Reacțiile cluburilor Corvinul și CFR imediat după rezultatul surprinzător de la Hunedoara, din sfertul de finală al Cupei României! ”Corbii”, în al nouălea cer, clujenii par să nu știe să piardă!

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 22:57 Cupa României
Reacțiile cluburilor Corvinul și CFR imediat după rezultatul surprinzător de la Hunedoara, din sfertul de finală al Cupei României! ”Corbii”, în al nouălea cer, clujenii par să nu știe să piardă!

Corvinul continuă parcursul senzațional din această ediție a Cupei României, 2023-2024. Nou-promovata în Liga 2 pare să calce pe urmele FC Hermannstadt, care în ediția 2017-2018, tot ca o echipă nou-venită în liga secundă, ajungea inclusiv până în finala Cupei, unde avea să piardă cu 0-2 pe Arena Națională contra U Craiova.

Echipa hunedorează a reușit marți seară, 2 aprilie 2024, în fața unui stadion ”Michael Klein” arhiplin și aflat, probabil, în ultimul său an de viață să învingă multipla campioană CFR Cluj. A întrecut-o cu 4-0 în sferturile de finală ale competiției KO, profitând din plin de inferioritate numerică în care a rămas formația antrenată de Adrian Mutu încă din minutul 10, după lovitura în față a lui Panagiotis Tachtsidis asupra lui Marius Lupu.

Viorel Lică (43′), Marius Coman (50′), Nicolae Pîrvulescu (67′) și Daniel Pop (90+2′) au înscris pentru echipa lui Florin Maxim, locul 3 în Liga 2, în victoria cu a treia clasată din SuperLigă.

Corvinul, după victoria cu CFR Cluj: ”CO-LO-SAL!”

Fluierul final al arbitrului Iulian Dima a declanșat sărbătoarea la Hunedoara, iar reacția imediată a celor două cluburi merită amintită.

”FĂRĂ COMENTARII!
CO-LO-SAL!
ASTA E HUNEDOARA!
ĂSTA E CORVINUL!
UN ORAȘ, O COMUNITATE, O ECHIPĂ!”, a transmis Corvinul, pe pagina sa de Facebook, în secundele imediate de după finalul partidei cu CFR Cluj.

Alături de acest mesaj a fost postată următoarea imagine:

Pe parcursul jocului, Corvinul a publicat imagini din primele minute ale întâlnirii, cu lovitura de start simbolică a lui Mircea Lucescu, sau cu Ioan Andone, iar la pauză a avut următorul mesaj:

”Suntem în avantaj la pauză după reușita lui Viorel Lică! Încă 45 de minute pentru un vis!

În acest sezon al Cupei României, ediția 2023-2024, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1) și Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3).

După succesul cu CFR Cluj, echipa hunedoreană merge în semifinală, unde va întâlni o altă prim-divizionară, pe FCU Craiova FC sau pe FC Voluntari, formații care sunt în partea inferioară a play-out-ului.

CFR Cluj, nimic, pauză, lipsă… Reacție de echipă care nu știe să piardă!

De partea cealaltă, CFR Cluj, călcată în picioare la Hunedoara, a arătat ca o echipă minisculă la capitolul comunicare, fair-play, respect pentru suporterii săi.

Campioana României în cinci rânduri în ultimii șase ani a înghițit cu greu umilința suferită în fața Corvinului și nu a avut niciun mesaj față de fanii săi.

În afară de imaginile cu jucătorii antrenându-se înainte de începerea partidei, CFR nu a avut niciun mesaj pe pagina sa de Facebook pe durata jocului. Nimic la pauză și la final a avut nevoie de circa 10 minute pentru a posta o imagine (foto) în care a arătat scorul, 4-0 pentru Corvinul, cât și marcatorii, pe care echipa hunedoreană nu i-a anunțat.

Campioana provinciei și deținătoare a patru trofee ale Cupei României, reprezentanta României în Europa în ultimii mulți ani nu a avut putere după eșecul de la Hunedoara să scrie niciun cuvânt despre joc, ori să recunoască faptul că echipa din Liga 2 Corvinul a fost mai bună de această dată, să le transmită succes mai departe în competiție!

Până la acest meci, CFR Cluj a jucat doar în faza grupelor în acest sezon al Cupei României, unde a obținut următoarele rezultate: 3-1 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria (Liga 2), 1-1 la ”U” Cluj (Liga 1) și 0-0 la Rapid (Liga 1).

Echipa clujeană mai are acum la dispoziție doar meciurile din play-off-ul SuperLigii, unde trebuie să prindă podiumul pentru a nu rata prezența în competițiile europene după mulți ani.

Foto: EMIL Sebastian Popescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-poate-aduce-demisia-lui-adrian-mutu-19304928

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-cfr-cluj-in-cupa-romaniei-19304881

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 22:57 Cupa României
Pe aceeași temă