adrian Mutu. Din primul minut a ieșit la joc și a pătruns destul de ușor prin zonă centrală sau din benzi.

CFR Cluj a părut o formație surprinsă de ce se întâmplă, jucătorii lui Mutu părând depășiți psihic de nivelul la care s-a ridicat Corvinul. Clujenii nu au putut să se regleze nici apoi, după primele minute, dar situația a fost mai complicată și în urma eliminării lui Panagiotis Tachtsidis, care a văzut roșu direct, în minutul 10, după ce l-a umplut de sânge pe Lupu, după o lovitură cu cotul.

A fost un meci echilibrat ulterior, cu incursiuni de ambele părți, dar CFR Cluj putea marca pentru 1-0 după mijlocul primei reprize, după o șansă a lui Michael, dar Lefter a fost providențial și avea să aibă o primă intervenție într-un meci în care a scos tot ce se putea.

A avut și noroc Corvinul la scurt timp după, pentru că Muhar a lovit și bara în urma unei faze fixe, în minutul 27. Spre finalul primei reprize meciul s-a aprins și mai tare, iar cele două echipe au părut că lasă garda jos. Până la urmă, în minutul 43, fundașul Viorel Lică, apărut și în mai multe momente anterioare la finalizare, a marcat pentru 1-0!

Joc perfect din minutul 1 până în minutul 90 făcut de Corvinul Hunedoara

Fundașul lui Florin Maxim a marcat în urma unui corner, dar nu cu capul, ci cu un șut din interiorul careului, dar a beneficiat și de o deviere a unui fundaș al clujenilor. Așa s-a terminat prima parte, iar la ultimul fluier cei peste 15.000 de spectatori aflați în tribune s-au ridicat și au scandat pentru favoriții lor.

Corvinul a arătat ca o mare echipă și în partea a doua, pentru că liniile nu au coborât, ci au stat tot sus. S-a luat la ”trântă” în continuare cu CFR și a avut câștig de cauză. La numai cinci minute de la reluare, Corvinul a făcut 2-0, prin Marius Coman, din pasa lui Lupu. Tribunele au erupt din nou, iar jucătorii CFR-ului păreau șocați de ce se întâmplă.

Adrian Mutu a fost neputincios în urma celor întâmplate, iar camerele de filmat l-au surprins ”stană de piatră” la marginea terenului sau pe banca de rezerve. Declarațiile lui Mutu premergătoare meciului, anume că va veni la Hunedoara pregătit pentru un duel cu un adversar greu dar din care să iasă învingător, au părut să se năruiască în momentul în care a văzut modul în care s-au exprimat jucătorii săi.

Nicolae Pîrvulescu, golul meciului Corvinul – CFR Cluj. Execuție fantastică

CFR Cluj a arătat ca o echipă de cel mult nivelul Corvinului Hunedoara, până la urmă din Liga 2, iar în partea a doua prima ocazie, dacă o putem numi așa, a venit abia în minutul 66. Fică a șutat de la aproximativ 25 de metri, pe jos, iar Lefter a scos ca la carte, în lateral, nu cu foarte multă dificultate.

Corvinul a fost un adevărat zid în defensivă, dar fără o apărare cu strategie demodată, cu jucătorii retrași în ultimii 16-20 de metri, ci a practicat mai tot timpul un presing avansat. Condiția fizică a jucătorilor lui Maxim a fost de nivelul CFR-lui, în ciuda stilului abordat pe faza de atac, cu incursiuni în mare viteză în zonă centrală sau în benzi, pe lângă strategia din apărare.

Nu a trecut mult timp și a venit și golul trei al Corvinului! Nicolae Pîrvulescu a pus cireașa pe tort în minutul 67, când a reușit o incursiune personală de mare efect și a semnat golul serii. A șutat imparabil de la aproximativ 20 de metri, ușor lateral stânga, în vinclul porții lui Sava.

A fost o zi de grație pentru suporterii Corvinului Hunedoara, care și-au amintit de echipa care făcea meciuri mari în urmă cu zeci de ani în fotbalul românesc. Ca în vremurile bune, după golul al treilea, suporterii au strigat ”plecați acasă!”, cu adresă pentru echipa din Cluj.

CFR Cluj, o echipă neputincioasă

În ultimele 15 minute din meci Corvinul nu a mai forțat, a coborât destul de mult liniile, dar tot nu a fost nevoită să depună foarte mult efort pentru o victorie mare contra CFR-ului, cu un scor la care nici Florin Maxim și fanii cei mai înfocați nu sperau.

Hunedorenii au rezistat ușor atacurilor adversarilor, care au fost lenți, previzibili și neputincioși, iar în minutele adiționale chiar au mai marcat un gol!

Mircea Lucescu a văzut de la fața locului victoria Corvinului

S-a terminat 4-0! Cineva trebuia să arunce prosopul pentru CFR, pentru că elevii lui Maxim au avut poftă mare de goluri și nu s-au lăsat nici în prelungiri. În minutul 90+2, Daniel Pop a pus perfect capul la o lovitură liberă din stânga și a marcat o seară de coșmar pentru clujeni.

Corvinul are tot dreptul să spere la o surpriză până la capăt, să câștige chiar competiția. Poate că le-a purtat noroc gazdelor și Mircea Lucescu, marele antrenor dând lovitura de start a întâlnirii din sferturile Cupei României.

După 40 de ani, corviniștii ating din nou semifinalele Cupei!

CORVINUL HUNEDOARA – CFR CLUJ 4-0

Viorel Lică 43′, Marius Coman 50′, Nicolae Pîrvulescu 67′, Daniel Pop 90+2′

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar (D. Pop 85′) – Hrezdac (M. Chindriș 80′), Bradu – Lupu, Al. Neașca (cpt.), Nic. Pîrvulescu (T. Mitran 89′) – M. Coman (Hergheligiu 89′)
Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Câmpan, Seb. Ion, Predică
Antrenor: Florin Maxim

CFR Cluj: Rz. Sava – Camora (Rob. Filip 46′), V. Mogoș (Mamic 40′), Boben, Cr. Manea – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Cip. Deac (Fică 46′), P. Michael (Serebe 78′), Otele (Bîrligea 55′)
Rezerve neutilizate: Hindrich – Al. Radu, Aussi, Falco
Antrenor: Adrian Mutu
Eliminat: Panagiotis Tachtsidis 10′ (roșu direct)

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Iulian Dima (Bucureşti). Arbitri asistenți: Cosmin Vătămanu (Bucureşti) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj). Arbitru VAR: Marian Barbu (Făgăraş). Arbitru AVAR: Stelian Slabu (Braşov). Arbitru de rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova). Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat joc: Mihai Andrieş (Bucureşti).

Foto: Sebastian Popescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-disputa-pe-stadionul-steaua-ultimele-amicale-inainte-de-euro-19304819

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banii-pe-care-ii-pot-castiga-jucatorii-corvinului-daca-inving-cfr-cluj-19304810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-foarte-suparat-dupa-ce-selimbar-a-pierdut-la-miercurea-ciuc-19304808

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 21:47 Cupa României
Pe aceeași temă